moora Mermaid Garfie děkuju. My právě máme už hrozně dlouho 25, teď pokud chceme udělat to co chceme, bude nutné zvýšit cca dvojnásobně.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
JankaM Ono je to vždycky nepříjemné takhle najednou. Já když koupila byt, kdysi pradávno, tak tam byl fakt minimální nájem, byl to takový ten starý dům v centru, bez koupelny a teplé vody, na chodbě místo oken přibyté koberce, no děs. Jenže se vyměnili nájemníci, všichni si ty byty začali spravovat a během půl roku od koupi se nájem zvedl desetinásobně! ![]()
Jako pořád to bylo málo, třeba z tří stovek na tři tisíce, ale stejně. Pro lidi, co tam žili celý život, tak to musel být taky šok.
Garfie taky máme právě dost starousedlíků, no uvidíme.
Kam na implantáty v Praze?
Edit: zubni
continuity Tak asi jde o to, kam přijdou ![]()
![]()
Aranelpromiň zubni
continuity Já mám dobrou zkušenost s Bulovka Dental Clinic, konkrétně MDDr. Tomáš Zábojník.
continuity a nemuze ti doporucit nekoho tvuj zubar? Me jeden ceka v cervenci a bude to delat doktor z kliniky, kam chodim k zubarce. Ale dost se bojim, zadnou resersi jsem si nedelala a moc doufam, ze kdyz se na to specializuje, vyjde to na prvni dobrou. Kdyz vydrzis pul roku, az to bude hotove, dam ti pak recenzi.
continuity ja mam implantat uz sest let ze zubniho Na Hurce
Gatita on mi i doporučil, resp. dělají to tam.
Akorát ja jsem s tou mojí klinikou dlouhodobě nespokojená. Ona ta péče není asi úplně špatná, ale máme za deset let šestého zubaře. jedna zubařka se hodně podepsala mě i muži na zubech. zničila mu celkem tři, dva z toho mu umřeli pod mustkem (a ještě mu prerazila kořeny, když je vyplňovala). Jsou na vytržení, nedá se s tím dělat vůbec nic. Celá ta sranda tehdy stala 100 litrů a výsledek je víc než problematický.
Mě zprasila tento zub, o který jsem dnes přišla a důvod byl tehdy takový v podstatě preventivní. Jiného zubaře sháním bezvýsledně už několik let.
Ten implantát je věc, která se se dělá s odstupem, tak mám čas se porozhlidnut a zjistit co a jak.
continuity Co se tyka zubnich implantatu, ruku do ohne bych dala za profesora Reneho Foltana v Praze. Je fakt spicka - ale ceny tomu budou asi odpovidat ![]()
continuity to je hrozne
. Ja mam zuby spatne, uz v puberte jsem je mela hodne rozvrtane a ted ve 40 je to cim dal tim horsi, proste sama plomba a porad s tim neco je. Ve 20 sel jeden zub do haje a mela jsem korunku, ale ted se to pokazilo a kvuli tomu je ten implantat. Ja uprimne nevim, co si mam o te soucasne peci myslet, jsem tam rok a tech sanaci bylo nepocitane, prestoze jsem predtim doktorku mela myslim dobrou a o zuby se staram velice. Ja ji nepodezrivam z toho, ze si praci vymysli (vim, ze ty zuby mam odjakziva blbe, i ta predchozi dr. se mnou mela prace dost), ale i tak mam trochu pocit, ze se na me vyradila nejak dost. A na pojistovnu je tam maximalne tak prevence, tak uz jsem za to mohla mit ojety mercedes
. Ja ti pak poslu sz, jak jsem dopadla, kdyby te to zajimalo. Kamaradka chodi k doktorovi do Hydepark Dent nebo tak nejak, chodi tam roky, roky ma taky jeden implantat, a ten zubar bude asi dost rozumny, nevrta zbytecne, ona treba chtela vymenit amalgan a on ji to nedoporucil, ze to je vic risk nez benefit. Ale me tenkrat nevzal, ma asi dost plno. K nemu bych treba sla hned. No a mas pravdu, je to beh na dlouhou trat, muzu jit az v cervenci a pak jeste 3 mesice, nez se to zahoji a namontuji tam ten zub.
Díky všem za tipy, nějak to promyslím.
Gatita ja som rada, že mám všetky amalgany vymenene, jednak to konečne dobre vyzera, ale hlavne, všetky tie amalganove plomby boli podkazene.
letfenixa ja je mam taky vymenene, ale zda se mi, ze vydrzely nejak dele....ted mam dojem, ze mi kazdou chvili ty (bile) plomby vymenuji a opravuji. Ale vis co, mam jich tolik, ze nemam prehled![]()
Gatita ja mam nektere amalgamove 20let. Nechce se mi verit, ze jsou az tak spatne, to bych ty zuby uz asi nemela. Ale nejsi jedina, spousta lidi, co prechazi na ty kliniky najednou "musi vymenit" uplne vsechny stare plomby. Muz ma ted taky silenou anabazi, po opakovanem endodontickembvysetreni prisel o dve stolick. Takze implantaty, jeste to nema definitivne a rovnatka. Chodi snad dvakrat mesicne. Brevnov, Mydent. Ale maji desnou recepci, pokazde zmotaji syna a manzela a pak mi treba volali, ze ma syn dentalni hygienu. Synovi nebyly ani tri roky ![]()
continuity V tom Mydentu je vsechno pohromade. Dentalni hygiena, bezna zubni pece, implantologie i ortodoncie. Ale nechci je tu vychvalovat, muz je tak s bidou v polovine procesu. Proste te na zacatku osnimkuji, udelaji prohlidku, dentalku a ruzne si te prehazuji.
Jos ty kanálky mu pokazili v Mydentu nebo jinde?
Já zubaře, co mi to je ochoten udělat mám. Jen jsem si říkala, že když kupuji věc za pár desítek tisíc tak normálně přezkoumám, co kdo nabízí. Tak že to udělám stejně, I když jde o zuby.
Gatita jo ten amalgám měl svoje výhody, hlavně se nejvíc bordelu uvolni, když se to předělává. Když už tam jednou je a je v pořádku, tak proč to řešit. ja teď hledám taky někoho, kdo mi prevrta osmičku a je to teda boj (je z těch stoliček až po pětku v nejlepším stavu, takže se může ještě hodit). A tihle noví zubaři to i uznají, ale zároveň tvrdí, že to nejde předělat a chtějí trhat. No kdysi to šlo, ta plomba je tam tak 30 let.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí