Zu ja bych se na byliny vybodla a sla do tech antidepresiv. Spat je dost dulezity.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Zu já teda neporadím, ale moc ti přeju ať to všechno zvládneš
moora a to se řeší u praktika?
Já se jich dost bojim, myslim si o nich, možná neprávem, že to bude dlouho trvat, než NĚCO, nebudu se jich pak moct zbavit, budu otupělá,...?
Máma je bere 20 let a teda úplně dobrou reklamu jim nedělá, ale chápu, že to opravdu může pomoci.
Catherinne díky. Zvládnu, jako všichni, ale ač jsem jakoby "zvyklá" a otrlá, tak tohle už asi semele každého.
Zu a co skusit nejakeho psychologa? ( coz sa nevylucuje s pripadnymi antidepresivami). Drzim palce kazdopadne.
leda s takovým, který by mě praštil do hlavy a já bych usnula ![]()
V tomhle asi víc věřím chemii než lidem a sobě, já si obecně o svých problémech nechci povídat. Hádám, že tam někde bude zakopaný pes.
Zu ta psychoterapie muže byt strašně ulevna, vyklopit svy starosti na někoho, kdo s tím nemá vůbec nic spolecnyho, ale pozorně te vyslechne
Mne psycholozka naučila i nějaký relaxační techniky na usnuti (což teda funguje spis mimo akutni pruser)
Zu a bere antidepresiva anebo lexaurin/neurol? Protoze to lidi casto zamenujou. Antidepresiva te neotupi, ale pomuzou ti to prehnany premysleni o necem "pustit". Prisla jsem na to fakt nahodou s tema antidepresivama co mam na migreny. Celej zivot trpim uzkostma svazanejma s nejakou prehnanou hypochondrii (pokud bych to mela zkracene popsat). No a najednou ty myslenky sice porad mam, ale umim je pustit. A lidi co znam, maj podobnou zkusenost. Neni to tak ze by te to preslo, ale dokazes fungovat. Nikdy by me predtim nenapadlo ze bych byla pripad pro antidepresiva, ale ted naopak rikam, ze uz je nikdy neplanuju vysadit![]()
Jinak jeden typ muze predepsat i obvodak.
Zu já zatím, od loňského jara, jedu v bylinkách a spol, od mudr z neu mám kombinaci - rhodiolin, magnerot a libretto, když to vezmu zpětně, tak jsem víc v klidu a nemám neustálý pocit pernamentního nasr..ní
Zu a co skusit nejakeho psychologa? ( coz sa nevylucuje s pripadnymi antidepresivami). Drzim palce kazdopadne.
![]()
![]()
Všem moc děkuji!
711990 myslím, že AD, ale jen od obvoďáka právě, nikterak více to neřešila, takže s přístupem obvodního lékaře - předepíšu a děj se vůle boží mám právě já ten blok. Ale každopádně to jdu řešit, ty úzkosti jsou šílený a přesně to puštění myšlenky mi nejde.
Potrefenáhusa já jsem teď dokonce v práci psala velmi obsáhlý článek o spaní, těchto technikách a věcech, co se spaním souvisí, provedla jsem docela důkladnou rešerši, takže je to trochu ironie, všechno vím, praktikuju a pak ležím a čučim do stropu
Garfie a je psycholog i pro introverty? já třeba nemám problém svěřit se kolegyni, ale jsem teď ve stavu, kdy to nechci vlastně nijak probírat do hloubky, nemám k tomu moc co říct, vlastně jen to, že je to na h... a cítím se na h... Je pro mě děsná představa muset se probírat hodinu :))
Zu určitě je! Ono je to fakt jiné probírat to s někým, komu za to, že tě poslouchá, platíš
Kolegyně má svoje problémy, víš, že tě nejspíš bude v duchu hodnotit nebo ti nahlas dávat rady,... Já bych to určitě zkusila, přinejhorším zjistíš, že ti to nepomáhá, nic horšího se nestane. Navíc objednací lhůty nejsou úplně krátké, tak je lepší se objednat a případně to zrušit než dlouho váhat.
Zu Uz at tam nabehnes! Ja jsem prestala chcodit na terapie hned po nemoci, abych zjistila, ze ho potrebuju furt
Ja nikoho v okoli nemam, koho bych zajimala, takze pro me je to uplna nutnost. A AD nejsou zadny zlo, mela jsem od obvodaka pri onkolecbe a nepozorovoala jsem nic negativniho, jen jak pise 711990 - vypustis ty myslenky, co te nejvic svazuji. Mne se po nich tak "lehceji dychalo", jinak jsem otupela ani nic podobneho nebyla.![]()
Zu taky bych doporučila konzultaci s psychologem, mě i jen pár sezení hodně pomohlo v nelehké době, minimálně mi to pomohlo utřídit myšlenky, pojmenovat strachy a začít s nimi pracovat.
A ty máš hodně naloženo, pečovat o jiné se dá dlouhodobě jen, když člověk umí i pečovat o sebe. Farmaka neporadím, tam jsem zas nedůvěřivá já. A hlavně doufám, že budeš v pořádku.
ZuNo že to teď nechceš probírat do hloubky, klidně může být obranný mechanismus. Protože víš, že to otevřeš a slozis se úplně. Já bych to úplně nehrotila s tím psychologem, protože na to taky potřebuješ sílu, ale klidně bych si nechala napsat ty antidepresiva. Až zaberou a trochu se zmatoris (tak 3tydny) bude síla na víc věcí.
Zu psychotp je hodně užitečná, člověče..asi víc než léky..a kdybyses teda moc bála těch AD a nechtěla, tak mně na spaní hodně pomohlo magnesium bisglycinát, ale ty máš fakt hodně naloženo teď, tak nevim, jestli na to magnezko nebude krátký..
Zu Antidepresiva jsou ohromná pomoc, ale dobrý terspeut je zázračný. A nwboj se, že budeš muset hodiny něco pitvat. Bude to takové, jaké ty budeš potřebovat.
Lenka22 Já měla u zubní hygieny problém s fakturou. Prý tam není jednoznačně napsáno, že jsem ji zaplatila. Chtěli příjmový doklad, ale nakonec stačil ústřižek z platby kartou. Podruhé zase vadilo, že nemám preventivku od zubaře. Měla jsem, ale on ji nevykázal. Což se teda u něj stává dost často.
Valkýra oni chtějí ale preventivku od praktického, ne od zubaře. Ale to neřeším, řeším, že mi neuznali potvrzení o platbě ve formě příjmového dokladu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí