"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline dupali
473 příspěvků moje polička 18. června 2024 14:38
Reakce na Zu:

Garfie a je psycholog i pro introverty? já třeba nemám problém svěřit se kolegyni, ale jsem teď ve stavu, kdy to nechci vlastně nijak probírat do hloubky, nemám k tomu moc co říct, vlastně jen to, že je to na h... a cítím se na h... Je pro mě děsná představa muset se probírat hodinu :)) 

​rozhodně je, to ti píše introvert, který navenek působí jako tvrďák, co vše zvládne, ale uvnitř se stresuje a nervuje. Mě před pár měsíci pomohla psychoterapeutka (psycholog byl na dlouhé objednání), vůbec jsem ji neznala, ale asi jsme si sedly a já hned na prvním setkání na ni "vyblila" úplně vše, co bych nikdy nikomu neřekla, vybrečela se (což také nikdy na veřejnosti nedělám) a vyslechla názor nezainteresovaného člověka. Za zkoušku nic nedáš... Nabízela mi i ty antidepresiva, ale to bych musela přes obvoďáka.

Online RoSa
10194 příspěvků moje polička 18. června 2024 15:22

Lenka22 preventivku od zubaře chce OZP - to samý co Valkýra se mi stalo taky, muj zubař nevykazuje pojišťovně kontroly, přestože tam chodim, musela jsem ho zaurgovat...

a mmch: preventivka u zubaře (jak to chce OZP) mi teda dává větší smysl pro proplacení zubní hygieny než preventivka u praktika (jak to chce VZP)

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 18. června 2024 15:40

Zu

On ten terapeut/terapeutka se taky umí jinak zeptat než třeba kolegyně. A jinak AD těch nových generací už nejsou nějaký vymatlávací dryáky, tak bych se jich taky pro tu první pomoc nebála! 

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 18. června 2024 15:46

RoSa je to nástroj, jak motivovat lidi k prevenci, no. Asi se u lidí, co chodí na zubní hygienu, předpokladá, že s větší pravděpodobností chodí i k zubaři, zatímco na preventivky u praktika se kašle plošně. 

Offline Lenka22
2660 příspěvků moje polička 18. června 2024 15:49

RoSa aha, to jsem nevěděla, jak to mají jiné pojišťovny, resp jsem myslela, že je to jednotný. Preventivku u praktika chápu tak, že tě tím donutí k nějaké akci u doktora, mě třeba Mudr přiměl ke kolonoskopii.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 18. června 2024 17:18

Zu jednou jsem videla na IG video, myslim, ze dost presne. Prijdes na terapii a byla bys nejradsi, kdyby spis mluvila ona/on, postupne se oteviras, za nekolik terapii se svalis do kresla a jedes :) a jak pise Sweet Potato je to takove, jake ty potrebujes. 

Chce to cas a chce to terapeuta, ktery ti sedne.

AD jsem se bala strasne moc, pomohly mi prispevky k AD tady, ze to neni zlo a hlavne, ze je lepsi je nasadit vcas. Pomuzou ti odpocinout si, vyspat se (obrovska uleva) a terapeut ti pomuze resit problem. 

Drzim palce.

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 18. června 2024 18:27

Zu ja som chodila k psychologicke s malým, na filialnu terapiu. A keď som tam bola ja na rozbor, tak sme riešili aj mňa. Veľmi mi to pomohlo. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 18. června 2024 18:38

andulka01 na to "čo tu robíš" ma napadlo niekoľko mimoriadne nekorektných zväčša morbídnych odpovedí. V každom prípade úprimnú sústrasť.

žluťásek máme v detskej herni a za 15 rokov detskej intenzívnej činnosti nikdy fľaky nevznikli, dokonca to mám aj v "dielničke", kde maľujem. Nechápem, čo sa tam mohlo dostať. Ale ako asi by ma to iritovalo, len ak by som mala podozrenie na plieseň.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 18. června 2024 18:38
Reakce na jerry:

​To připomíná obnovování krvavé skvrny ve Strašidlu canterwillském

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 18. června 2024 18:39

Zu len taká podotázka....mala si vôbec niekedy čas poriadne vypnúť ešte od svojej choroby?

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 18. června 2024 20:48

Mě jde tohle téma do rány, nemáte někdo tip na terapeuta nebo psychologa v Brně? Objednací doba může být dlouhá. Nevím jestli se dokážu rozhoupat, ale možná bych to potřebovala.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. června 2024 22:08

Zu jako introvert, musím říct: ano, je to i pro introverty. Teda nedovedu si představit svěřovat se kogyni. Beru to jako bezpečné prostředí, kde můžu říct fakt všechno. Navíc ten člověk je cizí a má patřičné vzdělání, tak to beru tak, že se dozvím opravdu neutrální názor, rozumné otázky atd. Neumím to přesně popsat, ale kamarád/ kolegyně budou spíš utěšovat, nebo zlehčovat... 

Chodila bych klidně pravidelně, kdyby to šlo.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 18. června 2024 23:21

Mulen já mám kontakt na dvě psychoterapeutky v Podolí u Brna. Střídají se v jedné ordinaci a berou na pojišťovnu 

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 19. června 2024 00:15

Zu Odpověděli už všichni za mě, takže to jen shrnu, ano, je i pro introverty, nebojím se skoro říct "právě pro introverty"!

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 19. června 2024 06:50

dupali jestli s nimi mas dobre zkusenosti, posles prosim kontakt?

Nevedela jsem, ze u Brna je taky Podoli :)

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 19. června 2024 06:51

Garfie ja si to fakt pro sebe jako introverta neumim predstavit, ale verim vam

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 19. června 2024 08:54

Máte prosím tipy co vidět a zažít v Lisabonu?? Mám pár dnů do odletu a ještě jsem nezsčla s teoretickou přípravou...

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 19. června 2024 09:05

slniecko tak mě ty moje gastro problémy provázejí celý život, takže nebylo jak, vlastně až teď jsem se dostala k odborníkovi, který to chce vyřešit, i kdyby to břicho bylo jen od psychiky (což nejspíš bude).

Jsem si tímto asi na vše odpověděla, že?

Opravdu díky za příspěvky

A ještě ujištění. Jak mluvit s člověkem, který ví, že brzy zemře? Chlácholit či lhát je podle mě úplně zcestné, tak ty rozhovory svádím do přítomnosti nebo minulosti, nic jiného mě ještě nenapadlo...

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 19. června 2024 09:25

Zu Jestli bys to chtěla řešit, napiš SZ.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 19. června 2024 09:34

Zu Dočítám až nyní. Je mi to líto a přeji hodně sil. Asi potřebuješ něco, co zabírá rychle? To podle mě bylinky nedokáží. Brala bych tedy spíše nějaká osvědčená antidepresiva, což jistě lépe poradí doktor. Co se týče návštěvy psychologa, myslím, že tato komunikace člověku dost uleví - jen si na to udělat čas (já si ho tedy ještě stále nenašla ...). Myslím si, že v tvém konkrétním případě existují i centra, kde jsou psychologové zaměřeni na tyto konkrétní události (v rámci paliativní péče atp.).

Drže se .