"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 11:50

letfenixa Kokoska whiskas Lamicka Evaeva díky všem.

Čeká ho hospitalizace v půlce srpna, bude se řešit, zda podstoupí operaci, která by měla vyřešit ten hydrocefalus. Ale nemám teda pocit, že je ve stavu, kdy zvládne operaci mozku. Pomoc z charity je domluvená, ale bude k dispozici až po návratu z nemocnice, do té doby to musíme nějak překlepat. Domlouvat nákupy se sousedy by mi bylo asi trapné, když bydlíme ve stejné ulici. 

Štve mě, že tohle nemuselo být, kdyby nemocnice tu hospitalizaci neodložila o několik měsíců, původně tam měl jít už někdy v červnu, ne-li květnu. Byl tehdy ještě mnohem víc fit, i ten neurologický stav nebyl tak zlý. Taky by si nezlomil tu ruku, což všechno zkomplikovalo. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 11:52

Karja Kamarádka pracuje v domě s pečovatelskou službou a dělá klientům nákupy. Obchoďáky začali dělat slevy mimo těch na celý týden ještě  slevy jen na den nebo dva dny v tom týdnu. A důchodci se na to chytají. Nákup jednou týdně nestačí, nutno tam jít/jet za každou slevou. To je pak asi těžké se domluvit jen jednou za týden.

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 11:55

notna áno, Lidl má v sobotu mínus 5 € pri nákupe nad 50. Highlight týždna.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 11:56

Pinot Noir Přeji hodně sil Ze své zkušenosti s prarodiči, kdy babička měla Alzeihmera bych doporučila i nějakou péči o tchýni. Aby si mohla odejít, popovídat s někým, kdo je na tom podobně apod. Máma zařídila takhle nějakou skupinu, kde si mohl děda popovídat a babičku pohlídali.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:00

letfenixa Kamarádka nám to vykládala jeden večer u vína. Výborné historky to její nakupování generuje. Ale je to očistec. Museli udělat pravidlo na ty nákupy, že jen jednou týdně a max. dva obchody. Jinak se to nedalo stíhat. Ona se snažila vyhovět všem, ale to se fakt nedalo.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:00

Pinot Noir to me mrzi

Offline Karja
44757 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:02

notna Jo, těchto akcí jsem si vědoma, ale to by měla babička prostě smulu.

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:17

Moje mati byla zvykla, ze se jde "do mesta" kazdy den. Ono to kdysi teda taky byvalo tak, ze do obchodu zeleninu privezli v utery, maso ve stredu, toaletak bylo potreba hlidat prubezne atd. K tomu cerstve pecivo a chleba bylo maximalne do pul treti, protoze ve dve koncila tovarna a lidi to vykoupili. Kdyz u nich zacalo fungovat Tesco od sedmi do deviti sedm dni v tydnu a meli porad vsechno, taky byla nervozni, ze tam nenabehnu kazdy den v deset dopoledne.

Offline Karja
44757 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:20

Kokoska Hele ale u nás ve městě, to tak ještě je, když nenakoupíš do 5, tak kolikrát není pečivo, nebo nějaká zelenina či maso...V jednom obchodě zase dost často dávají ovoce a zeleninu až po 9 ráno. Je to opruz. A i vím, že když je nějaké zboží v akci a hodně výhodné, tak je to během prvního dopoledne pryč...hrozný. Není nad to si ve velkém supermarketu nakoupit všechno i v půl 8 večer!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:25

Karja to jsme si taky všimli s tím pečivem Ale to je všude "na vesnici", akorát jako Pražáci s tím nikdy nepočítáme

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:26

Pinot Noir snad teda všechno půjde podle plánu. Ta charita by mohla pomoct hodně.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:41

Pinot Noir je smutné ako sa to dostalo az do takéhoto stavu. Je mi ľúto aj vasej svokry, a pre vas to musí byť náročné. Kiežby si aspoň na tie online nákupy zvykla

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:41

Karja ono v tech malych obchodech je to taky tak, kolace u malyho pekare odpoledne nekoupis, reznik ma od 11 do 13 zavreno... 

Offline Karja
44757 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:43

Evaeva No jo, ale naše město je 7x větší, než to ve kterém jste bydleli vy. Fakt je to tady i v obou supermarketech. V pondělí jsem šla v půl 6 od zubaře a koupila v Bille už jen rozpečenou bagetu:-D. Normálně kolikrát řeknu i v týdnu máme, at mi něco koupí, protože než dotáhnu děti, tak tam kolem 5 nekoupím co potřebuji

Offline Karja
44757 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:44

Kokoska Já mluvim o supermarketu:-D

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:45

Karja jako ze ten zacatek je o supermarketu?

Offline Karja
44757 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:45

Pinot Noir Držím palce, at se to všechno ještě v dobré obrátí. 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:46

U nas v obchode chodili v konkrétnu hodinu konkrétny ľudia. Hodne starých ľudí, ktorí si prišli len pre 10dkg salamu,alebo dva párky , hlavne prišli na spoločenský pokec. Vzdy povedali čo je nové, popytali sa nás ako sa máme. A vzdy ked prestali chodiť sme vedeli že uz asi neprídu. Niektorí ešte potom prišli v doprovode a  az zamrzelo, ako ich okrikovali aby nezdržiavali, naco je im taký salam a podobne. Fakt bol niekedy pre mňa problém nieco nepovedať

To teraz naozaj nemierim na žiadnu z vas,ze by ste niektorá bola tento typ, len mi to blyslo hlavou na zaklade tejto debaty 

Skor som tým chcela povedať, ze tie nákupy su pre niekoho taká náhrada spoločenského vyžitia.

Nebolo to pravidlom, ale príliš často 

Offline Karja
44757 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 12:47

Kokoska Jo:-D Jako malý obchody to vůbec nepočítám jako obchod, to je takovej doplněk asi pro nudu, když nemáš kam chodit:-D

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 13:03

Karja no ale keby bola urputna?