"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 21:21
Reakce na Sweet Potato:

@Pinot Noir Samozřejmě netuším, jak tvoje tchyně.

Ale obecně: už jen možnost být v obchodě, na ulici, mezi lidmi, byť bez jakékoli komunikace, může někomu saturovat potřebu sociálního kontaktu. 

​uplne mi to pripomnelo moji prvni zimu s miminem. Vsechno zavreno, nikam se nadalo jit, uzavrene okresy, rodina daleko, lockdown prelomu 2020/2021. Ja cele dny zavrena doma s nekolikamesicnim miminem, manzel od rana do vecera v praci. Takze ja stridala jako cil prochazky dm, rosmanna, lekarnu a potraviny, abych aspon prohodila par slov s prodavackou.

Offline Sweet Potato
40492 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 22:06

Zuzuli No to je přesně ono! I bez lockdownu teda. Já s tím kočárkem chodila až na sídliště, abych nějaké lidi aspoň viděla!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2024 22:49

Sweet Potato já myslím, že ty nákupy jsou takový klasický highlight dne prvomatky i bez lockdownu

Online Karja
44758 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 23:07

rozarka Jak jen vypadá i na nákupu...já si často často vzpomenu na Jinourealitu, jak  často zmiňovala, že chodí ženy nečeusany a kolikrát jsem se pozstavovala nad jednou známou, ze ta ty vlasy na nákup rano do mesta nemivala snad ani projete hřebenem.. No a rok se s rokem sešel a teď jsem já ta potrefena husa,co má v tom ranním shonu do skolky či odpoledním shonu po obchodech ty vlasy jak houmlesak. Fakt presne jak ta známá o který jsem si ještě někdy předloni říkala, proč to má furt tak neupravené....

Offline SunEclipse
3490 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 07:59

999 ja mam dobre zkusenosti s T.M. Lewin

Offline 999
19831 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 10:47

SunEclipse Dík :-)

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 11:18

999 

Mladej pán si kupoval oblek na svatbu ve Štěrboholích u Steilmanna, nabízeli tam i rychlou úpravu a myslím, že stál (před osmi lety ovšem) zhruba tak půlku tvýho limitu.

Offline 999
19831 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 12:03

barbucha No vida, díky :-)

Online Karja
44758 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 12:07

Nevíte někdo prosím, jak se dá vráti zásilka přes parcelbox? Ne že to hodim do shopu, ale do toho boxu, nikde na netu to nemůžu najít. Vratnou etiketu mám, na ní asi tak 3 čárovné kody:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2024 13:45

KarjaPpl? Buď načteš rovnou jeden z těch kódu nebo tam zadáš to číslo. Je to v pohodě, navede tě ten displej, na pobočku už vůbec nechodím. Myslím, že už se ani nic nelepí na ten balík, ale to možná záleží na e-shopu.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. srpna 2024 15:27

Blbý dotaz.. parkuju na sídlišti a někdo mi opakovaně poškozuje auto. V podstatě jsou to blbosti, ale k poškození laku minimálně tdošlo. Jelikož se opakují stejné věci, tak už to ani nepovažuju za náhodu.. Je to na hlášení na policii? Už jsem teda stála před služebnou PČR, že se zeptám rovnou tam. Ale podle všeho to není pobočka, kde by šlo zajít osobně.. a nějaký info kontakt jsem nenašla.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 10. srpna 2024 15:36

bublifuk já myslím, že na každou služebnu se dá jít osobně. Oni by to s tebou měli sepsat. Nicméně pokud toho idiota, který to dělá nechytis ty nebo nekdo jiný pri akci, asi nic nezmuzes.  Nejsou tam kamery? Co z toho ty lidi mají. 

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 15:43

bublifuk 

Tam budou kamery, normálně to nahlas.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. srpna 2024 16:23

barbucha tak to možná ještě zkusím jak půjdu kolem Právě je mi jasné, že pokud je škoda malá, tak se tomu věnovat nebudou. I kdyby někoho chytli, tak otázka jak by dokazovali i ty předchozí věci.. Ale neskutečně mě to štve, zabere to čas a popravdě mě to celkem rozloží i osobně. 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 19:34

bublifuk tak nám někdo objel půlku auta klíčem a ta skoda teda zas tak malá není

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 19:37

bublifuk ty jsi tam nejak cerstve nastehovana ne? nestojis nekomu na "jeho" miste? ja kdyz jsem se prestehovala, tak jsem zjistila ze bydlim mezi debilama, pulka neumi parkovat a dalsi povazuji normalni mista na ulici za "svoje" a stani tam si vyslouzi objeti klicem

mela jsem 4 roky stary auto, denne v provozu bez sebemensiho skrabanecku, ted po 3 letech dobity jak plechovka

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. srpna 2024 19:54

Potrefenáhusa viktorka_od splavu jo to mám taky, teda dvoje dveře, ale tam jsem ještě ochotná si myslet, že se někdo cpal uličkou mezi auty a něčím to vzal omylem. První šroub v pneumatice jsem brala taky jako blbou náhodu. Ale auto 2x posprejovaný, 2x na autě nějaký kekel (asi lepidlo).

No a uposledních dvou z podobného parkovacího místa (už si to auto obcházím.. už mi chybí jenom zrcátko na prohlížení podvozku). Takže, ano, napadlo mě, že má někdo dojem, že mu stojím na místě.. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2024 20:03

bublifuk posprejovaný auto bych teda hlásila. Já myslela, že máš třeba nějaký menší šrám klíčem.

Offline Jitka77
1944 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 20:05

Tedy, my jsme měli v okolí magora, který propichoval gumy, ale vybíral si nahodile, jen co se mu připletlo pod pracku (v rozmezí několika ulic). S pocitem, že jde o cílený útok... brrrr.

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 11:14
Reakce na bublifuk:

barbucha tak to možná ještě zkusím jak půjdu kolem Právě je mi jasné, že pokud je škoda malá, tak se tomu věnovat nebudou. I kdyby někoho chytli, tak otázka jak by dokazovali i ty předchozí věci.. Ale neskutečně mě to štve, zabere to čas a popravdě mě to celkem rozloží i osobně. 

​Nedivím se, já bych zuřila zle! Ale jakápak malá škoda, když se to děje opakovaně?! Foť si to, a podívej se kde máte v okolí kamery... měli by ty záznamy nějakou dobu archivovat, ne? Aspoň teda u nás v baráku by to měli mít měsíc. Na to se můžeš zeptat rovnou na tý služebně.

Taky nezaškodí to nějak rozhlásit, že to jdeš prásknout třeba vyvěsit v baráku na nástěnku sdělení v podobným smyslu, že jako dochází k poškozování a tím pádem k nezanedbatelný škodě (!!), ať si jakože dají ostatní pozor, že ty to jdeš  řešit s policií

Mně podobnej postup pomoh - dala jsem si na schránku nálepku s ukrajinskou vlajkou a opakovaně mi ji někdo škrábal. Věděla jsem celkem odkud vítr vane, pročež jsem napsala našemu předsedovi SVJ (podle mě rovnou pachateli, takovej starej komouš) že se jedná o poškozování mého vlastnictví a budu požadovat náhled na záznam, jestli ještě jednou... no a co bys řekla? Ihned byl klid Jde o blbost, ale co si má kdo dovolovat... a někdy bububu pomůže.