"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online 711990
18323 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 08:48

Karja jako visco, kazdej tejden uz od stredy pisem tchanovi, at napise seznam, abychom nakoupili vcas a neresilo se to v sobotu dopoledne kdy je vsude nejvic lidi. Ale ne, vzdycky to svete div se vyjde tak akorat na sobotu dopolednea kdyz se snazime to s nim resit, tak zacne lamentovat ze je chudak neschopnej a nedojde si sam a vsechny obtezuje a ze snad by jeho deti mu jednou tejdne teda mohly vypomoct...akorat ze je z toho kazdotejdenni teror, kdy v sobotu dopoledne objizdime pokazdy jinej obchod a lovime produkty v akci

Offline 999
19831 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 08:59

Manuka On bivakuje snad 100 metrů od sídla charity. Myslím, že za ním chodí a on je posílá někam.

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 09:01

999 to je hrozné. 

Offline 999
19831 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 09:03

Manuka Je :-(

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 09:16

999 

To je děs. Budete si prostě muset denně stěžovat.

U nás už byli z takovejch existencí zoufalí, a začali tím, že na lavičky přidělali jakože opěradla i doprostřed tý sedací plochy, aby se na nich aspoň nedalo ležet... 

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 09:19

711990 

Prosimtě a proč mu nenakoupíte v jednom jediným supermarketu místo objíždění x obchodů? 

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 09:36

Karja notna Takhle si nákupy plánuje i prababi, do obchodu už nezvládne dojít, tak sleduje letáky a vybírá podle ceny, kde co mají nejlevnější. Nakupuje jí švagr a i zcela objektivně na toto obíhání slev nemá čas. Tak to začal dělat tak, že všechno nakoupí v jednom krámě a řekne jí, že to stálo celkově o dost míň než ve skutečnosti. Částečně tím prababi dotuje, ale vyhovuje mu to tak víc než lovit to ve slevách. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 09:37

barbucha taky si nedovedu představit, že bych se nechala takto buzerovat. Nakoupit samozřejmě, ale ve vyhovující čas a na jednom místě.

Ale já mám naštěstí rodiče "vychované". Ne, mám rodiče ohleduplné. Nicméně když nějaké pokusy od mámy byly (ona je generál a táta až na výjimky jede po jejím), tak jsem se okamžitě vymezila a bylo jasno.

711990 tchán by taky nejspíš hlady neumřel, kdybyste nákup zadaný v sobotu ráno dovezli v neděli večer. Nebo v pátek večer svévolně jen  chleba, aby přežil do pondělka.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 09:39

Myrtila no jo, ale jak zamaskuje privátky?

Online Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 09:46

Myrtila já to taky tak občas dělám - ty dvě věci, které tchyně chce, přihodím k nákupu na Rohlíku a pak jí je donesu za cenu z Globusu.

Ona určitě nemá nákupy jako společenskou událost, nakupovali vždycky v hypermarketech, o pokec se známou prodavačkou jí nejde. Naopak sami jezdili na nákup do Globusu jednou týdně + třeba jednou Billa, pečivo si mrazili... Já věřím, že ona si opravdu myslí, že tím, že mi nenadiktuje větší nákup, ale posílá mě pro dvě věci denně (plus ještě třeba odpoledne do lékárny), mě jako šetří, abych nemusela nosit nic těžkého. Protože ona sama je fyzicky dost slabý kus. 

Budu si to s ní muset vyjasnit, že donést dvakrát týdně pět kilo v batohu, nebo klidně deset, je pro mě jednodušší, než denně vypráskat ten cirkus z domu pro 1 kompot a 10 deka šunky. Nebo tím ztrácet čas určený na zaměstnání. 

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 09:49

711990 Jakože místo víkendu jezdíte co sobotu na nákupy ve slevách? Tady bych se velmi rychle vymezila - nákup přivezeme v pondělí odpoledne (splněno jednou týdně vypomoci), naplánujte si to tatínku podle toho a případně pomůžeme finančně, aby se nemusely lovit akce. Ale chápu, že je to složitější, ostatně jako všechny tyhle vztahy.

Naše matky jsou naštěstí zatím velice samostatné, takže M. jen občas nakupuje těžké věci nebo když už třeba natrefí na máslo v akci, tak vezme víc pro maminku. Nicméně je to vždycky tak, že to vyhovuje jeho časovému/dopravnímu rámci. Věřím, že to zůstane i když už ta samostatnost nebude.

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 09:52

Makara 

No já ani náhodou. I bych vynechala nějaký divadlo - normálně nakoupit, přiložit skutečnej účet a nazdar. Ber nebo nech tak.

I když jedni moji kamarádi takhle vozili babičku po všech čertech (obchodech), jakmile si zavolala... ale ta je držela dost pod krkem anžto jim naslibovala dědictví a běda jak nebudou poslouchat Dědictví nakonec dostali, pěkný - ale bába tu byla asi do 102 let, takže jí votročili několik desetiletí! To bych radši držela pár facek teda, ať se bába majetkem udáví!

Online Sweet Potato
40492 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 09:55

Pinot Noir Samozřejmě netuším, jak tvoje tchyně.

Ale obecně: už jen možnost být v obchodě, na ulici, mezi lidmi, byť bez jakékoli komunikace, může někomu saturovat potřebu sociálního kontaktu. 

Offline 999
19831 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 10:11

Já zatím nakupuju s matkou, ne pro matku. Ona to má taky trochu pro zábavu, má důvod se hezky oblíct, potká nějaké známé, já jí dělám společnost. V letákách jede taky, ale tvrdí, že je má jako inspiraci, že ji vnuknou nápad, co vařit. Já s ní dva supermarkety projdu, ale do Penny pro čaj v akci s ní nejedu :-). Což jí ovšem nebrání v tom, aby sedla do auta a dojela si pro něj sama :-).

Zatím to prostě jde, ale je to jen proto, že já můžu časově a ona fyzicky. 

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 10:21

999 ať to co nejdýl vydrží
Sednout do auta a dojet si pro zlevněný čaj je teda pěkný nonsens, ale dokuď může, tak super. A ten důležitý bod - ty můžeš časově - což mnohé výše nemají.

Moje matka vůbec neví co je supermarket :-) všechno si obstará na trhu a okolních menších obchodech, akce naštěstí vůbec neřeší. Vozíme jí akorát minerálky.

Offline 999
19831 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 10:29

andulka01 Tvoje matka je šťastná žena, trh v místě je velkej bonus :-).

Offline 999
19831 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 10:36

andulka01 Ještě k tomu čaji :-). Ona si kupuje velká baleni toho Ahmad Tea a jak jsem pochopila, dost se u něj šachuje s cenou, takže ve slevě je to na krabici třeba 70 Kč a ona si jich bere víc :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2024 10:42

999 jo, na něj bývají velké akce, ale mají je i na rohlíku

Offline 999
19831 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 10:44

Evaeva To jí řeknu, aspoň bude mít důvod, stáhnout si aplikaci :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2024 10:46

999