"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 09:20

MP Marge to je hezký

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 10:50

MP Marge To je príma.

Vzdálená příbuzná tam byla, poslala mi nějaká docela pěkná videa. Ty sem bohužel nenasdílím.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 11:39

Sweet Potato Ja ted videla nejaky videla na IG Pavla a vypadalo to moc hezky :-).

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 13:20

MP Marge Super. Jsem ráda, že sis ten den užila a nic se ti nestalo. 

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 21:05

Koukám na koncert Melody Makers a tak mě napadá, když mají ve svém orchestru i klavír a koncertují na různých místech, to si ho s sebou asi vozí? A pak ho na místě dlouze ladí? Nevíte někdo, jak to takové soubory dělají?

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 21:20

Myrtila 

Já myslím, že kvalitní koncertní prostory mají svoje kvalitní klavíry. Mýlím se? Ví o tom někdo víc?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 21:21

Myrtila U nás měli křídlo a svoje. Jednou jsme se bavili s někým od Kabátu a oni mají aparaturu 6 kamionů, takže može být i hůř. :D

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 21:44

Ginevra No, ale to asi není všude, kde koncertují? Teď mi říkal manžel, že prý budou někdy výhledově v našem rodném okresním městě, a tam v divadle stoprocentně není žádný normální (natož nějaký lepší) klavír, tak trochu víme, jak to tam vypadá

Kan No, přemýšlela jsem spíš nad tou logistikou křídla, že to asi není jako zabalit jinou aparaturu, podle mě je to mnohem citlivější na otřesy a tak, a pak se asi musí stejně pořádně naladit na místě? Nevím, fakt spíš přemýšlím nahlas, když jsme stěhovali moje obyčejné pianino, měli jsme na to specializovanou firmu, a stejně to nebylo jen tak, a pak se muselo naladit.  V té souvislosti mě to napadlo. 

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 10:44

Ginevra Myslím, že když to jde, tak ho nevezou. Podobně na kontrabas se hrává na "místní". Ale jak píše Myrtila , někdy se tomu nevyhnou a pak se ladí, ale tak ty koncertní se ladí před každým koncertem...

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 11:07

Je mozne poslat elektronickou zadanku od OL do laboratore do jineho mesta? Resime doma logistickou akci a pokud by to slo, nasli jsme reseni

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 11:30

Liesel rekla bych, ze to zalezi na laboratori, jak je schopna prijimat externi zadanky. A pokud to bude posilat OL, tak na jeho ochote a moznosti e-komunikace s tou laborkou, ony ty systemy byvaji ruzne, i kdyz by mely dodrzovat urcity datovy standard. Ale nevim, jestli existuje nejaky podobny prenosovy modul jako treba PACS na rtg snimky.

To jsem ti pomohla, co?

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 11:38

Kokoska Ale pomohla, dik.

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 12:30

Liesel Zcela konkrétně, mě obvykle posílají různí lékaři na odběry do Medily, a tam je úplně jedno, na jakou pobočku člověk dorazí. Dokonce i kdy tam dorazí. Žádanku mají v systému a vidí ji od okamžiku zadání všude. Takže pokud máte žádanku do nějakého podobného většího odběrového centra s více pobočkami (z hlavy synlab, ifcor a tak), zkus si k nim zavolat, podle mě i jim bude jedno, kam konkrétně dorazíte. 

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 12:32

Aranel Díky, to je odpověď i pro mě

Offline Hanna6
94 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 12:38

Myrtila Byli jsme nedávno s naším programem  vyplň přestávky během koncertu MM. Před vystoupením se přes naše zázemí stehoval kamion věcí, včetně klaviru. Po postavení na pódium proběhla krátká zkouška. 

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 13:02

Hanna6 Děkuju, to je dobrý, že máš info přímo o MM

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 13:10

Myrtila ja jsem pochopila, ze jde o to dostat elektronickou zadanku od lekare z jednoho mesta do laborky v jinem meste, takze zalezi na kompatibilite odesilajiciho a prijimajiciho systemu. Pokud by na obou mistech byla stejna laborka, neni problem.

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 13:22

Myrtila diky, nakonec vyřešeno jinak, dcera si pujde osobne k PL, sice potrebuje odjet na VS, ale prehodnotila situaci a radeji pujde k PL. Ale urcite se zepta, jestli lze takto zadanku poslat, pro priste...

Offline Myrtila
5361 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 13:32

Kokoska Chápu, mě zase hned nenapadlo, že to může být nějaká specializovanější laboratoř, jak se tady u nás chodívá na ty běžné odběry do těch odběrových míst se spoustou poboček. 
Liesel No, je to docela praktické to kdyžtak vědět. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 13:36

Liesel dost by me zajimalo, co ji doktor rekne.