MP Marge
to je hezký
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
MP Marge To je príma.
Vzdálená příbuzná tam byla, poslala mi nějaká docela pěkná videa. Ty sem bohužel nenasdílím.
Sweet Potato Ja ted videla nejaky videla na IG Pavla a vypadalo to moc hezky :-).
MP Marge Super. Jsem ráda, že sis ten den užila a nic se ti nestalo.
Koukám na koncert Melody Makers a tak mě napadá, když mají ve svém orchestru i klavír a koncertují na různých místech, to si ho s sebou asi vozí? A pak ho na místě dlouze ladí? Nevíte někdo, jak to takové soubory dělají?
Já myslím, že kvalitní koncertní prostory mají svoje kvalitní klavíry. Mýlím se? Ví o tom někdo víc?
Myrtila U nás měli křídlo a svoje. Jednou jsme se bavili s někým od Kabátu a oni mají aparaturu 6 kamionů, takže može být i hůř. :D

Ginevra No, ale to asi není všude, kde koncertují? Teď mi říkal manžel, že prý budou někdy výhledově v našem rodném okresním městě, a tam v divadle stoprocentně není žádný normální (natož nějaký lepší) klavír, tak trochu víme, jak to tam vypadá ![]()
Kan No, přemýšlela jsem spíš nad tou logistikou křídla, že to asi není jako zabalit jinou aparaturu, podle mě je to mnohem citlivější na otřesy a tak, a pak se asi musí stejně pořádně naladit na místě? Nevím, fakt spíš přemýšlím nahlas, když jsme stěhovali moje obyčejné pianino, měli jsme na to specializovanou firmu, a stejně to nebylo jen tak, a pak se muselo naladit. V té souvislosti mě to napadlo.
Je mozne poslat elektronickou zadanku od OL do laboratore do jineho mesta? Resime doma logistickou akci a pokud by to slo, nasli jsme reseni![]()
Liesel rekla bych, ze to zalezi na laboratori, jak je schopna prijimat externi zadanky. A pokud to bude posilat OL, tak na jeho ochote a moznosti e-komunikace s tou laborkou, ony ty systemy byvaji ruzne, i kdyz by mely dodrzovat urcity datovy standard. Ale nevim, jestli existuje nejaky podobny prenosovy modul jako treba PACS na rtg snimky.
To jsem ti pomohla, co?
Kokoska Ale pomohla
, dik.
Liesel Zcela konkrétně, mě obvykle posílají různí lékaři na odběry do Medily, a tam je úplně jedno, na jakou pobočku člověk dorazí. Dokonce i kdy tam dorazí. Žádanku mají v systému a vidí ji od okamžiku zadání všude. Takže pokud máte žádanku do nějakého podobného většího odběrového centra s více pobočkami (z hlavy synlab, ifcor a tak), zkus si k nim zavolat, podle mě i jim bude jedno, kam konkrétně dorazíte.
Aranel Díky, to je odpověď i pro mě ![]()
Myrtila Byli jsme nedávno s naším programem vyplň přestávky během koncertu MM. Před vystoupením se přes naše zázemí stehoval kamion věcí, včetně klaviru. Po postavení na pódium proběhla krátká zkouška.
Hanna6 Děkuju, to je dobrý, že máš info přímo o MM ![]()
Myrtila ja jsem pochopila, ze jde o to dostat elektronickou zadanku od lekare z jednoho mesta do laborky v jinem meste, takze zalezi na kompatibilite odesilajiciho a prijimajiciho systemu. Pokud by na obou mistech byla stejna laborka, neni problem.
Myrtila diky, nakonec vyřešeno jinak, dcera si pujde osobne k PL, sice potrebuje odjet na VS, ale prehodnotila situaci a radeji pujde k PL. Ale urcite se zepta, jestli lze takto zadanku poslat, pro priste...
Liesel dost by me zajimalo, co ji doktor rekne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí