Evaeva ako...v princípe...sám o sebe...ale tam v tom prostredi aj mne vadil
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
slniecko no brutalismus no
jedna ultra blbá: jsou listy růžičkové kapusty k jídlu? u nás se to nikdy nejedlo, ale teď mi je poslala tchyně. tak nevím, jestli mi chce dopřát mně neznámou delikatesu nebo vyřešit otázku nevděčné snachy :)
OliveOyl ted nevim, jestli tomu rozumim - ji se ty male hlavky, ty "ruzicky" )viz oblibeny recept od cuketky - "na zadicka"), ty velke listy se neji

baltik rozumíš tomu dobře :) já na to tady právě koukám dost překvapeně, na ty velký listy, nikdy jsem o tom neslyšela, že by to někdo jedl
OliveOyl ale jedovatý to asi nebude, stejně jako nať mrkve se taky nejí, ale mohla by
Tak ale z květáku se ty listy jedí, proč by se pak nemohly i kapustový? Možná by se do toho daly zabalit nějaký "čufty" (když zrovna nemáš vinnej list nebo normální kapustu) ![]()
OliveOyl Jestli ona z tebe tchýně nedělá pokusnýho králíka :)))
barbucha můj kolega dělal něco z listů červené řepy. Myslím, že u těhlech "odpadů" záleží hlavně na zvolené úpravě.
barbucha Listy květáku se jí jo? Jakoby vim, že se neotrávim, ale jí se to běžně jo?
No ty největší nebo okrajový asi až tak úplně ne, ale ty co jsou blíž středu tak určitě (když jsou pěkný samozřejmě). Do květákový polívky je třeba nasekám... i do kari květáku, apod. Chuťově cajk, a dodaj do tý jinak nudný hmoty i barvu ![]()
vyřešeno
Prosím vás, jak to dnes chodí s maturitními plesy? Vím, že si je studenti zařizují sami. Máte představu, na kolik to tak vyjde?
Malvin dik :)
OliveOyl Úplně běžně se to nejí. Ale v bio/eko zahradničení teď hodně frčí bezzbytkové zpracování úrody. A co se dřív běžně vyhazovalo, se teď zpracovává a jí. Já bych listy z růžičkové kapusty dala minimálně do zeleninového vývaru. Ale klidně bych je zpracovala i do karbenátků, salátů apodl. Karja Listy z květáku se podle mě taky úplně běžně nejí. Ale já do zprcovávám, jak píšu výše. Ale samozřejmě hezké, z domácí nebo jiné dobré zeleniny. Z běžné produkce v obchodě ne.
Sweet Potato ceny budou určitě už úplně jinde, ale my si sami zařizovali a platili ples už před těmi 15 lety. Měli jsme to v kongresáku a vše se vrátilo na vstupném.
OliveOyl To bude past. Já bych to nakrájela, podusila, do toho mletý, protlak a pěkně v kastrůlku bych to panimámě zanesla. Maminko, tady máte oběd, z lásky!
Sweet Potato Vždyť jsi vloni vypravovala dcerku na maturitní ples, si matně vzpomínám na nějakej parfém k tomu.
KanPamatuješ si dobře.
Ale tohle je průzkum pro kamarádku, která je překvapená, kolik chtějí peněz po rodičích.
A náš gympl, coby soukromý, není moc relevantní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí