"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline shark
73 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:02

Evaeva Hele, mě přijde, ze to dneska chtějí mít hodně jako "na úrovni" nebo jak to rict. Proste od doby, kdy jsem před 30 lety měla ples já, se to hodně změnilo. Ten ples má nějaké tema, v tom stylu je i to predtanceni a tak. I to stuzkovani probíhalo jinak než jsem byla zvykla. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 21:02
Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:02

Karja 

Si piš.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 01. října 2024 21:03
Reakce na Evaeva:

shark lektorku na předtančení? To už si třídy nechystají sami?

​V Plzni samozřejmě. Bez lektorky v Plzni ani ránu. Předtančení má několik částí. Nějaké akrobatické prvky i něco pro méně zdatné tanečníky. A musí to bý ta zrovna nej nej lektorka. 

Ale cvičitele na předtančení jsme měli i my s mužem - maturitní ročníky 1989, 1990. Mužova třída měla polonézu s růžemi pro dívky. S námi secvičil nějaký choreograf skorobalet na Smetanovu Vltavu. Ples byl v lednu 1990. Standing ovation! Mrazí mě ještě teď.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:06

Evaeva Jako tak je to o domluvě. Ale co chceš dělat podle maturantů? Sál byl velkej jako blázen, tak tam jako moc výzdobu nedělas, občerstvení, jídlo, pití, to všechno dělaji provozovatele toho sálu...kapela je většinou nějaká už jako tradiční, aby byla dobrá a dala se zaplatit, program taky,...... Já si nepamatuju, že bychom něco řešili nebo něco chtěli...udělali jsme si sestavu nástupu, objednali si šerpy a zdarec;-)

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:06
Reakce na Evaeva:

Mha ples v maturitním ročníku. Ale je to akce pro celou školu a přáteleNa Slovensku je to spíš večeře s rodinami? mi někdo říkal.

​Ne je to normální zábava, v nějakém místním kulturaku se pronajme sál a hráli nám kamarádi z třeťáku a pak někdo známý udělal DJ. Bylo tam normální jídlo, přípitek a tak, ale ani na tu dobu to nestalo jak víkend s celou rodinou. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:07

Archivářka Mz jsme taky měli, ale asi protože jsme měli známého, co to dela Někoho za běžnou cenu bychom si nemohli dovolit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 21:07

Archivářka u nás to bylo spíš půlnoční překvapení. Každá třída měla něco, buď tanec nebo nějaké scénky jakoby. My se volně inspirovali Lord of the rings nebo jak se jmenují ti irové. Spolužačky tancovaly, tak to vymyslely. Tam, kde nikdo takový nebyl, vymysleli něco jiného. Standing ovation byly taky, ale asi jak jinak, když tam každý má svoje lidi

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:09
Reakce na Evaeva:

Karja a tu počáteční investici platil kdo? Nebo vám to drželi zadarmo a platili jste až z lístků?

​No tak pokud škola dělá ples každoročně a chce ho dělat dál, tak si myslím, že provozovatel se moc bát nemusí. Ty lístky můžeš hodit do prodeje hned jak je termín. 

Jako přijde mi šílený a ještě hledat rodiče, který dobrovolně založí dve třídy maturantů několika stotisíci. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 21:10

continuity co je normální jídlo? V Lucerně mají akorát chlebíčkyPřípitek jsme asi neměli, ale v zázemí jsme měli sud, abychom nemuseli platit pivo za plnou cenu

Já v životě na normální zábavě nebyla, tady byly akorát ty maturáky

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:12

continuity My jsme to měli většího rázu než popisuje s, ale nic to teda nestalo, asi prostě okresní město no. To si neumím vůbec představit,  my byli poměrně nemajetná rodina,a i ty šmuky kolem moji vypravy byly dost výdaj navíc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 21:12

continuityv Praze to tak asi nefunguje Nevím, my ty sály střídali podle toho, jak chtěli maturanti. Ale i tenkrát jsem si říkala, že je to hustý, že to někdo zaplatí dopředu.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:13
Reakce na Sweet Potato:

Karja Ano, dají ti výpis

​Jo, jako do ruky asi co? Takže to nejde, že mi na e-recept dají jednu krabičku, a já ten recept přepošlu a druhou mi vyzvedne někdo jinej? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 21:14

Karja my řešili hudbu na nástup, ty šerpy a už nevím co. Sál a jejich kapela,... to je jasný. To vlastně už nevím, akorát si pamatuju, jak jsme pořád hlasovali

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:15

Archivářka synův třídní dělá židovské tance, tak s nimi nacvičil půlroční překvapení - success to byl veliký! 
Dcera se spolužačkou tancovaly, tak pro třídu dělali choreografii samy. A bylo to taky pěkný. 
A nejvíc je vždycky promítání maturantského filmu. Je neuvěřitelné, jak jsou ta děcka kreativní. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:15

Evaeva My se pohadali kvůli barvě šero:D Čím míň se toho dělá, tím víc se toho řeší;-)

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:16

předtančení nacvičili I devataci ze školy děti ve školní tělocvičně s pomocí nějaké ochotné učitelky místo jedny hodiny tělocviku a měly tam i nějaké scénky, dost jsme se nasmali. Já nevím, jestli ty hogo fogo dokonalé akce nejsou spíš na škodu věci. A stálo nás to 8 stovek na listkach v salu ČVUT. 

Jako nemyslim, že je nutné to udělat až takto úplně lowcost, ale desítky tisíc jsou druhy extrém. 

Na VS jsme mívali pasování prvňáků a to bývala super akce, na kterou se organizátoři snažili sehnat nějaké sponzory a s nějakým občerstvením stál lístek taky celkem rozumné peníze i na tu dobu.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 21:17

Karja no to my samozřejmě taky. Nakonec jsme si je kreslili sami a každý měl jiné heslo.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 01. října 2024 21:17

Evaevanormální večeře prostě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 21:19

continuity aha. No na naše plesy se chodí už najedení Právě mi někdo říkal, že na Slovensku je to spíš večeře. Tak teď už vím, jak to myslel.