"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. října 2024 08:08
Reakce na Annegret:

Karja k receptu. Papirek mi daji jen s cislem, kdyz jsou ochotni a maji moznost lek objednat, abych si ho pak vyzvedla. Jinak to opravi jen v tom elektronickem receptu a kdyz jdu jinam tak tam vidi, ze zbyva vydat uz jen druhe baleni. Zadny vypis mi nikdy nedali.

​Děkuju, to je ideální postup no;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. října 2024 08:21

Zuzuli no právě, když si vezmu, že jsme chodili tak od prváku, pak občas na nějaký ples kamarádů,...

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 02. října 2024 08:45

Ja uz si to za tech stopadesat let moc nepamatuju, ale jako maturanti jsme neplatili nic, myslim, ze pronajem salu a hudebni skupina byly nejak v rezii skoly a skola si zas vzala to vstupne. Sal jsme si vyzdobili sami, misto serpy jsme meli odznacek, za ten jsme asi neco davali. A predtanceni v dlouhych bilych jsme nacvicovali na hudbu z desky, kapela pak nazivo hrala asi 3x rychlejc, my litali jak fretky. A bylo to na Lucii, 13. prosince.

Prvaci se tehdy nestuzkovali, tem se jen na zacatku roku vyhrozovalo skolnim rozhlasem, ze kdyz nebudou pilne pracovat, nemusi se maturity dockat

Ani se nepamatuju, ze by se neco platilo za plesy u deti, mozna nejaka symbolicka castka. A syn mozna ples uplne zazdil, to jsme snad ani nikde nebyli, ten dcery si pamatuju.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 02. října 2024 09:03

My v Ostravě měli na gymplu objednaný salonek, pasovala nás třídní serpama a stuzkama,  všichni jsme se vysvihli a pozvali oblíbené učitele,  a vlastně to byla skvělá party. Dokonce jsme si spoustou učitelů řekli hodně věcí, co bychom normálně neudelali:D A strašně mě sere, že se naše třída odmítá účastnit třídních srazu, není vůbec chuť. Za to zítra jedem na víkend na sraz z gymplu z mužovy třídy, máme objednaný celý hotel, takhle se potkáváme snad už 10 let. Stejný gympl, dva roky od sebe;)

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. října 2024 09:40

rasaNori My jsme tuhle večeři jen pro nás a učitele měli taky. Plus ten ples. 

Sraz jsme měli a všichni ty jo začali odcházet někdy po 8 domů, před 9 pár posledních. Já říkám spolužačce, ty jo, co jako dělaj, já nemůžu přijít domů ze srazu o pul desátý. a ona že taky ne, tak jsme ještě šly aspon do pulnoci do baru, at jako před chlapama doma neztratíme uroveŇ:-D

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 02. října 2024 09:41

Jej my budeme mít příští rok 20 let od maturity (jak? Jak?!), to by asi chtělo nějaký sraz.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 02. října 2024 09:42

Dočítam so  značným oneskorením, a navic sa ma tá téma už netýka, ale zaujíma ma, čo si mám predstaviť pod tým, že  „ prebehlo chytanie peňazí do plachty ? “ Skutočne  hádzanie peňazí ? Hádžu rodičia ? 

Mňa v súvislosti so stužkovou / maturitný ples / v posledných tak 10 - 15 rokoch / oproti rovnakej akcii u mojich detí /  zaráža, v akých hoch róbach  tam idú dievčatá,a často aj rodičia, teda hlavne matinky a čo všetko k tomu nutne musia mať. Tak si hovorím, že jednak škoda peňazí, a druhak - ak sa takto rozbehnú, čo potom trebárs taká svadba ? 

A čo viem, tak sa tá akcia koná aj s plnohodnotným občerstvením pre všetkých ,na čo sa študenti, - ich rodičia - skladajú od prvého ročníka, a niektorí už toho istého dátumu vymýšľajú, čo všetko nutne na tej akcii chcú mať  .

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. října 2024 09:44

Blanka My jsme to měli tak, že naši blízcí sbírali drobné peníze a pak když vyvolávali toho konkrétního maturanta, tak se to po něm při nástupu házelo, my jsme měli sál z balkony okolo, tak to šlo moc pěkně...;-) No a pak se to zametlo a použilo se nevim na co, asi na pomaturitní večírek nebo tak. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 02. října 2024 09:47
Reakce na Blanka:

Dočítam so  značným oneskorením, a navic sa ma tá téma už netýka, ale zaujíma ma, čo si mám predstaviť pod tým, že  „ prebehlo chytanie peňazí do plachty ? “ Skutočne  hádzanie peňazí ? Hádžu rodičia ? 

maturanti jdou kolem parketu s roztaženou plachtou a všichni, kdo chtějí, jim do ní hážou mince

Offline Blanka
příspěvků moje polička 02. října 2024 09:47

Karja -  Moora - ďakujem za vysvetlenie, doteraz som sa s niečím akým nestretla .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. října 2024 09:51

moora my měli ještě různé hacky jako "okap" na přímý výběr z balkonůŠlo to na večírek po maturitě Blanka 

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 02. října 2024 09:53

Karja Cože? U nás na srazech se začíná odcházet tak kolem jedenácté a skalní jádro obvykle končí nad ránem. Teda první srazy to bývalo kolem šesté ráno, ale tak už jsme trochu zestárli, tak mezi druhou a čtvrtou..... 

Jo a o házení peněz do plachty jsem v životě neslyšela.....ale dělá se ještě poslední zvonění? 

Dodnes si pamatuju, že jsme na něm vybrali šest a půl tisíce, tehdy slušná částka, a celé jsme to vzápětí propili v Plzeňské restauraci a na maturitní večírek (kam byly peníze určené) nám nic nezbylo!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. října 2024 09:53

Karja my měli sraz asi jen jeden, tam jsem naopak v devět přišla - musela jsem uspat dítě Akorát jsem se ve dveřích potkala se spolužačkami, co šly domů, ale většina lidí tam byla dlouho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. října 2024 09:54

Garfie no my poslední zvonění měli, ale nevím, jestli se to ještě tolik drží

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 02. října 2024 10:00

Garfie Jo, takhle špatný to bylo. Jenže jako nutné říct, že fakt skoro všichni měli fakt malé děti, jako batolata a ruzně tam tak zvonily telefony těch otců v krizi, že nejdou uspat nebo nějaký kojení:-D:-D...a kluci se asi báli domů přijít pozdě mi tak přišlo, ty taky měli mimina malá. Pak dvě holky co neměly rodinu, šly domů za psem nebo co..A já říkala té spolužačce, co má děti jako já, at se jdeme vožrat, když můžem, že na dalším srazu abychom neměly doma nějakýho benjamina!:-D.-D.

ALe může být hůř, kámoška mi zrovna ted nedávno říkala, že její mama vyrazila na sraz, začaly kolovat fotky vnoučat, a jedna ta spolužačka jim najednou říká, že je těhotná:-D:-D. 

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 02. října 2024 10:04

žluťásek Říkala jsem si, jestli sem mám napsat, že si maturák skoro nepamatuju jako proběhl, pamatuju si svoje šaty (ještě je mám někde u našich), a že nám DJ nějak zvoral hudbu k půlnočnímu překvapení, ale jinak asi už nic. Organizovala to spolužačka, která je v tomhle velice zdatná, doteď organizuje srazy a všechno, takže to šlo nějak celý mimo mě (nás).

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 02. října 2024 10:10

Na Slovensku je stužkova, obvykle nie serpy, len sa stuzky pripnu. Sú na nej študenti, rodičia a učitelia, zaplatené je vopred, normálne večera, a my sme mali ešte o polnoci guláš, dievčatá každa plech sladkého, chlapci slaneho. 

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 02. října 2024 10:17

My jsme měli jen stužkovací a maturitní večírky a to pouze v rámci třídy. Školní ples si pamatuju jen jeden a netuším, jestli byl za celou moji docházku jen jeden nebo jsem je ignorovala. A dřív jsem si myslela, že maturitní plesy začaly ač později, ale měl i ho i můj starší muž. Tak jsme byly nějaká divná škola.

Ples by se mi líbil, ale to šílenství řešit ho už od prváku? A 12tis na studenta? Ty jo! To raději bez plesu. Ale jako zlatých 12tis. Nedávno vyprávěla na jedné akci známa, že dítě chodí na soukromou školu a tam se to úplně zvrhlo. Rodiče se předhání, kdo dá víc peněz na školní ples a prý 100tis. není problém. Jsem si myslela, že jako se sejde od rodičů celkem kolem 100tis.  Tak prý ne, jednotlivé přísvěky kolem 100tis. Jsem si to musela nechat zopakovat. Ale v tombole pak na školním plese prý jsou různé exotické dovolené, vyhlídkové lety, elektronika apod.  

Offline 1010
217 příspěvků moje polička 02. října 2024 10:23

Vůbec si nepamatuju, že bychom něco platili Podle mě to šlo ze vstupného. Rok 2011, kulturák v menším městě. Platili jsme si teda určitě šerpy a možná nějaký materiál na půlnoční překvapení a tak, ale pronájem podle mě ne. A nebo zavládla sladká nevědomost starala se o to hlavně jedna spolužačka, která je pořád dost aktivní v tomto směru (srazy apod.) 

Offline jerry
11270 příspěvků moje polička 02. října 2024 10:29

Tohle uz je skoro na samostatne retro-vlakno