"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 19:11
Reakce na Gatita:

no já teda nepracuju v žádným byznysu, ale do pracovního mejlu mimo pracovní dobu lezu opravdu výjimečně, na domácí počítač mi upozornění nechodí, musím kdyžtak přes vzdálený přístup. Takže když něco přijde v sobotu v 11, je mi to srdečně jedno. 

Spíš mi už po několikátý v horizontu asi roku přišlo podruhý CV od jednoho člověka, že shání práci, asi to zoufale rozesílá na všechny strany, přitom ani teoreticky, kdybychom někoho hledali, nesplňuje naše požadavky. 

(Je to neprofi CV, fakt to asi bude upřímný)

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 19:43
Reakce na Gatita:

vubec bych to neresila. pokud to nekomu v noci pipa na mobilu, at si to lip nastavi. obcas se mi stalo, ze jsem psala hluboko v noci a vzapeti prisla odpoved. to jsme spis s kolegou pres email trochu pokecali. dnes uz vidim, jestli je protistrana on line tak to nema to caro. 

okamzita reakce uz ani nevim co je, mam posledni rok pocit, ze se email dostava do stavu, ze jakakoliv reakce do tydne je vyhra v loterii (pracovala jsem v organizaci, kde to byl opravdu problem). takze si neumim predstavit, ze by ji nekdo vyzadovat okamzite v jakoukoliv hodinu (taky muzu mit schuzku nebo neco urgentniho).

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 19:52
Reakce na Gatita:

Můj šéf psal maily často v nočních hodinách. Nijak mě to netankovalo, věděla jsem, že okamžitou reakci neočekává, že prostě má jen zrovna čas a klid na práci. Takže ne, nevadí mi to, nepovažuji to za něco proti pracovní etiketě.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 20:45

hele, a proč by si o někom, kdo rozesílá maily v pozdních hodinách, někdo měl myslet ne úplně dobré věci?

znám hodně lidí, kteří nejsou zaměstnanci, nemají pracovní dobu od do, práce je i docela baví nebo se chtějí udržet na vrcholu, a práce v noci jim prostě vyhovuje.

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 21:03
Reakce na Jiná Realita:

bohužel znám výhradně jedince, kteří to dělají tak nějak na efekt... u urgentních věcí je to jedno, ale když někdo rozesílá úkoly nebo zpracované materiály zásadně v noci nebo o víkendu.. netuším jak to bylo v devadesátkách, ale někdo z nich asi ještě nevylezl. mně je to protivný plus teda pokud je druhá strana velmi velmi zaneprázdněná, není to ani moc  rozumný, takovým pošlu zprávu přesně v době kdy začínají pracovat, i když to mám nachystáno dřív:-)

Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 21:07
Reakce na Gatita:

Myslím, že je to úplně v pohodě. Teď je naštěstí trend spíš nelpět na pracovní době přesně od-do, je často ponecháno do určité míry na zaměstnancích, jak si práci zorganizujou, sama noční/víkendové maily dostávám a posílám, nic proti etiketě v tom nevidím.

Online Gatita
8646 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 21:19

Díky všem, tak já si s tím už hlavu lámat nebudu, mám to teď zkrátka takto pracovně zorganizované a basta :-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 21:27

a co když se tam začíná pracovat třeba v pět ráno...přivstanete si? že bych teda změnila třeba svoji práci - když chci, aby něco našli na začátku směny, holt to pošlu v jednu ráno, mně se vstávat nechce 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 21:33

mne jeste tedy napadlo, ze ja nikdy prilis nestuduji, v kolik mi kdo psal. jeste tak resim jestli to bylo vcera nebo pred tydnem (to mi taky ukazoval outlook, dokud jsem ho mela), ale jestli v jedenact dopoledne nebo vecer nezkoumam a je mi to dost jedno. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 21:47
Reakce na Gatita:

Nikdy by me to nenapadlo, behem noci mi chodi maily od kolegu z USA. v nedeli od lidi z Dubaje. Ale ani u lokalnich lidi to neresim, proste maji zrovna cas nebo chut se venovat praci a rozhodne necekaji, ze zareaguju hned.

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 22:39
Reakce na Tulipe:

pokud by Gatita komunikovala s lidmi z ruznych casovych pasem, tak by se snad vubec neptala

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 23:05

No přesně s tím efektem, jednoho kolegu jsme si tuhle dobírali, že snad má na víkend nastavené nějaké automatické maily s nic neříkajícím obsahem, aby vypadal jak chudák dře i mimo pracovní dobu. :D

Pípání pracovních mailů během víkendu mě docela otravuje, ale naštěstí to nebývá moc často a zrušit si upozornění úplně se mi taky moc nechce, třeba teď mi přišel v pátek večer mail od kolegy, jestli bych mu do pondělí nemohla urgentně s čímsi pomoct, kdyby mi to nepíplo a ještě v pátek jsem se tomu tu půlhodinu nepověnovala, tak by se jemu zkomplikoval dost důležitej úkol a já byla za firemního satana, protože jinej kontakt než mail na mě nemá (a můj nadřízený byl samozřejmě v kopii). :) Že ten svůj problém mohl řešit s předstihem a ideálně i s někým, kdo to má na rozdíl ode mě přímo v náplni práce, to už je jiná věc, ale kárání kolegů mě bere ještě míň, než odpovědět o víkendu na mail, tak co nadělám!

Online Gatita
8646 příspěvků moje polička 17. zaří 2017 09:38

Vsak klid,vazim si vsech nazoru,jinak bych se neobtezovala si tady delat pruzkum! Mne to take neprijde optimalni,ale co se da delat:)

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 17. zaří 2017 10:32
Reakce na Karoleena:

vy jste vubec divna firma. i v tehle nove mam kolegy, kteri nemaji email s telefonem propojeny vubec (a to kazdy pri prichodu nafasuje velice solidny smarfphone, se kterym to lze), ve stare to uz vubec nebyl standard (dostali jsme prispevek asi 2 tisice za tri roky, takze pak tezko po nekom pozadovat, ze bude on line cely vikend. navic firemni HR pravnici proti tomu docela bojovali).

pokud nekdo po me bude chtit, abych nejak pravidelneji o vikendech a vecerech ocekavala nove pracovni pozadavky, neda se svitit, bude muset platit pohotovosti. ale na druhou stranu, pokud vysmahnu z prace ve dve, protoze vyzvedavam deti, tak to, ze budu vecer jeste trochu pracovat lze spravedlive ocekavat. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. zaří 2017 13:55
Reakce na Gatita:

Je to asi i v té pozici, kterou zastáváš. Třeba u mého manžela se to očekává, že bude reagovat i na e-maily poslané o víkenu nebo večer a dokonce i na dovolené. Rozhodně to ovšem není placené, jako pohotovost . Pokud by to nedělal, tak nějaký důvod k propuštění se určitě najde, třeba změny ve firmě a nadbytečnost nebo něco podobného. A dnes to třeba v jeho oboru není úplně jednoduché. 

V mojí pozici to nikdo neočekává 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. zaří 2017 14:39
Reakce na :

My jsme to ve všech provozech, kam jsem chodila na brigádu, likvidovali.