"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 07:57

Kokoska jojo, mamka vždycky říká, že byla za svůj život dvakrát stará matka, poprvé se mnou ve 24

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 07:58

711990 no jasně, berem ideální stav

Online Zuzuli
3806 příspěvků moje polička 03. října 2024 08:08

Ja mela dceru ve 28, tak celkem snizuju prumerny vek prazske prvorodicky. Ale ze jsem mlada, mi nikdo v tehotenstvi nerikal i kdyz, kdyby se dcera nerozhodla narodit o mesic driv, ale v terminu, tak by mi bylo uz 29

Ja jsem ted docela rada, ze jsem ji nemela hned po skole a nebo na skole. Ze jsem si uzila ty tri roky svobody, kdyz jsem mela cas a penize se venovat konickum. Udelat si nejakou pozici v praci, diky ktere se mi po navratu podarilo vyjednat nadstandardni podminky. Nedovedu si predstavit, ze bych jako moje mama v cervenci odpromovala, v zari zacala v prvnim zamestnani a v rijnu sla na rizikove a v kvetnu rodila.

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 03. října 2024 08:20

Kokoska Nemohu nevzpomenout toho vedle zmiňovaného I. Hermanna, kde v pokračování Otce Kondelíka naráz otěhotněla dcera i matka. Jednak si byla paní Kondelíková (a nejen ona) naprosto jista, že jde na smrt, jednak to bylo společensky neúnosné a hlavně na ni měla dceruška strašnou zlost! To poslední si teda umím představit i dnes. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. října 2024 08:40

Moja babka mala prve dieta este pred dvadsiatkou a posledne pred styridsiatkou. Rocnik 192x. Jej pospedny syn je o rok mladsi ako jeho synovec. Najstarsia dcera mala prveho syna tiez skoro :) A moja mama bola v 80tych rokoch tiez stara matka, rodila vo veku 29-31-33. 

Ja som to stihla v 33 a cerstvych 36. Skor nebolo zazemie ani vhodny partner. 

Mam kamaratku, ktora si dieta vzdy velmi priala. Bohuzial vhodneho partnera nasla az pred styridsiatkou a ani po ivf sa nepodarilo. Po 40 uz by si ho komplet museli hradit sami, na to nemali financie, tak to vzdali. Trapi ju to myslim dost. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. října 2024 08:49

Evaeva presne tak. Muj syn je dite pro zacatecniky, ale kazdy dalsi rok je lehci. Ted jak konecne mluvi ja bych asi zpetne taky zacala driv, ale zaroven si to neumim predstavit. Bych musela zmenit mentalni nastaveni. A nemuzu ani rict,ze bych se flakala a uzivala. Ted kdybych mela druhy, tak mi bude nejmin 36. V mem lekarskem okoli je to takova norma, sedy prumer. Nasi me meli taky po 30ce, tatu deda skoro v 35. Takze ano, to mi je trochu lito, ze prarodice jsem mela ja i syn uz starsi. Nastesti je mama treba v duchodu, tata konecne trochu pracovne zvolnil (rok pred 70kou), ale ted chteji zacit cestovat do exotiky a vecne maji nejake lazne nebo tak
711990 hodne spoluzacek zaclo s detma fakt tak rok pred 35kou. Ale mas pravdu v tom, ze treba chlapi kolem me maji deti vlastne vsichni, kolikrat i "driv" nez zeny. Stojim si za tim, ze to maji snazsi. Plus ti rozumni jsou zabrani uz od vysoke. 

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 03. října 2024 08:53

Sweet Potato jj, pani Kondelikove bylo nejak 38 nebo 39, nekde to tam zminuje. A stydela se jit s kocarkem. Proste tempora mutantur, ve vsem.

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. října 2024 08:54

Kokoska ale tohle neni uplne pravda. Ty dvacetilete skoro stare rodicky byly za komancu. Predtim to rozlozeni veku bylo rovnomernejsi. Hodne zen bylo bezdetnych a ty vic nez tricetilete matky byly bezne. Kor u vzdelanejsich vrstev. A rodilo se, dokud priroda dovolila. Obecne s rustem ekonomiky, vzdelanosti, rovnopravnosti klesa ruku v ruce porodnost. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 03. října 2024 08:59

711990

Třeba se to ještě rozjede, zažila jsem to několikrát, to pak vypadá, jak kdyby bylo těhotenství infekční.  nás se rodí furt - 27 lidí, jsem tady rok a už jsme se skládali na tři mimina, další dvě na cestě.

to je tak minimálně čtvrtina týmu 50+, takže fakt z obliga. Z těch 50+ má nějaké děti každý. 

na HR jsou těhotné obě holky, co nás mají na starosti.

Jen fakt nevím, jak budeme řešit příští rok nábor.

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 03. října 2024 09:00

Jos No vsak ja jsem ty deti mela v osmdesatkach. A pan Herrmann to videl, jak to videl, ono spis slo o to, ze matka rodila ve stejny den s dcerou. Ze se deti rodily, dokud matka mohla, to je jiste pravda, ale ten plodny vek nevim jestli trval tak dlouho jako dneska. A kdyz prvni dite prislo treba v 18, tak za 20 let byla podle dnesnich meritek jeste zena mlada, tenkrat uz to bylo asi na hrane.

Online Zuzuli
3806 příspěvků moje polička 03. října 2024 09:01

Moje svagrova je nejstarsi z dvanacti sourozencu. Asi sest jich je vlastnich a ten zbytek se deli mezi jeji rodice s novymi partnery. A jeji dve dcery jsou starsi, nez jeji nejmladsi sourozenec.

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 03. října 2024 09:08

continuity My jsme teď měly sraz s kolegyněmi z bývalé práce, 11 žen, a za 6 let, co se náš kolektiv rozprchnul do jiných firem (odešly jsme všechny prakticky naráz) nám přibylo celkem 11 dětí - naše bývalá šéfová nám ze srandy poděkovala, že jsme se rozutekly, že jinak by celou dobu jenom řešila pohovory a nové lidi

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. října 2024 09:14

Kokoska tak samozrejme ze kdyz navic rodila desate dite, tak uz to svezi 38ka nebyla .

Ale i takova Ch.Masarykova mela prvni dite ve 29 a koncila po ctyricitce. Ale porad se bavime jen o zenach, i na otci zalezi a kdo by rekl, ze je chlap na dite ve 38 uz stary. Nikdo. A jeste driv umrou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 09:36

Myrtila u nás pracovali skoro samé mladé holky po škole, když jsem začínala. Akorát jedna už děti měla a jedna byla toho času na mateřské - s tou jsme se vlastně vystřídaly a ona se pak zase vrátila po mě To byla místní noční můra, že všechny najednou otěhotníme. Od té doby přibylo 8 dětí od 5 žen, ale naštěstí postupně, vrátila se teda zatím jen jedna.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 09:39

Jos já byla mentálně nastavená na dítě brzy. Kdybych měla staršího partnera, který by dítě aktivně chtěl dřív, souhlasila bych. Ale racionálně vím, že ty dva roky po škole byly tak na hraně, po pracovní stránce by určitě bylo lepší třeba ještě dva počkat. Ale mentálně jsem připravená byla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 09:42

Jos ještě moje prababička byla asi z 12 dětí a nebylo to neběžné. Nevím, v kolika začala, ale klidně mohla rodit mezi 20 a 40, a nejspíš by nebyla jediná. Ona sama už měla jen tři děti, narodily se během a po druhé světové válce.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 03. října 2024 09:50

Jos

V 38 to nikdo dnes neřekne ani o ženě, 42 je asi jiná. Já mám nějaké kamarády, co si přivodili dítě s mladší partnerkou mezi jejich 45-55 a já říkám, že staří jsou, dokonce si s mužem myslíme, že v nestřežených chvílích si to říkají i oni sami, zvláště ti, co jedou druhé kolo. Takže z prvního vrhu už mají vnoučata a zároveň vlastní malinké deti.

Mohli si těch mimin užívat i bez probdelych noci. Skodoradost bývalých partnerek included. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 09:57

continuity souhlasím. Resp. 45 chlap s miminem je v pohodě, ale až mu bude 60 a dítěti 15, síly můžou fakt chybět. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 03. října 2024 10:00

Já se do debaty vmísím s blbým dotazem - jak se prosím jmenuje ta kolektivní pražská dermatologie? Mám to sice uložené, ale nemůžu to najít.

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 03. října 2024 10:00

Evaeva My jsme tam byly docela namixované, cca 25-45 let, no a kromě dvou nejstarších a jedné nejmladší teď rodíme všechny prakticky naráz, děti máme 0-5 let. Někdy si dáme komornější sraz i s dětmi, a to je pak jak zájezd jeslí