Prosím, jak dlouho mi vydrží těsto na perníčky v lednici? Všude píší, že 24 hodin je v normě, ale já potřebuji 48.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja Já jsem si jistá, že za polívčičku od maminky bych se byla v 15 propadla studem do země a cestou to vylívala do křoví, aby nevěděla, že jsem se toho nedotkla. ![]()
Ale tím proboha nic nenaznačuju, vím, že je úplně jiná doba. Nosit si hotová jídla je běžné. Na druhou stranu je celkem běžné, že si náctiletí na velkou přestávku objednávají na Woltu pizzu.
Nošení skleněných lahví jsem teda nepochopila. Jednak je to rozbitný, jednak strašně těžký přece?
notnano já bych to řekla. Polívka vylitá v batohu je pro mě natolik děsivá představa, že bych o takovém nápadu vůbec nediskutovala. Plus bych řekla, že výběr ze dvou jídel je dostatečný a že jednou týdně sladký oběd přežije, ačkoliv je doma taky nepodáváme.
Ty bys fakt svejm klukům dokázala říct, že jim zakazuješ brát si jídlo? Tak to teda koukám. Speciálně ty jo.
Kan Nechávám i mnohem déle, v nejstudenějším šupliku.
Sweet Potato Super, díky! Pomohlo moc.
DruI U jídelny mají minikuchyňku, kde je kuchyňská linka a pár mw. Jídlo pak jí hned vedle, kde je běžná školní jídelna, kde se vydává jídlo.
Kan ne, jenom bych jim nedovolila nosit v batohu mastnou polívku.
Karja my měli na základce tři jídla (na stejné, kam chodí syn), takže ty dvě, co mají teď, mi přijdou málo ![]()
711990 já si sem tam oběd taky odhlásila, akorát ty peníze šli zpátky rodičům. Teď koukám, že to byl blbý systém
Ale mně to říkala teď jedna maminka, že její kluci (1. a 3. třída) si ve škole často nevyberou, tak jim dává krabičky. Ty jo, já jsem ráda, že jim nemusím vařit ![]()
Zuzuli to je teda hustý systém! U nás se odpoledky moc nenosily, běžně jsme mívali 7 hodin a na oběd šli až ve 14.15. Takže jsme chodili o přestávce, po 5. hodině tam skoro nikdo nebyl. Najíst se dá v pohodě i za deset minut ![]()
Nošení skleněných lahví jsem teda nepochopila. Jednak je to rozbitný, jednak strašně těžký přece?
on ten bbox je ale taky už celkem kraksna
ja jsem si do práce nosila jídlo ve sklenici od marmelády bonne maman se širokým hrdlem, tezky mi to nijak zvlášť nepřišlo, ani nějak zvlášť rozbitny
Pinot Noir ani na střední?
Evaeva my měli nabíjecí karty, takže jsem si prostě nenabila, na obědy nechodila a za ušetřené peníze chodila do kina. Ale byla jsem na intru a pak v podnájmu, mimo jakoukoliv kontrolu.
Sweet Potato Přesně:-D Ale je jiná doba, to čtu i v tom příspěvku, že ti vegetariáni pravidelně ohřívají. U nás vege byla jedna holka, ve čtvrtáku a to jako hodně zvolna, jakože vynechala to maso. Moje holky budou za deset let nosit třeba celou tašku nějakých chia šejků a v boxu pohanku od táty, kdo ví;-)
Pinot Noir To sice jo, ale zas kdo se v 15 ptá, že jo, co může nosit v batohu:-D:-DAle chápu to, aktivně bych je k tomu taky nevybízela:-D Ale já si třeba i za poslední pulrok vylila dvakrát v batohu kafe (a to ho nosim asi tak jednou dvakrát do měsíce max), takže si můžu spočítat svou uspěšnost přenesení potraviny v termosce:-D
Zuzuli U nás chodilo do jídelny více škol, plus mohli i dospělí, takže tam asi nešel ten systém tak promakat. ale zpětně si to vybavuju, že to nebylo teda moc prostředí klidu, fronta se táhla klidně i 50 metru, otrava. no
Potrefenáhusa Ten bbbox je kraksna jo? Já musim koupit něco dceři, něco co je dělené. Ted jí to balim jako tak ruzně do folie, když má víc věcí v boxu a nepřijde mi to moc jako praktické. Ale nic velkého ani těžkého teda nechci...
Pinot Noir Chápu, že to vidíme každá jinak a přijde ti shánění bezpečné nádoby na polévku pro puběrťačku jako nesmysl. Já oceňuju, že si drží stravovací návyk a nechce jíst sladké knedlíky nebo buchty apod a raději si vezme z domu polévku, kde v případě zeleninové jsou k tomu krutony z kváskového chleba a nějaký sýr anebo hustý kaldoun z domácí drůbeže. Za to mi ty třistovky a jedna debata o boxu stojí. Jestli se jí to vyleje i tak, bude to řešit ona. A moc dobře to ví. Batoh do pračky a sešity přepsat. Její boj.
Jasně, že by se jí nic nestalo, kdyby měla jednou týdně sladké a zbylé 4 dny maso. Ale bude většina toho jídla končit ve zbytkách nebo si to vůbec nebude brát. A nevidím cestu, jak donutit puberťáka to sníst, když nebude chtít. Takhle v pohodě sní ve školní jídelně 4 jídla v týdnu, ač to není žádná chuťová hitparáda. A jedno jídlo z domu, který si i občas uvaří, mi přijde jako dobrý kompromis.
Sweet Potato Ano, na těch středních se v polední pauze sjíždí Wolty, jsou fronty u nejbližších kebabů.
notna mně to přijde lepší než, aby se v tom poryla a vrátila to a tys to ještě platila.
Pinot Noir aha. U nás se platilo převodem z účtu, takže co se neprojedlo, to se vrátilo zpět na účet.
Karja koukni na tu ikeu, jestli by vám to stačilo. Mají takové vložky do těch klapacích krabiček. Syn to nosí, akorát ty přepážky netěsní dokonale. Jablko a rohlík je v pohodě, ale když tam dám maliny nebo buchtu, tak je problém
Jogurt tam nedáš vůbec. Ale vyhovuje mi velikost i je to celkem variabilní.
Sweet Potato Přesně:-D Ale je jiná doba, to čtu i v tom příspěvku, že ti vegetariáni pravidelně ohřívají. U nás vege byla jedna holka, ve čtvrtáku a to jako hodně zvolna, jakože vynechala to maso. Moje holky budou za deset let nosit třeba celou tašku nějakých chia šejků a v boxu pohanku od táty, kdo ví;-)
:-) ony ty děcka dnes opravdu nemají problém táhnout do školy krabici, sklenici.. jídla. Já na to kolikrát nevěřícně koukám. Jenže na druhou stranu v tom batohu nemají zase téměř žádný učebnice, všechno je ve škole, místo sešitu list papíru, který si doma přidá do pořadače..
notna Taky bych děcku pořídila škatulku na polévku, kdyby o to stálo a to jsem hodně nestarací matka. Na kolej jsem mu koupila varnou konvici, hrnek, misku, talíř, pánvici, příbor měl svůj ze střední a čau.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí