"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Karja
44763 příspěvků moje polička 15. října 2024 09:58

letolet jj, nejde ani o tu váhu, ale přesně, že se nebojí to tam rozložit, prostě udělat si tam prostor na to svoje jídlo, nebýt v tom davu. Nevim, jak to mám popsat:-D.

Evaeva Mrknu na to, dcera nejvíc nosí rohlík a zeleninu, ale jako vadí jí,když se to tam nějak sprskne, mrkev je od másla a tak.....

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:00

mno za nas se samozrejme platily obedy v hotovosti vymenou za papirove stravenkytakze jsem vyfasovala penize a koupila si cigarety:-/

Offline letolet
754 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:04

Karja přesně tak.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:06

Karja Jak nebojí? Tak jde se najíst, ne? 

Online Sweet Potato
40497 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:08

Karja Doma jednu vegetariánku mám, od 14. Dost mne to ničí, já jsem kuchařka spíš z leknutí, ona není z těch, co by si to studovala a promyšleně chystala. Ale tlačit fakt nesmím, jsem ráda, že "jen" vegetariánka, když je na expedicích, tak i maso jí, doma je ochotná si dát třeba masový vývar, když je maso bokem. Ve škole mají výběr pěkný, 4 jídla, jedno vege (plus je možná i varianta bez lepku), ale moc tam nechodí. Některé dny nemají v době oběda pauzu, jindy si zapomene objednat, nebo si nevybere...

Online Karja
44763 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:13

Kan No jak to popsat, já bych v patnácti nejedla tak nějak jinde, ráda jsem byla v tom davu a ne že ostatní jdou do jídelny a já si jdu připravovat samostatně jídlo do kuchynky.  Já jsem byla takovej poplašňák na střední ještě, vím, že tohle by mi nebylo příjemné, krabičky bych pak hledala po celé škole a tak. Ono nevím, jak to pojmenovat:-D. Ale jako v té době bych tam byla taky jediná no:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. října 2024 10:14

Karja tak to by jí určitě stačilo 

Online Karja
44763 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:14

Sweet Potato Že ty děcka nemaj hlad!

Offline Garfie
28595 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:19

Kan Moje maminka zadělávala těsto na perníky minimálně měsíc předem, pamatuju si, že v jejím receptu se psalo dokonce 3 měsíce. 

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:20

Karja Já přiznávám, že mě těší, že to podle diskuze vypadá, že dneska to nošení vlastního jídla není něco výjimečného. Si myslím, že vzít si z domova do školy polévku je určitě lepší než udělat v poledne nájezd na nejbližší večerku. A taky bych to v patnácti nedala, být jediná, kdo si nosí oběd v krabičce ;o)

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:20

Kan obří! Dala jsem ji do sborovny, rozpočítalo se to mezi všechny. 

Na uřadě jsme museli vracet i blok, co kdybychom náhodou někomu přihráli hrozně velkou zakázku (u nás nebyl rozpočet skoro na nic). 

Offline letolet
754 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:21

Kan nebojí myslím ve smyslu nestydí si donést z domu krabici jídla, ohřát si ji, v klidu sníst. Někdo tady zminoval, že dřív by maminčinu polívku vylil do křoví, než by ji dones do školy. Tohle dneska děcka netrápí. A asi je taky rozdíl kluci/ holky.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:23

Omlouvám se, jestli se ptám blbě. Ale přijde vám přehnaný shánět box na polívku, ale nechodit na obědy vůbec je OK? Nebo to chápu blbě tu debatu? Já to právě dělám proto, že mi to přijde jako fajn kompromis, aby dcera jedla pravidelně a nedošlo k tomu, že budu platit obědy, který nejí a ona bude jíst kdoví co nebo jen svačinu nebo časem taky nic do 18,00 než přijde domů. V dnešní době, kdy se hodně mluví o ppp jsem docela ráda, jsem měla pocit, že si vedeme dobře. Obě

KarjaOni si nepřipadají jako exoti. Jsou na to zvyklí. V dnešní domě má kdekdo nějaké stravovací specifikum, takže ty krabičky na jídlo znají u někoho už od školky.

Nevím, kolik jich je s jídlem v krabičce u dcery ve třídě, ale tak jednou týdně má jídlo z krabbičky ona a každý den její kamarádka veganka. Těch mw je tam několik, tak asi škola ví, proč jich tam dala tolik.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. října 2024 10:26

notna někomu to ok přijde, někomu ne. Člověk nemusí chápat všechno

Online Karja
44763 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:28

notna DruI Jj přesně je to jiný. Ty jo, tak stát se exotem je stále a stále obtížnější. Za nás stačilo mít jen trapný boty, dneska už se všechno přejde!!!

Online Karja
44763 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:30

notna Přijde mi to v pohodě, on ten první příspěvěk vyzněl, jak když jí balíš polívčičku, protože oběd škole nejí, takový maminkovský to moc bylo:-D. Ti říkám, neznáme dobu:-D. Mně rodiče takhle nic nesháněli, nezajímali se, a já uplně vidím na sobě, jak já to budu dělat naopak zas až moc, možná právě proto... Nechození na obědy, přes to se budu přenášet hůř než přes občasný pivo po školním vyučování!! To jako je takovej můj mantinel, ale nic s tím nezmůžu.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:33

Karja ty Bboxy maj 3 velikosti, ten, o kterym tu byla řec, je ten největší, ten fakt nekupuj, i když prej některý prvnaci nosej i to, ale to je tak na jídlo na celej den.
Já chci koupit ten střední, ty ikea krabičky sice máme a jsou super, ale naše dite to samostatne neotevre a ani dobře nezavře (to vaše o dva roky starší už pravděpodobně jo), ten bbox má to zaklapavatko jen jedno, ne čtyři jako ikea

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:34
Reakce na Evaeva:

notna někomu to ok přijde, někomu ne. Člověk nemusí chápat všechno

​Když já někdy po debatách tady se divím, že vůbec v běžným životě zvládám komunikaci

Karja Teď seš exot, když z pohledu nás, starých, vypadáš normálně Jako já občas žasnu. A dítě na mě kouká, jaktože to neznám. Nedávno dcera říkala, že na škole, ještě na základce byly dvě holky, který se identifikovaly jako zvířata. Jedna pes a druhá už nevím co. Nosily uši, ocasy, masky a někdy chodily po čtyřech. Ono se tomu nějak odborně říká. nevím jak. Ona mi to řekla nějak mimochodem, při nějaké příležitosti to vyplynulo z hovoru. Já to nechápu ještě teď, po několika měsících.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. října 2024 10:35

Potrefenáhusa mně to překvapuje, že to neumí. Kluci to totiž nosili už ve dvou letech do DS. Ale nevím, jestli jim to tam neotvírali, že jo. Nicméně teď už to zvládají oba s přehledem. Do různých klapacích krabiček jim dávám svačiny často.

Online Karja
44763 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:35

notna No, pak něco vymysli, když se chceš lišit. Za nás stačilo kouřový líčení a dát si před školou práska pod mostem!