"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. října 2024 11:10

Sweet Potato asi ano. O té tabletce vím, ale to by asi neměla být každodenní záležitost, ne?

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:11
Reakce na Evaeva:

notna ale musí to lézt dost po peněz vařit bezlepkově celé rodině

​To asi jo. Ale asi překopeš ten jídelníček, že nestojí na pečivu tak často jako obvykle. Úplně do toho nikomu nevidím. Naštěstí to nikdo nemá v blízké rodině. Ale jedna kamarádka měla bezlepek u starší dcery a protože mladší měla stejné projevy ekzému jako ta starší, tak ji tu bezlepkovou taky začala dávat a doma tak jedla celá rodina. Ona s mužem v práci jedli normálně, tak ten lepek neměli jen při stravování doma. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. října 2024 11:14

notna ano, upravit jídelníček je určitě nejlepší. Já měla taky bzl kamarádku, ale nevím, jak vařili doma, myslím, že co šlo, jí dělali zvlášť. Ona byla ze čtyř dětí, tak to by asi vyšlo fakt dráze.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:14

Evaeva ja som bezlaktozova, keď sa dá, vyhnem sa všetkému mliečnemu, a v škole si tú tabletku dávam (Včera boli bryndzové halušky) alebo niekedy majú odložené bez pridaneho mlieka, tak to si vypytam.

Offline Sweet Potato
40498 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:16

Evaeva To myslím není nijak omezeno. Starší dcera ji užívá, nepravidelně, když jsem to zkoumala, psali myslím až 8 tb denně - to mi taky přijde hodně.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:17

letfenixa U dcery nemůžou používat nádobí jídelny pro svoje jídlo. Taky nejsem z plastu nadšená. Doma jsem v něm nikdy neohřívala. Včera jsem při googlení našla i skleněnou dozu na polévku, ale je obří a bude určitě těžká. Ta by se mi materiálově líbila nejvíc. Skleněná, kovový sroubouvací uzávěr a termo plášť bránící rozbití, ale sundávací. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:19

notna Ok, jako rodič bych se k tomu asi taky postavila podobně, ale já to dítě chci připravit do života, tudíš mu musím říct, že až potká prince na bílém koni, který může lepek, dokonce se může stát, že bezlepek mu nebude chutnat, nebo přijdou na svět děti, které taky lepek můžou, co pak? Není lepší to dítě připravovat nenásilně na to, že se musí něčemu vyvarovat jen ono samo? Aby se naučilo vymezit a naučit okolí na určitou ohleduplnost v rámci používání nádobí, skladování potravin atd? Ta mikrovlnka je ale prekérka, to je fakt, my ji doma teda vůbec nemáme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. října 2024 11:21

Sweet Potato aha. Tak to je fajn 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:24

notna pošli fotku/link

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:28
Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:35

notna a to vyzerá dobre.

Offline Janulik03
20318 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:36

K tomu bzl stravovaniu. Moja kamarátka má dcéru, v 5 rokoch zistili u nej cukrovku. Do roka bola na pumpe ďalší rok zistili alergiu na lepok, neskor sa pridala alergia na mlieko. Bol to masaker. A ja doteraz ju obdivujem, akk to zvládli. Doma mali všetko striktne upravene pre bezlepkovu stravu, lebo deliť to je fakt blbé. Kamaratka s partnerom sa vobku stravovali normalne, doma sa varilo s ohkadom na diétu. Ked dcera odrastla, vari a pečie si sama, ale v zaciatkoch keď nebol veľký výber potravim to bol finančný horor. Teraz je fakt všetko jednoduchšie, na nete si najdete recepty, rady, nakúpite suroviny. My sme jej s malou vtedy pomáhali zháňaním surovin v zahraničí, spolu sme sa ucili piecť pečivo.....

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:44
Reakce na notna:

​Když já někdy po debatách tady se divím, že vůbec v běžným životě zvládám komunikaci

Karja Teď seš exot, když z pohledu nás, starých, vypadáš normálně Jako já občas žasnu. A dítě na mě kouká, jaktože to neznám. Nedávno dcera říkala, že na škole, ještě na základce byly dvě holky, který se identifikovaly jako zvířata. Jedna pes a druhá už nevím co. Nosily uši, ocasy, masky a někdy chodily po čtyřech. Ono se tomu nějak odborně říká. nevím jak. Ona mi to řekla nějak mimochodem, při nějaké příležitosti to vyplynulo z hovoru. Já to nechápu ještě teď, po několika měsících.

​to bylo i za nas

Kamaradka mela na gymplu ve tride spoluzaka, co denne chodil s liscim ocasem. Nosil ho i na telak

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:49

Zuzuli Asi to není úplně neobvyklé. Dcera se divila, čemu se divím. Ale já to vůbec neznala.

Online dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:52

Já si dovolím změnit téma - PID kupóny.

Lze mít jeden kupón nahraný jak na mobilu, tak i na Lítačce, tedy zároveň na obou identifikátorech, nebo jen na jednom? Nezkoumala jste to prosím některá?

Offline Karja
44765 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:52
Reakce na Zuzuli:

​to bylo i za nas

Kamaradka mela na gymplu ve tride spoluzaka, co denne chodil s liscim ocasem. Nosil ho i na telak

​Ty vogo, to je snad na jinou uchylku už...

notna No to teda dneska bys na avadgardu musela mít polyamorní vztah se 4 lidma třech pohlaví a školníkem k tomu. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:52
Offline Karja
44765 příspěvků moje polička 15. října 2024 11:53

JankaM Děkuju, mrknu na tu zdravou lahev. Já jsem právě ráda, že se tady zeptám a hned vim a žádné googlení a skupiny na fb:-D. Já chodim do fb jen do skupiny vyhořelá matka nebo jak, tam se cítím dobře, jak si čtu o těch lidech, co to mají fakt objektivně na nic. 

Offline jerry
11270 příspěvků moje polička 15. října 2024 12:01

dzizisketa 

Nelze, muzes mit jen 1 verzi.

Duvodem je moznost zneuziti.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 15. října 2024 12:12

Karja My máme taky krabičku od zdravé lahve, hlavně teda proto, že se na víčku dá vyměňovat obrázek