"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline notna
9461 příspěvků moje polička 14. října 2024 15:44

Nemáte prosím tip na lunchbox, ve kterém by šla nosit polévka, aniž by se vylila do batohu? Dítě chce do školy polévku, když nemá oběd. Nemůže to být termoska, protože to potřebuje ohřát v mw. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 14. října 2024 15:46

notna Zas z termosky by ji už nemusela ohřívat.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. října 2024 15:52

notnaDůležitý je závit. Mám něco podobného.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. října 2024 15:55

notna já myslím, že na polévku stačí jakákoliv "klapací" miska. Akorát to asi pro ní nebude dostatečně fancy

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 14. října 2024 15:58

brrr Má dny, kdy odchází z domu v 6,50 a vrací se 18,00. To jídlo má někdy na dvakrát. Asi by to nevydrželo pořádně teplé. Je výhodnější dát víc jednoho do jedné nádoby než dvě jídla do dvou. To by zabralo zase o dost prostoru víc. Něco sní v poledne a zbytek během odpoledne. A polévky máme radši víc teplé. Tak se mi do termosky moc investovat nechce. Raději bych něco, co dá podle potřeby do mw.

Kan Díky za tip, podívám se.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 14. října 2024 16:04

Evaeva Máme zaklapávací boxy z Ikea. Drží dobře. Když se dobře zaklapnou na všech čtyřech stranách. Když vidím to zacházení s ní, obávám se nehody. Na druhou stranu by se jí to vylilo jednou a dávala si pozor už navždy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. října 2024 16:12

notna tak to jedině něco šroubovacího

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. října 2024 16:18

notna Já už i jogurt, tvaroh, pyré dávám do šroubovacích. Jo taky se mi to už vylilo do tašky. 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 14. října 2024 16:19

Suya myslíš tú kyselinu citrónovú? Ja s ňou odvtedy aj konvicu vyvaram, do práčky ju dávam. Oveľa lepšie ako ocot.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 14. října 2024 16:21

notna nakúpila som všelijaké termosky a termoboxy, nosili sme v tom obedy na výlety a záhradku a potom sa dočítala, že sa v tom len zlé baktérie množia, tak už to nepoužívame. Našťastie už je dieťa ochotné sa najesť aj v reštaurácii. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. října 2024 16:32

notna já mám na polévku dobrou zkušenost s kulatou krabičkou Joseph Joseph, ale kupovala jsem ji kdysi ve Skotsku. Pak cokoli od Sistemy, ty páčky drží dobře. Teď mám i novou krabičku od Packit a ta by polévku zadržela 100% (víčko mi nejde sundat ani když je krabička otevřená )

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 14. října 2024 16:33

notna mám tuhle termosku a jsem hodně spokojená, ale jinak zaklapávací boxy Ikea 365 jsou dle mého nejlepší řešení, u všeho jiného se mi ulámaly ty klipy nebo byl plast moc tenký.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. října 2024 16:47

letfenixa četla jsem nějaký výzkum, který dělala univerzita v Brně (týkalo se to jídla objednávaného domů) a utkvěla mi informace, že je potřeba to jídlo udržet teplé nad 60°. To s kvalitní termoskou není v běžných podmínkách problém.

Offline continuity
43200 příspěvků moje polička 14. října 2024 16:53

notnahlavně mít uvařené jídlo v 50C několik hodin je koledovat si o průser. 

Používám normální klapaci boxy se silikonovým těsněním. Pokud něco někdy vyteklo, tak pár kapek, protože mezi boxem a víkem zůstal kousek něčeho. To vyřeší pytlík. 

Offline Suya
příspěvků moje polička 14. října 2024 17:02

letfenixa Ano, zkusila jsem tim vzit letity vodni kamen na obou zachodech a slo to fakt super, dobry tip. Do pracky se dava proc?

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 14. října 2024 17:19

Suya máme tvrdú vodu, tak keď periem handry, dám ju tam namiesto prášku. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 14. října 2024 17:53

notna já popravdě úplně nejraději polívku nosím v obyčejné zavařovačce. Může rovnou do mikrovlnky a je to nejvíc eko a udržitelný, navíc i trendy v určitých kruzích

Offline continuity
43200 příspěvků moje polička 14. října 2024 17:58

žluťásek je to zbytečně těžký a ještě to občas vyteče. Tchýni nosím jidlo v zavarovackach, protože by boxy se občas ztratí a není to úplně moje první volba. 

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 14. října 2024 18:31

letfenixa continuity žluťásek Mohučanka Díky všem za tipy. Projdu si to. Akorát tu zavařovacku vyřazuji. Sklo je mi sice milejsi než plast, dcera záměrně s batohem nikde nemlátí, ale stačí to někde blbě postavit a nekdo do toho kopne nebo ji batoh někde spadne a je po sklenici. A taky je to těžký a fakt to úplně netěsní.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 14. října 2024 18:33

continuity v pořádku, jen uvádím svou zkušenost, já je používám nejraději. Mám i skleněné misky z IKEA s plastovými těsnícími víčky, ale ty jsou fakt hodně těžké. Zavařovačka oproti nim je nic. Kdybych se bála, že mi z toho polévka vyteče, dám ji jednoduše do sáčku.