notna No, pak něco vymysli, když se chceš lišit. Za nás stačilo kouřový líčení a dát si před školou práska pod mostem!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
notna víš co, ale žádnou věc ti tu nikdy neschválí všichni. To je jedno, jak to řekneš/napíšeš.
notna Debata je ok a děcko ve vývinu by mělo kvalitně jíst, jenže jak to chceš ohlídat v 15. Já jsem pro, to do nich hustit, jak se postaví na nohy i to děkování, zdravení, protože jak se to ztratí z dohledu rodiče, jde to všechno z kopce. A Je to hodně o přístupu, já jsem třeba narážela u kamarádky, protože mladej měl alergii na ořechy, ale my je s manželem milujeme a máme v doze na lince. Oproti tomu jejich dcera má bezlepkovou dietu a oni celá rodina přešla na bezlepek, ani rohlík si nekoupí a pořád mi připomíná, jaká jsem krkavčí matka, že si ty ořechy dopřáváme. On teda po tom ani netouží to jíst, takže nehrozí že by si to někam nasypal. Od školky má všude záznam, že ořechy nesmí, takže zas na druhou stranu nechápu ten strach tady přítomných, že bude jíst v kolektivu něco jiného a myslím, že on to nevnímá jako něco, z čeho by měl mít strach.
notna já když vidím tady přes oběd v coopu, co si kupujou školní děti - chipsy, cokolady, Colu a energy drinky, čínský nudlickovy polivky, co pak ji syrový na hřišti.... continuity mi tu na to před casem napsala, ze u nich si koupi pytlik chipsu 6 holek dohromady, tak to tady fakt ne
takze za mě je polivka z domova fakt úplně ok, zvlášť když je z její strany k tomu vůle a kromě obstarání nádoby si to řeší sama
Kan No kdyby to byla čokoláda, tak neřeknu...ale ořechy. Bezlepek pro celou rodinu je dost často proto, že když je to nějaká silnější intolerance, neměla by si s lepkem jakoby v té kuchyni vůbec vařit, kvuli nějakým těm zbytkům a lecčemu co se tam může zatoulat. Kuchyně by měla být plně bezlepková, ale to u těch těžších forem nebo akutních fázích asi (odborník nejsem, ale kamarádka to tak bohužel musí držet). Ale to asi nebude tento případ.
Kan ten bezlepek mi přijde jako mimořádnej vopruz, tam bys měla mít i vlastní nadobi, aby nedošlo k žádný kontaminaci, tak to možná vzali zodpovědně a je to pro ne tak snazší
a slyšela jsem o alergicich, kteří maj tu alergii na ořechy tak silnou, ze je to pro ne život ohrožující, zvlášť s malejma detma bych v tomhle případě taky doma nic neměla. Na hristi je hlidaj jak ostriz, aby jim nikdo nic nenabidnul
Sweet Potato Že ty děcka nemaj hlad!
to som chcela napísať. Ja som na gympli mala problém, že obed bol po 4.hodine fixne, chodilo sa na obed na ZŠ, kde teraz učím. A pre mňa od raňajok do 11,15 bolo dlho bez desiaty, ale zas s desiatou som 11,15 ešte nebola hladná.
Karja Potrefenáhusa jo, proto má u nás ve škole to bezlepkové dítě i vlastní mikrovlnku, do té erární poprskané od běžných jídel jeho strava nesmí.
Evaeva Vona to asi otevře, ale podle mě to dobře nezavře (s tím mám trochu problém i já, možná ji máme trochu krivou). už jsem to nejakou dobu nezkousela.
Potrefenáhusa já se zase trochu bojím těch přidělaných vík, že do toho nějak drcnou při otevírání nebo tak něco a celé to shodí
Já jim teda dávám nějaké ovoce nebo pečivo, to by nevadilo, kdyby jí špatně zavřeli.
Evaeva taky nemám nic tekutyho v plánu
Potrefenáhusa já myslím, že u nás by ten jogurt zatím dobře nedopadl z více důvodů ![]()
Karja Maj! Přijde domu a jede jak vysavač.
V naší jídelně je vždycky jedno jídlo BZL. Do teď nevím, jestli je to bezlepek nebo bez laktózy ![]()
Každopádně tyhle alergie a intolerance mi přijdou hrozný, a nejhorší jsou kombinace
Chudáci děti.
letfenixa tak tenhle problém jsem neměla. Snídaně, nejdéle po druhé hodině svačina, po 5. oběd, to už jsem šilhala hlady, a po 6. nebo 7. už jsem měla zase hlad ![]()
notna No, pak něco vymysli, když se chceš lišit. Za nás stačilo kouřový líčení a dát si před školou práska pod mostem!
Mají to těžký. Já jsem měla takovou obří sponu do vlasů, kterou jsem ani nenosila moc často. Ale řekla jsem, že ta spona je avantgardní a to stačilo k tomu, aby mě považovali za underground a avantgardu. Ale je pravda, že jsem chodila do naprosto nudné třídy, kde nebyla ani jedna mánička nebo punkáč apod. Tam stačila jedna obří divná spona ![]()
Kan Ten lepek je asi jednodušší vyhodit ze stravy všem. Když už musíš péct chleba a buchty, vařit těstoviny, tak jedno pro všechny. Aspoň mi to tak přijde při pohledu zvenčí.
notna ale musí to lézt dost po peněz vařit bezlepkově celé rodině ![]()
Tak ja som si od 1.triedy ZŠ do posledného ročníka VŠ nosila desiatu v sačku, až teraz mám milión krabiciek. Malý je od mala nauceny na rôzne krabicky na všetko možné, to že notna zháňa vhodnú nádobu na polievku sa mi zdá ok. Mne sa protivi nosiť si ju v plaste a ohrievat ju v plaste. Ja by som ju nosila v netečúcej termoske, vychladnutu a ohrievala by som si ju na tanieri, čo neviem, či je možné.
Karja my roky používáme krabičku od zdravé lahve, můžeš dokoupit posuvný oddělovač. Pečivo od mrkve oddělí v pohodě a nic tekutého nebo mokrého ke svačině nevedu. Pokud mají jogurt nebo tvarůžek tak malý v origo kelímku.
Jinak na svačiny doporučuju fb Svačiny do školy, tam se krabičky, lahve řeší furt. A taky napichovátka, vykrajovatka, nejlepší domácí donuty, věčné spory ohledně minibonbonu ve svačině atd, prostě studnice svačinové moudrosti ![]()
Evaeva To bude lepek. Intolerance laktózy se dá řešit tabletkou a není vnímána jako tak ohrožující.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí