"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:21

711990 jasně, ode mě zbytečnej rýpanec, ale nemohla jsem si pomoci.

Mně se z polívky půl dne rožbrndané v plastové krabici dělá úplně šoufl, jako puberťačka bych radši sáhla po kuřeti v bramboráku (i když  o takovém jídle jsme si mohli ve škole nechat leda zdát), takže se do toho neumím vcítit.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:24

Pinot Noir Zuzuli já bych nebyla tak přísná, 15 je citlivý věk a připadá mi v pořádku, že notna řeší (kontroluje?) co dcera jí. Taky nevíme, zda třeba nemá nějakou minulost nebo potravinové omezení, kvůli čemuž je starostlivost potřebná (jen spekuluji).

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:24

Pinot Noir tak ja sem pochopila ze dcera je vegetarianka? Ale asi maji ve skole misto na ohrati vlastniho jidla. Jako ja jsem si delala na stredni vlastni mega svaciny a obedy odhlasovala a za usetreny penize chodila na chlebicek a dort...

Offline Karja
44763 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:27

Pinot Noir notnaJá teda obdivuji, že si to dcera ohřeje. Já si neumím představit, že si v 15 někde ve škole ohřívám v kuchynce polévku:-D Na tohle jsem nikdy nebyla dostatečně samostatná.

No my jsme měli jedno jídlo vždycky v jídelně, ted už taky mají dvě. Ale je fakt, že se vařila taková klasika, ted už je to tam poměrně modernější kuchyně a chápu stestky místních maminek, že některé děti mají asi problém si vybrat, že to není takový ten běžný jídelníček. Sranda je, že na základce jsme se ošívali, nimrali v tom, na gymplu ve stejné jídelně se stejnými kuchařkami jsme to zblajzli jen se zaprášilo, věřím, že ted tam chodit na obědy, tak mi u děkovné řeči kuchařkám div slzička neukápne, že mi někdo jídlo připravil:-D

Offline Karja
44763 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:29

711990 Ježiš to dělala segra místo obědu chodila, ale kvuli tomu času jako, aby na to měla čas, do kavárny na kafe!! Odpoledne pak vyluxovala ledničku, nechápu. 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:32

Ja som v šoku vôbec z výberu, u nás je 1 jedlo, tento rok zas varia horšie, akurát polievky sú chutné. Minulý týždeň bol segedin a L.dostal presne 2 malé kúsky mäsa a on je mäsožravec. A boli napr rezance s tvarohom a to boli uvarené rezance s nezamiesanym nijako neochutenym tvarohom. 

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:36

Pinot Noir Jako že bys řekla, tu polévku si nesmíš zítra do školy vzít? Když ta polévka je doma uvařená, protože jsme ji měli k večeři nebo ji mám na druhý den k obědu já a je jí dostatek? I když v některých případech si ji uvaří večer předtím sama? V 90% vařím doma já, ale ona občas taky. Svačiny do školy si chystá od 6 třídy.

Já jsem teda už asi dvakrát řekla, že si polívku brát nebude. Ale bylo to proto, že podle mě na to nemáme doma vhodnou a bezpečnou nádobu. A proto jsem se tady zeptala, abych koupila něco, z čeho nebudou polité sešity.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:44

Já jsem na střední vůbec na oběd nechodila, doma jsem taky pořádně neobědvala, tak já se ani moc nedivím, že mám rozhozenej metabolismus :)

A jinak když jsem byla těhotná, nosívala jsem si do práce polévky v lock and lock krabičce a nikdy se mi nevylily.

Online dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:46

notna 

Když vygooglíš termosku na polévku, určitě si dcera nějakou vybere, mívají k sobě i přilípnutou lžíci.

Teď mám chuť na polévku, kruci!

Online letolet
754 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:48

notna  rozumím.Mám doma dva středoškoláky na různých školách a dokud tam nebyli, tak mě nenapadlo, že bude problém skloubit školní rozvrh s provozem jejich školní jídelny. Buď mají hodinu volna v době, kdy ještě jídelna nejede nebo končí tak, že jim zbývá 10 min z provozu jídelny a to už je kuchařky vyhání. Jindy je narváno tak, že si v jídelně nesednou. Takže ano, chystají si jídlo od večeře do krabiček a ohřívají ve škole, protože jen ze snídaně a chleba ke svačině do pozdějšího odpoledne nevydrží. 

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:50

notnano já bych to řekla. Polívka vylitá v batohu je pro mě natolik děsivá představa, že bych o takovém nápadu vůbec nediskutovala. Plus bych řekla, že výběr ze dvou jídel je dostatečný a že jednou týdně sladký oběd přežije, ačkoliv je doma taky nepodáváme. 

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:54

letolet notna Můžu se zeptat, kde ve škole si to jídlo ohřívají? Mají nějakou společnou svačinkovou místnost, nebo mikrovlnku v každé třídě? Za nás tohle nefungovalo a třeba muž i měl průšvih, když si do školy přinesl varnou konvici a dělal si tam kafe :)

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 15. října 2024 08:57

letolet ty jo, k cemu ta skola jidlenu ma, kdyz nedokaze zajistit jeji funkcnost na pauzu na obed. U nas se odedy vydavaly patou, sestou a sedmou hodinu, kazda trida mela na to v rozvrhu volnou hodinu. Rozvrh se delal tak, aby to vzdycky vychazelo na tretinu skoly a vsichni se tam stihli vystridat. Vzdyt jediny ukol skolni jidleny a kuchyne je nakrmit deti v baraku.

Online letolet
754 příspěvků moje polička 15. října 2024 09:00

DruI v jedné škole mají vedle kantyny místnost, kde se dá sednout s jídlem a je tam i MW, ve druhé škole mají zase v jednom patře takový odpočinkový plácek s touto výbavou.

Offline Karja
44763 příspěvků moje polička 15. října 2024 09:00

Zuzuli Taky jsem k tomu psala příspěvek, ale pochopila jsem, že děti tu možnost v rozvrhu mají, jen to prostě v určité hodiny není příjemné. No to bylo i u nás. Udělat mezeru v rozvrhu je jedna věc, ale přidat do jídelny stoly a nafouknout jí, je věc druhá no...

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 15. října 2024 09:04

Zuzuli My měli na střední jídelnu asi kilometr od budovy v jiné škole. Teoreticky oběd zajištěný, prakticky to občas drhlo, tak to většina odpískala úplně.

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 15. října 2024 09:05

DruI v naší ZŠ je mikrovlnka v jídelně, ohřívají se tam jídla pro děti s dietami. Letos nastoupil někdo s bezlepkovou dietou a mohl si tam nainstalovat mikrovlnku vlastní, která bude výhradně na jeho jídla.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 15. října 2024 09:07

Pinot Noir Jsem ráda za rýpanec. Já si vždycky myslím, že tu napíšu jen slušně názor a diskutuju a pak čumím jak puk, jak jsou moje příspěvky vnímané negtivně. Je to dobrá zpětná vazba. Akorát moje EG na to nestačí, protože i když si to pak zpětně po sobě přečtu, tak tam nic negativního nenajdu. To pak jedině nepsat nic. Jenže jsem 3xtýdně sama v kanceláři a první živou duši vidím večer doma, což je kolikrát po celém dni totálně mrtvá dcera i muž. Pokud nejdu s kamarádkama na kafe nebo venčit, tak mi tu suplujete sociální kontakt s lidma :-)

A k tomu jídlu ještě. Oni jim do školy, kam teď chodí, to jídlo dováží. Takže ta polévka je stejně naštěrchaná z várnice jako by byla z boxu z domu a ta kvalita je tam dost rozdílná ve pospěch té naší polévky. Mluvím hustých polévkách stylu jaké vaříte i u vás k večeři. A to kuřecí ve zvlhlém bramboráku z várnice teda taky nic moc. Takže tu volbu vzít si některý den jídlo z domu chápu.

711990 Vegetarianka není, ale maso skoro každý den nemusí. Doma jíme často vege nebo vegan.

Karja Oni těch mw tam mají víc a jídlo si nosí víc studentů. Vegani každý den. Ti se tam nenají.

Online letolet
754 příspěvků moje polička 15. října 2024 09:07

Zuzuli na to bohužel neumím odpovědět, ale je to smutný. Faktem asi taky bude, že momentalni naplněnost školy neodpovídá kapacitě jídelny. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 15. října 2024 09:09

Karja u nas k tomu rozpisu, ktere tridy maji zrovna tu hodinu obed, byl i rozpis toho, v jakem poradi nam jidlo vydaji a dozor to tam hlidal

Prvni na rade byli ctvrtaci a oktavani, proste maturanti, posledni na rade byla prima. Obed driv byl za zasluhy, ze jsme na te skole vydrzeli takze starsi uz byli najedeni a pryc z jidelny, kdyz mladsi teprve zacinali prichazet. Ale bylo to vsechno pod jednou strechou a u jidleny byl skolni klub, kde se dalo cekat.