OliveOyl Ježiš, zažila jsem jednoho provozovatele horské chaty, který všem blahosklonně říkal Bobánci a děsně nás vychovával. Třeba šéfa jednoho z top pražských hotelů. ![]()
Protože i jinak to tam bylo dost strašný, zanechalo to v nás všech nezapomenutelný zážitek.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Lamicka Na Emmu SmatanA, bacha na to![]()
![]()
Řvousenka Ústav pro jazyk český připouští obojí. Asi se uvidí podle častějšího použití.
Řvousenka že jsem se vůbec ptala ![]()
Já mám nesklonné křestní jméno a žádné potíže mi to nedělá.
to si jenom myslíš, že je nesklonné
. Mám dvě známé, co se jmenují jako ty. Přihodí se -a a už to skloňování pěkně jede
.
Jen asi blbej.
Když kupuji knihu, je tam několik vydání, poznám nějak v těch základních informacích na netu, zda se to poslední liší nějak od toho prvního, zda tam proběhla nějaká aktualizace/úprava nebo je to prostě jen dotisk a rok 2015 je prostě stejnej jako 2024?
Díky dík!
Karja Beletrie? Zahraniční? Napadá mě, že může jít o jiný překlad.
jenže to je jiné jméno a pěkně mě to přidávání -a sere.
Karja nejlíp to poznáš z nějakého záznamu knihovny, protože tam je vždy uvedeno, zda se jedná o doplněné, přepracované vydání, jiný překlad, ilustrátor, dotisk a všechny další informace...
Ráda pomůžu, jestli jde o nějaké konkrétní dílo. Nebo koukni na knihovny.cz, to je takový uživatelsky příjemný téměř jako souborný katalog knihoven v ČR (nejsou tam všechny, ale pro tvoje potřeby to bude mnohem lepší než se vyznat v katalozích NKP)
Karja napovědět může ještě ISBN, pokud jde o nezměněný dotisk, mělo by být stejné. Nové vydání dostává nové ISBN
Potřebuju obarvit větší kusy látky na tmavou barvu, mám na to klasickou Duhu. Budu se pak hodně proklínat, když to udělám v pračce? Nemáte prosím někdo zkušenost nebo radu?
Anema Já potom jedno dvě praní se starým ručnikem a dobrý. Je to teda asi 15 let zpět, za nebožtika Philipsa.
Já v pračce barvami běžně. Proklinala jsem se jen jednou, když mi během toho stará pračka umřela...plná červené vody.
Anema taky jsme to dřív dělávali. Vyper potom tmavý
Anema ne,jen syp barvu rovnou do bubnu nebo lej. Ne přes ten plast,ten se obarví. Já pak pak vyperu par davek tmavých veci a pokud mám na prani bílý,tak to před tím vysypu odbarvovacem nebo octem na 60.
Anema a taky je dobré pak vypustit zbytkovou vodu přes výpusť filtru v pračce.
Anema farbim bežne, aj včera som, dala som tam potom handru s kys.citronovou, ani sa neofarbila a odvtedy som oprala ďalšie 4 práčky a v pohode.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí