"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 21:32

Evaeva Magnosolv jsou pytlíky do vody. A tvrdit někomu, že pytlíky z DM jsou lepší, než registrovaný léky, je teda dost odvážný, zvlášť od architekta.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 21:44

Allysa aha, tak pardon. Jak to souvisí s architekturou nechápu.

Já předepsaný neměla nic a tohle fungovalo spolehlivě. Průjem jsem taky neměla.

Online continuity
43209 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 21:51

Evaeva tady je srovnání vstřebatelnosti laktátu a citrátu. 

Ono se to do těch registrovaných léků nedává pro srandu králíkům, ale že je to nějak podložené. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 21:55

continuity no tak ten gynekolog kecal

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 21:58

Evaeva No právě.

Citlivost na různé soli horciku může být různá u různých lidí, nicméně projimavost je obecně nežádoucí účinek hořčíku jako takoveho. To, že jsi po hořčíku z DM průjem neměla , neznamená, že je to lepší pripravek, taky to může znamenat, že tam treba zadny hořčík není. 

@continuity

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 22:00
Reakce na Evaeva:

continuity no tak ten gynekolog kecal

​No pokud ti na potíže v těhotenství řekl, ať si koupíš pytlíky z DM, tak je to přinejmenším zvláštní. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 22:01

Allysa hořčík v tom byl, to bylo poznat hned, jakmile jsem zapomněla

Původní problém byly velké tablety a toto je jedno z řešení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 22:01

Allysa ne, doporučil mi to samé od něj, asi čtyřikrát dražší. Já teda měla jen křeče v lýtkách, žádné tvrdnutí břicha nebo tak.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 22:04
Reakce na Evaeva:

Allysa ne, doporučil mi to samé od něj, asi čtyřikrát dražší. Já teda měla jen křeče v lýtkách, žádné tvrdnutí břicha nebo tak.

​To, myslím, hodně vysvětluje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 22:05

Allysa schválně jsem si to našla, obsah hořčíku stejný jako ten magnosolv. Ale jako nikomu to nenutím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 22:06

Allysa no celkem jo. Ale mně to vyhovovalo, fungovalo, jak mělo...

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 23:19

Evaeva No, ale to je ten problém. Nemůžeš tvrdit na základě toho, že ti gynekolog na asi nepříjemné,  nicméně neškodné potíže doporučil svůj předražený doplněk stravy,  že pytlíky z DM jsou lepší než registrované léky. Někdo by tě mohl vzít taky vážně.

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 01:55

K hořčíku má zrovna dneska hodně podrobně zpracovaný příspěvek na IG doubravka_s_kavou_a_botama, doktorka, internistka. Rozebírá tam právě různé formy a vstřebatelnost i jejich vhodnost pro různé potíže a účely. Nasdílela bych, ale jsou to stories, tak nevím jak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 08:13

Allysa tak jednak to mulen chtěla na křeče v chodidle a pak, jak jsem psala, prostě jsem si to s něčím spletla. To se může stát každému. Moc nechápu, proč se k tomu pořád vracíš. Jsou tady všichni svéprávní a pokud jim lékař předepisuje lék, tak ho asi nevymění za doplněk stravy. 

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 08:37

Nevím, kam s tím, tak to fláknu sem

Nechcete někdo jednu vstupenku do Tugendhat 29.11. v 16 hod, základní okruh?

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 09:19

Raz na insta som videla vysvetlenie nejakého lekára, aký  horčík užívať pri akých zdrav.potiažoch. a prvýkrát som zistila, že ja potrebujem magnesium taurate, kvôli zníženiu krv.tlaku a ten sa má užívať s jedlom.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 10:57
Reakce na Evaeva:

Allysa tak jednak to mulen chtěla na křeče v chodidle a pak, jak jsem psala, prostě jsem si to s něčím spletla. To se může stát každému. Moc nechápu, proč se k tomu pořád vracíš. Jsou tady všichni svéprávní a pokud jim lékař předepisuje lék, tak ho asi nevymění za doplněk stravy. 

Naposledy na tohle téma, je dost rozdíl,  říct mě na křeče v noze zabraly pytlíky z DM za pár korun a tvrzení neber si magnosolv, pytlíky z DM jsou účinnější a nemají nežádoucí účinky. To první je normální tip, to druhý nesmysl. Kterej, pravda, v případě zrovna hořčíku,  je neskodnej. Jenomže techle bludu jsou sociální sítě plný, i tady občas místní doktorky nebo právnicky treba uvádí na pravou míru i celkem nebezpečný rady.

Můžeme si říct,  že je kazdej rozumnej dost, aby nedbal na to, co někdo plká na instáči nebo parfu ( podle mě není) a nebo prostě se zamyslet, než vypustim do éteru nejaky tvrzení na téma, kterymu naprosto nerozumím. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 11:28

Allysa tvl, to se člověk vážně nesmí splést? Jako už fakt nevím, co víc k tomu dodat.

Offline Tabea
8160 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 11:33

Evaeva já se přiznám, že koukám, jak jsi teď poslední dobou dostávala, podle mě, zbytečně agresivně naloženo. Nikdy jsem nezaznamenala, že by ses do někoho navážela, vždycky diskutujeme slušně, takže mě to dost mrzí. 
Nedovedu si představit, že tady někdo něco řekne a já to slepě hned následuju, aniž bych si to ověřila. A myslela jsem si, že tady někdo takhle jedná.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 11:36