"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 15:24

Evaeva Pinot Noirdíky za info

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 15:50

barbucha tohle mi dělá pracovní notebook. Kindle mi neukáže. Ten starý doma bez problémů. Plus, jak má už své roky, tak se nabíjí s určitými kabely a jiné odmítá ( samozřejmě všechny jsou ten správný typ). V ničem zásadním mne to neomezuje, tak se mu přizpůsobím. 

Napadlo mne, stáhni si apku Kindle do mobilu, nahraj knihy z počítače, pak je budeš mít i v přístroji. 

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 18:50
Reakce na stes:

barbucha má čtečku zapnutou? Sorry kdyztak, jen hledam chyby...Nebo jen prikabelovanou? 

​Mám ji i zapnutou. Furt nic. Resp. noťas ji vidí, ale Calibre-knihovna už ne.

Malvin 

To už je nějak moc složitý, na mě teda. 

No nic, kašlu na to asi. Stejně jsem si chtěla koupit novou čtečku, tak to holt urychlím. Snad ta nová půjde připojit! 

Na Alze mají ty podsvícený... mam si na něco dát bacha nebo stačí nějaká obyč (nepotřebuju nějakou drahou)??

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 19:09

Lama_z_Lana připojím se, u nás je kompatibilní všechno se vším, přesně, jak píše pinot, něco musíš připojit třeba trošku víc silou, že to tam nazapadne úplně samo, ale úplně v pohodě, máme x značek všechno v jedné krabici.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 19:40

A tajný tip k vláčkodráze jsou komponenty z 3d tiskárny spojitelné s duplem

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 20:13

Evaeva to ti teda pěkně děkuju. Stálo mě to šest stovek :))

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 20:35
Offline Pinot Noir
29942 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 20:47
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 21:12

OliveOyl ještě jsou hodně fajn z 3D tisku spojky když máš liché koleje 

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 21:22

žluťásek spojku mám taky, a tunel :D

ne teda přes alegro 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 21:48

žluťásek my máme sadu takových různých kolejí a koncovek z Lidlu a tam je i krátká kolej s oběma konci takovými a druhá makovými

OliveOyl doufám, že budeš spokojená. To Allegro bylo první, co na mě vyjelo s hezkou fotkou, osobní zkušenost s tím nemám.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 13:18

barbucha ja mela doted kindle paperwhite 3 a ted budu kupovat kindle 2022. Ja od toho chci jen to pohodlne cteni a podsviceni, protoze si ctu vecer pri uspavani dcery ve zhasnutem pokoji. Ta soucasna zakladni ctecka je prakticky totozna s tou mou par let starou paperwhite 3, ma plus minus totozne rozmery, podsviceni, rozliseni, jen ma uz vetsi pamet. A ma jit pripojit nejen pres wifi, ale i Bluetooth. Paperwhite 5 je oproti te zakladni vodotesny, ma o palec vetsi uhlopricku a volitelnou teplotu podsviceni.

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 14:43

Zuzuli 

Super, právě jsem kindle 2022 objednala! 

Vodotěsnou nepotřebuju, ve vaně nečtu... šlo mi hlavně o to podsvícení - zatím jsem měla prastarou bez, a už to je skoro vo voči! 

Tak to jsem ráda, že jsem sáhla správně

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 15:49

Po nějaké době se vracím k tomu, co jsem psala (doufám) do tohoto vlákna, bylo to o zvykání na čtecí brýle s cylindry. Děkuji za rady a světe div se, fakt jsem si na brýle zvykla. Kouká se mi krásně a negativum je, že bez nich už se mi kouká tuze blbě...

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 08:41

Zuzuli 

A už ji mám! Byla k mání hned po objednávce... tak jsem teď jen zvědavá jak se budu crcat s tím připojováním anžto si po předešlý zkušenosti už moc nevěřim

Offline RoSa
10197 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 13:30

Jak je to s tím černým čajem? kdy má povzbudivý a kdy utlumující účinek? mám pocit, že jde o čas louhování, ne? ....

edit: tak už jsem to našla, v pěti minutách se to láme

Online Karja
44769 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 14:48

RoSaJá piju jen černý čaj a protože piju už dost kafe, tak ho louhuju sotva minutu:D. Takže doufám, že na sebe nepůsobim nijak, navíc piju nějaký obyčejny savkovy

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 15:03

RoSa jakože potom tlumí?

Offline RoSa
10197 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 15:54
Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 19:10

RoSa 

Černej čaj louhuju max tři minuty... zelenej nechávám v konvici dokud ho nevypiju. Ale na něj mám konvici menší, tak jsou z toho tak tři hrnky, a to je vypitý hned. No nevadí, dávám si ho večer tak můžu klidně spát. 

Černej si dávám většinou jen o víkendu, s tím je crcání - nahřát konvici pořádně, pak s tím ještě zatočit oběma směry, čas hlídat...