"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 17:14
Reakce na žluťásek:

slniecko tu největší špínu bohužel myjí v provozu, kde je jen dávkovač na stěně, nemůžu si tam dát svoje jiné. 

​ A nemůžeš si to svoje nosit s sebou? Nějaké malé balení?

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 17:20

žluťásek Dá se koupit něco jako tekuté rukavice. Krém který regeneruje a zároveň udělá na rukách film, aby je chránil před opakovaným podrážděním a kůže se stihla regenerovat. Měla jsem kdysi dávno Excipial Repair, používala jsem ho v době kdy to bylo nejhorší, ruce rozpraskané všude, nemohla jsem si ani umýt hlavu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 18:48

slniecko Jo ty preventivky by byly super, vlasně v některých profesích jsou povinné, ale jestli by  odborník něco odhalit? Znám řidiče autobusové linky a to je takovej agresivní rapl, jsou na něj opakované stížnosti od cestujících (vulgární nadávání) a jezdí vesele dál. No a když vidím některé chování řidičů za volantem, tak půlka republiky chodí pěšky. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 19:01

Černá kočka tohle zní zajímavě, děkuju

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 19:22

Kan tak u vodičov sú tie psychotesty o inom, nie o komunikacnych schopnostiach

ono ten odborník "odhali" co mu povieš, (tak samozrejmej viac, ale v principe).

Takze ak by si mu raz rocne porozpravala, co ti aj tak lezi na srdci, mozno by to stacilo. Ale je to skor taka teoreticka otazka.

žluťásek tak yo je otrava.

Na tie "tekute rukavice" by som bola aj ja zvedava, mne by sa zisiel aj "tekuty obal na pery" tie mam v zime yp rozpraskane, sj ked teraz mi celkom dobre zabera propolis.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 19:30

slniecko Tak to je o ničom, jestli odhalí jenom to co mu pacoš řekne, jelikož tento řidič podle sebe problém nemá, dle informací kamaráda/dispečera. Zvládat svoje emoce mi přijde dost zásadní. A co mi leží na srdci (malý kraviny) vykomunikuju se svým zpovědníkem na faře u kafe.  :D

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 19:43

Já jsem ve svém již docela zralém věku dospěla k tomu, že by mi rozhovor s terapeutem byl určitě prospěšný. Problém je v tom, že si myslím, že to co mi komplikuje život vychází hlavně z mé uzavřenosti a introverze a jako introvrtů futrál si zas nedokážu představit své problémy vyvalit na někoho, koho vidím prvně v životě. Takže patová situace

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 19:51

Mrs.Robinson No, ale od toho právě ten terapeut je. Pokud dokážeš překročit na chvíli tu hranici a dostat se k němu, tak pak uvidíš. Dokonce jsou takoví terapeuti, kteří jen sedí a mlčí s tebou. Otázka je, samozřejmě, kolik do sebe míníš investovat. Takové tiché sezení za 1200 Kč, to už možná se i rozpovídáš

Ale je tu i ten finanční příspěvek (např. VZP 5000,- ročně = 1x500 na sezení). 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 05. ledna 2025 19:57

Mrs.Robinson Jsem introvert. Hodně velký. Pokud ten terapeut sedne, přijde mi mnohem jednodušší mluvit s ním, než s kýmkoliv jiným. Asi ne hned na poprvé. Určitě se neboj to zkusit. I kdybys měla začít tím, že vlastně nevíš, jestli mu něco řekneš.

Offline clothilde
2062 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 20:20

žluťásekmě moc pomáhá Alverde tuhý krém na ruce na suchou kůži.  Za cca 59 Kč v  Dm drogerii

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 20:59
Reakce na RoSa:

žluťásek mám to taky, v zimě je to horší... doporučuju koupit si velké balení krému na ruce L´Occitane, 20%, bambucké máslo

už jsem i přemýšlela, že bych si na noc udělala nějaký intenzivní zábal, kdyby někdo dal recept co na to použít, taky bych uvítala... napadá mě olivový olej a rukavice?

​V rukavicích bych se nevyspala... L´Occitane krém jsem měla a byl mi k ničemu - zlatá Indulona! 

Černá kočka

Excipial je taky dobrej

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 21:02

barbucha a měla jsi ten 20%? jsou různý... maj i 25%, nebo taky jen 5%

tyjo, možná tenhle na nohy by mi mohl pomoct na ty ruce

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 21:28

Kan Tak jasně. Všechno neodhalí ani detektor lži.

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 21:35

Kan cili taky svym zpusobem terapie, jen tomu rikas jinak.

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 21:45

Mrs.Robinson Psychoterapeuti mají plné ordinace introvertů, neboj.

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 21:59

RoSa 

Nevím kolik procent to mělo, koupila jsem to na základě nadšený chvály ze všech stran... a bylo to k ničemu, jako ostatně většina jinejch. Dneska všude zdůrazňujou jak je dobře že se to rychle vsákne, nezanechá mastnej povlak atd. atd., což je pro mě úplně zbytečný, když potřebuju ty ruce prostě namastit. Jedině ta Indulona a Excipial mi to splněj... 

(nakonec to platí i na krémy na obličej: nevím co je to za výhodu že mám za pět minut ksicht suchej jako bych se nenamazala ničím, natož krémem za x tisíc )

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 22:21

RoSa Nevím, jak tenhle, ale krémy na nohy se mi na ruceobecně dost osvědčují.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 23:15

Mrs.Robinson Ja myslim, ze tyhle strachy ma skoro každý, introvert i extrovert. Mluvit o svejch nejcitlivějších problémech s cizím člověkem ... ale da se to. Ja to beru asi hodně ultimatne, svlíkat na gynde a lizt na kreslo se mi taky nechce, zubaře se bojím poslední roky skoro k pláči, na kolonoskopií se mi taky nechtělo ani za mák ... Ale kdyz musíš, tak musíš a za tu úlevu to proste stojí. 
A zatímco v kolonoskopií jsem fakt zalíbení nenašla, v terapii nakonec ano

A potvrzuju, že když člověk musí vytáhnout z peněženky 1000+, jeste rád se rozmluví

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 23:27

Mrs.Robinson MP Meri 

Mně se zdá ten cizí člověk právě skoro vhodnější. 

Jeden čas se mi toho najednou nakupilo tolik, že mi bylo až blbý tím otravovat/děsit moje okolí... ale věděla jsem že puknu nebo se oběsím, jestli na to budu sama - tak jsem to vybalila všechno naráz při narychlo sjednaný schůzce s psychologem v práci... a mně se tak ulevilo! Odcházela jsem jak znovuzrozená

Online Mulen
5037 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 07:59

Mrs.Robinson ja jsem těžkej introvert a terapeutka mě rozpovidala. Objednani bylo nastesti mailem, jinak bych se asi ani neodhodlala A taky jsem se k tomu dokoala na stara kolena..