"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 11:22

dupali ja bohuzel taky, no

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 13:07

Na chvíli odbočím od terapií s dotazem k fyzické stránce těla. Poslední dny mám strašně suché konečky prstů, kolem nehtů nahoře mi praskají, olupuje se kůže, vypadá to podobně jako záděry. Máte nějaké zaručené tipy kromě mazat a nosit důsledně rukavice?

Obávám se, že na vině bude nějaké asi antibakteriální mýdlo v práci. Možná jiné než dřív, nevím.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 15:00

žluťásek me to připadá jako exem. Trpěla jsem tím jako dite,fakt te lituji. Doteď mi občas praskne kůže na palci. 

Asi jen důsledně mazat, případně zkusit změnit to mýdlo. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 15:01

žluťásek trpím tím také dlouhodobě a zklamu tě, žádné instantí řešení není

ruce po umytí vždy dobře vysušit, mazat a vynechat kontakt s čistícími prostředky (rukavice na domácí práce nebo zaúkolovat někoho z domácnosti) 

...což se dobře radí, ale hůře dodržuje, je mi to jasné 

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 15:39

žluťásek V zimě je člověk náchylnější k vysušování pokožky obecně, já poslední dobou hodně citlivě reaguju se rty a obávám se, že je to mimo jiné i příznak věku a hormonálních změn (v mém případě, je mi 47).

Prsty se mi daří držet v kondici možná i díky olejíčkům, které používám jako součást manikúry. Takže můj tip je meruňkový olej od Essie, dělá se i jako roll-on. Jakýkoli krém na ruce nebude nikdy mít tu vydatnost.

Rty ošetřuji lanolinem též s meruňkovým olejem, vyrábí malá česká firma Mydlitto.

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 15:42

žluťásek mám to taky, v zimě je to horší... doporučuju koupit si velké balení krému na ruce L´Occitane, 20%, bambucké máslo

už jsem i přemýšlela, že bych si na noc udělala nějaký intenzivní zábal, kdyby někdo dal recept co na to použít, taky bych uvítala... napadá mě olivový olej a rukavice?

Offline Anaj
236 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 15:48
Reakce na žluťásek:

Na chvíli odbočím od terapií s dotazem k fyzické stránce těla. Poslední dny mám strašně suché konečky prstů, kolem nehtů nahoře mi praskají, olupuje se kůže, vypadá to podobně jako záděry. Máte nějaké zaručené tipy kromě mazat a nosit důsledně rukavice?

Obávám se, že na vině bude nějaké asi antibakteriální mýdlo v práci. Možná jiné než dřív, nevím.

​Mně pomáhá Rest Bar - vosk na ruce od táborské firmy nikko b. Případně plus krém na ruce od Neutrogeny.

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 16:18

Anaj nikko b. je skvělá, tuším ji zmiňovala i marieu v souvislosti s namáhanými prsty.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 16:25

Díky za tipy, bambucké máslo mě napadlo hned odpoledne co jsem pak napsala sem, takže už mažu průběžně během dne. Rukavice nosím. 

Spíš to bude chtít ještě druhou piksličku do práce do kapsy, abych to mohla mazat pořád. Nemýt si tam ruce často mýdlem vůbec nejde, ty knihy jsou fakt špinavý

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 16:34

žluťásek a nejake tenke bavlnene rukavice do prace by nepomohly? Ja vim, ze je to na rukach protivne, ale aspon na tu nejhorsi dobu, nez se to trochu zahoji. Mama na ty ekzemy trpela, mivala kuzi do krve rozpraskanou nejen na koncich prstu, mela na to i nejakou mast z kozniho. A pak jako uz ooravdu stara, kdyz uz ty ruce prece jen tolik nenamahala, si chvalila krem Linola Fett.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 17:17

Kokoska to si popravdě neumím moc představit, pořád i něco stříhám, lepím, bylo by to asi hodně nekomfortní.

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 17:20

žluťásek nojo, to chapu.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 18:02

Zkoušeli jste někdo cedrové kuličky proti molům? Fungují?

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 19:33

Ronna Když tim toho mola trefíš...

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 04. ledna 2025 20:13
Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 22:46
Reakce na Ronna:

Zkoušeli jste někdo cedrové kuličky proti molům? Fungují?

​Negungují. Vyzkoušeno.

Offline dzizisketa
8997 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 23:23

žluťásek 

Já na záděry trpím, mám fakt hnusnou kůžičku, dost pomáhá ten meruňkový olej a methionin jako doplněk stravy.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 16:41

žluťásek mydlo je dobré podozrenie. Ja som si kvôli tomuto nosievala do kancelárie vlastne a veľmi to pomohlo.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 16:46

continuity ta s tym terapeutom pre každého, no...je ich malo, to je relevantny problem, ale skuticne ten terapeut môže byt užitocný pre kohokoľvek (tým nemyslim, že by ho musel mať každý, len že každý z neho vie profitovať). No a že medzi nimi natrafíš aj na nemožných je jasne, konieckoncov aj na lekára si každý ak sa dá zháňa najprv referencie, lebo sú takí aj onakí.

Mňa by tak teoreticky zaujímalo, že ak by bolo nieco ako psycho "preventivky", či ny to pomohlo ako pri zubároch.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 05. ledna 2025 17:04

slniecko tu největší špínu bohužel myjí v provozu, kde je jen dávkovač na stěně, nemůžu si tam dát svoje jiné. 

Ale teď jsem dva dny doma a je to výrazně lepší, takže nezbývá než mazat pořád i v práci, no.