"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 23:03
Reakce na Lenka22:

barbucha četla jsem doporuceni na horní víčka  na Homolce.

Nevíš, jestli je to tam ok? Ev. někdo konkrétní?

​Já (a spousta dalších) si je tam nechala dělat a cajk Dělá to oddělení ORL, mimochodem.

Celou hlavu včetně odstraňování znamének atd., prostě veškerý kosmetický zákroky.

Bohužel si zrovna dva doktůrky pletu, tak nevím jestli to byl Janoušek nebo Štěpánek. Udělali to resp. jeden z nich určitě - nejen mně -  moc pěkně, ten výsledek je fakt znát. Ovšem doporučuju objednat se co nejdřív, snad tam ještě nějaký původní osazenstvo je... anžto na celý Homolce probíhají podivný škatulata (už tam nejsem ).  

Offline Lenka22
2667 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 00:30

barbucha díky za info, jinak o Homolce a  tobě jsem tu novinky zaznamenala, tak doufám, žes aspoň doma v klidu a spokojená.

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 01:07

Lenka22 

Si piš. Válím se jak ta největší lemra a vůbec nic mi nechybí Jen doufám že se to  ORL taky nerozpadne, protože jsem počítala s korekcí těch víček ještě jednou, vono to nevydrží věčně...

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 05:46

Mha Já bych prací prostředek taky neřešila, přesně jak říká tina 

Spíš doporučuju pořídit si (pokud nemáš) takové ty pytlíky na praní, myslím, že tomu jemnému krajkovému prádlu spíš škodí pračka samotná, než prášek/gel. 

Online Tabea
8164 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 06:17

Garfie @mha

ja se přiznám, že pytlík mám, ale nepoužívám. Ty intimissimi kalhotky vydrží zatraceně dlouho. Doufám, že jsem to nezakřikla a nebudou teď valit jen polorozpáraný kšunty. 

Offline Lenka22
2667 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 08:42

barbucha ono se na to válení zvyká bezvadně. Já myslela, jak se na to budu dlouho adaptovat, ale ono ne, ze dne na den jsem si zvykla

ORL prozkoumám, zatím jsem ve fázi teoretické přípravy a sbírání informací.

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. ledna 2025 16:11

Garfie Tabea tina 

Pytlík nemám!

Je nějaký kolektivní výrobce? 

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 16:13

Mha dm

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. ledna 2025 16:14

Potrefenáhusa

TTo je odpověď přímo pro mě.

Mám to nejblíž, tak jsem zde člověkem. 

Offline SunEclipse
3493 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 20:18

Při úklidu u rodičů jsem našla hromadu starých látek - než je hodím do kontejneru, nevíte o někom, kdo by je upotřebil?  Je to teda takový mišmaš - různá plátna, sypkovina, kusy damašku, štůček uměliny, dekoračky..

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 20:24

SunEclipse U nás to třeba brali ve školce. Poptávají to i ve škole. Ale spíš jako odstřižky, než že by toho brali metry, třeba i nějaká chráněná dílna nebo tak?

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 20:29

SunEclipse zkus komunitní centrum Louka - mají výtvarné a šicí dílny pro seniory

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2025 20:50

SunEclipse co jsem donesla do DDM, tak to vždycky chtěli. Myslím, že uvítají i látky. Můžeš jim zkusit napsat. (Teď jsme třeba na jedné akci dělali něco z nových látkových roušek, že je nějaká nemocnice či co vyhazovala, spotřebují skoro všechno).

Offline euridike blogger
3907 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 10:31

Jdu si pro radu - kolega v týdnu odvezl auto na kontrolu do autoservisu, odkud pracovník servisu odvezl auto na STK. Včera mu volal, že na STK při kontrole emisí došlo k poškození motoru, kterou technik vyčíslil na více než sto tisíc korun, za poškození prý autoservis, kde bylo auto na kontrole, ani pracovníci STK nezodpovídají, tedy opravu by měl platit kolega. To je standardní? Nemáte s podobnou situací někdo zkušenost?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 10:52

euridike Pracovník stk nedodržel asi nějaký postup, sežeňte si důkazy, klidně ať vám svědčí ten automechanik a asi by to chtělo znalce. Vina je jednoznačně na straně stk. Bych řekla.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 11:11

euridike A ten pracovník autoservisu, nenatankoval náhodou někde Špatně? Občas se to měření emisí občurává tím, že těsně před měřením natankuješ prémiové palivo s aditivem a na stk jak dají otáčky, tak při špatně zvoleném palivu dojde k poškození. Měří se zahřáté auto. Stav nádrže se píše do přijímacích papírů v autoservisu.

Offline euridike blogger
3907 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 11:39

Kan 

Kolega včera s tím automechanikem ze servisu mluvil jen krátce telefonicky, v podstatě mu jen oznámil, co se stalo a kolik to kolegu bude stát, detailněji to začíná řešit až dnes, tak uvidíme, co zjistí. Díky za názor, vidíme to podobně... 

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 12:11

euridike My jsme se s přítelem (má pracovní zkušenosti z autoservisů) shodli, že odpovědný je servis. Měl auto v držení, když se to stalo, tudíž je to jeho zodpovědnost, hádám, že tu STK si zákazník domluvil se servisem, nikoliv přímo se stanicí STK, tudíž je odpovědný za škodu servis.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. ledna 2025 14:09

euridike jsem též názoru, že odpovědný je servis. Auto převzal v nějakém stavu, o tom by měl být protokol o převzetí, tak ho nelze vrátit poškozené. Pokud ho poškodili na STK, tak ať si pak servis vymáhá škodu na nich. Pokud je servis pojištěný, může to řešit z pojistky. 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 14:42

Za mě teda technik na STK, ten v tom autě v tu chvíli sedí. 

https://www.autoweb.cz/autoporadna-dotaz-poskozeni-motoru-pri-mereni-emisi/