JankaM To, co popisuješ (obcházet všechny kanceláře), jsem udělala v minulé práci, když jsem tam byla poslední den, a i z toho byli někteří v šoku, že se jdu vůbec rozloučit
dělat tohle každý den mi přijde dost bizarní
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
JankaM pokud otevřenými dveřmi vidím v kanceláři kolegu, tak zdravím. Ale jen ráno, poprvé. Stejně tak při potkání na chodbě zdravíme jen při prvním kontaktu dne. Je nás málo, tak si pamatujem, koho jsme už viděli.
Rituál má kolega - starý mládenec lehce pod 60. Obejde ráno všechny kanceláře a všude pohovoří +- o tom stejném. Bereme to, že se nemá kde jinde vykecat, doma má jen chameleona, ale někdy je to únavné. Dělá to tak od roku 1993, kdy do archivu nastoupil... Tehdy sice neměl chameleona, ale sám žil vždycky. Vroce 1998, když jsem čekala první dítě, jsem mu občas ráno schválně řekla, že je mi blbě a on hned utekl, abych měla klid. Dneska se za to docela stydím. Já mám tři dospělý holky, on chameleona.
Isca my jsme včera pátrali s kolegou, co si nechával uplatnovat ten partner, co měl vyšší příjmy. Ale nepřišli jsme na to. Jediné, co nás napadlo bylo, že když ten jeden má uplně minimální příjmy, tak slevu na děti uplatnoval ten více vydělávající. Ale nemohlo to být teda ještě něco jiného, co třeba platilo dřív nebo jsme to uplně zmotali...Víš já si to pamatuji, že to byl takovej obecnej uzus, že si něco uplatnuje ten více vydělávající.
Karja Nemyslíš slevu na manželku/manžela? To už myslím pro letošek zrušili. A teda samozřejmě různé odpisy z daní jako bylo školkovné, nebo dary. To se vyplatí jenom když si to uplatňuje někdo, kdo nějaké daně zaplatil, protože když kvůli nízkému výdělku daně neplatíš, tak ti to nemají z čeho vrátit ;o)
Děkuji za reakce na pozdravy.
A ještě jeden blbý. Nosíte ve vlasech skřipec mezi lidi, do práce, ven? Myslím hlavně něco takového , ne plast. Protože si pamatuju každou blbost, kdysi jsem slyšela nebo četla, že skřipec by neměl opustit byt, ideálně koupelnu
DruI sleva na manželku pořád platí, ale jen do tří let věku dítěte. Je to, myslím, že za každý měsíc, kdy dítěti prvního nejsou tři, si uplatníš poměrnou část.
Zrušili toho dost, naší rodiny se to dotkne hodně.
DruI To jsem nemyslela, tu slevu na manželku...Ale asi to bylo to jak píšeš v té druhé části, to jsem včera i našla, že přesně to platí a asi i vždycky platilo, pokud ten jedn má významně nízký příjem.
JankaMMoc se mi to nelíbí, ale mladé holky to začaly zase nosit, na nich mi to neva, ale jakoby na nás mi to přijde prostě demode, takový to, už jsme to jednou nosily...:-D
Nosit velký sluchátka a tvářit se jak kyselá prdel. Instantní repelent proti zdravení ![]()
JankaM jelikož nosím, co se mi líbí a vyhovuje, skřipce nosím furt. V létě je to lepší než culík. Mám snad už dvacet let hezký tmavě hnědý.
Karja jojo, musí to vypadat, že je to schválně.
Protože si pamatuju každou blbost, kdysi jsem slyšela nebo četla, že skřipec by neměl opustit byt, ideálně koupelnu
![]()
A podle SATC smíš mít ve vlasech gumičku jen sama doma (v koupelně) ![]()
Samantha co to je?
Promiň, ty asi nebudeš fanda. Sex ve městě (SexAndTheCity).
Tam se právě v jednom díle řeší, že gumička NEEE!
Samantha no jo, ale to je tahle gumička s látkou, co je špatně. Klasická je v pořádku. ![]()

JankaM nenosím, resp. jen v tý koupelně.
Raduza Tak tahle gumička je už zase in, ne? Podle toho, jak ji vidím nosit a prodávat.
Raduza Ta ze zavařovaček, jaké nám rvaly vlasy v dětství, au au. ![]()
notna netuším, mě to přišlo hrozný vždycky. Kromě teda pubertálních let, kdy jsem si je i vyráběla. Teď bych si to nevzala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí