Maureen Já ve vysokém stupni těhotenství byla s mojim tátou, navštívit jeho tátu v lázních Brandýs nad Orlicí, kde moji hoši potkali starou známou a ta po přivítání píchla do mě prstem s otázkou, to je tvůj syn? Dodnes, dodnes se tím můj táta baví.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Myrtila na vlasy ne, ale gumičky náš táta takhle vyráběl.
Dlouhé vlasy u nás byly povoleny pod podmínkou, že se budeme česat a nosit culík. Já na vlasech nikdy moc nebazírovala, ale ségra vždycky křičela, že stříhat max centimetr a vždycky byla scéna, že je to moc![]()
Maureen Ja sice brejle jako dítě nenosila, ale až do první třídy jsme měla stejnej účes jako o dva roky mladší bracha. At žije účes ala hrnec! :-D
Kan tvoje vzpomínka vyhrává![]()
Vari asi byl v té době trendy hrnec,no![]()
Evaeva U nás děda, nikdy ničím neplýtval, ani děravou duší ![]()
Myrtila taky si pamatuju, jak jsem jako dítě tu duši na gumičky stříhala. ![]()
Jitka77 Ja taky, měla jsem dlouhé vlasy. Mamka mě poslala s tátou ostříhat a nějak to nepochopil, a přišla jsem na kluka. Jako doma bylo docela dusno a jako občas se to zmíní i teď po 30 letech:D
Tabea A taky ti nepružily a praskaly? I když to asi záleželo na té duši. Vybavuju si, jak mu vadilo, že na jednom místě byl jakoby svar té gumy. To jsou vzpomínky... ![]()
Hlásím se do klubu. A ofina k tomu.
Evaeva my ty gumičky z duše taky dělali. Na vlasy ne, ale tak různě do domácnosti. Na vlasy ty z děravých silonek. ![]()
Myrtila to uz nevim, jestli pružily, ale přesně si pamatuju, kterýma nůžkama jsem je stříhala. I ten zvuk. ![]()
Pinot Noir Já těma ze silonek přivazuju různý kytky a rajčata. Nezařezává se to, nebo ne tolik.
Já gumičku z dětství nepamatuju, jen kastrol, podle kterého jsem byla podomácku zastřihována. Kadeřnický teror skončil cca v mých jedenácti letech, kdy jsme byli na dovolené ve stanovém kempu a máma se rozhodla zastřihnout mi ofinu. Honila mě chvíli po kempu, ale běhat s rozevřenýma nůžkama mezi šňůrami od stanů se jaksi nevyplácí... ![]()
Tabea Zvuk si nepamatuju, ale vybavila jsem si, jaký ta duše při stříhání kladla odpor. Aneb taky jsem si to zkusila, ale moc mi to nešlo, byla jsem tehdy ještě dost malá. To jsou dávné vzpomínky, sama od sebe bych si to už asi nevybavila.
Myrtila jo, ten odpor taky. A jak to ustřihnout, aby ta gumička byla rovnoměrná.
Mě střihali na Havla
. Dlouhé vlasy jsem si prosadila ke konci prvního stupně. Máma má celý život krátké a byla pohodlná na nějaké česání culiků.
Ja mam pocit, ze se ty gumicky z dusi i normalne prodavaly, aspon z detstvi si pamatuju jen cerne a cervene, ty ruznobarevne byly az pozdeji.
Kokoska černé a červené placaté gumičky si pamatuju a konečně chápu o čem tu mluvíte. Určitě se to prodávalo už hotové, nikdy jsme to doma nestříhali, ale měli jsme je vždy v šuplíku v lince. V tom úzkém plastovém![]()

Tabea No, a to mi právě nešlo, aby byla rovnoměrná, ne moc tlustá, ale ani úzká, aby hned nepraskla. A děda mě nenechal zkoušet to moc dlouho, abych tu duši zbytečně nevypotřebovala ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí