Ty účesy jsem tuhle obdivovala na zápase netere taky a bylo mi vysvětleno, že to mají při těch kontaktních sportech proto, aby je protihráčky netahaly za vlasy, já myslela omylem, ale ne, prej si to dělaj i schválně?! Já jsem nesportovní typ m, a teda asi i duši, protoze mě by jednou dal loktem pod žebro, někdo zatáhl a to by byl konec!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Torrah Tady v Japonsku snad není jediná holka u nás ve škole, co by měla krátké vlasy. I mezi dospělými je to teda spíš vyjímečné. Nejkratší tak snad mikádo, ale nevybavuju si takhle od vidění nikoho.
4,5leta má už hodně dlouhý, nosí to různě zapletený, česat se nechá, malý dítě má mikádo a nenechá se moc česat ani stříhat, ted bych ji moc potřebovala zkrátit ofinu a nenechá se (táže až to půjde, zkrátím ji na krále kazisvěta co nejvíc)
takx ma vzadu na hlavě par dredů, ty ji tam nechám, dokud se nenechá česat, u starsi se to povedlo kolem 2,5 let rozhladit kancakem, takze uz vim, ze to jde
A jedna moje (bezdětná) známá byla těma vlasama u čtyřletý až skoro rozhořčena, že je to zbytečný a nepraktický a strihala by ji nakrátko dokud se nezačne česat a mejt si to sama - tak možná převládá u lidi názor, že malý holky maj bejt nakrátko, aby s tím nebyla práce?
Potrefenáhusa tak já se přiznám, že bych to tak asi taky u holky řešila, protože když vidím ráno v šatně ve školce, co se tam vždycky kvůli vlasům děje... Pokaždé je tam nejmíň jedna scéna kvůli česání, nesprávným sponkám, zapomenuté gumičce, zapomunutém kartáči, culíčku místo copánku. Plus na těch holčičkách je teda dost vidět, která to česání nemá ráda. No a ještě ty vši pořád...
Evaeva continuity Torrah Děkuju :-)
Pinot Noir haha no nam se to zatim vyhnulo a tyhle scenky se odehrávaj kolem oblečení
nastesti Elsa nastavila cop, predtim ta simbova lvi hříva byla horsi, naštěstí to byla docela krátká, asi dvouměsíční, epizoda (ona ma ty vlasy docela husty a rychle rostoucí, zvládla bych asi max mikado
999 ja teda trochu nesouhlasim, ze se na Keplera da hur dostat. Koukala jsem loni i predloni na mnozstvi uchazecu a prijatych a porovnavala se svym sidlistnim gymplem na Proseku. A Prosek mel naprosto udesny pretlak, jak si asi rodice mysleli, ze to bude snazsi. Na Keplera si jen tak nekdo netroufne... Takze se dostalo realne vic uchazecu. jinak nevim, par absolventu znam a ta skola je naucila minimalne sebevedomi. Na medicine bylo kepleraku taky hodne, na prijimackach byli dva na prvnich dvou mistech treba.
Jos můj kamarád říkal, že je naučili jen tomu sebevědomí. Z jeho třídy spolužáci pořád střídali obory, nezvládali zkoušky atd. Prý skoro nikdo nedostudoval v termínu. Konkrétně on dodělal bakaláře, když já Ing., začínal o rok dřív.
Navíc si teda myslím, že když se tam loni hlásilo míň dětí, letos jich bude zase víc![]()
Pinot Noir no ale když ta holka dlouhé vlasy chce? My se musely česat, nosit culíky atd. S tím jsme souhlasily, ale to neznamená, že diskuze občas nebyly. Já teda chodila celkem na krátko, ale ty diskuse se ségrou si dost pamatuju ![]()
Ja si pamatuju ze skolky traumatko, kdy ostatnim holcickam koukaly zpod cepice copanky a me nic. Ja mela mikado s ofinkou. Mela jsem jemne pomalu rostouci vlasy, jako batole kudrnate, postupne se rovnaly. Takze jsem si je pak nechala dorust a chtela jsem je v puberte mit co nejdelsi. Ja uz si vyzkousela na hlave ledacos, vcetne zelene nebo vlastnorucne ostrihaneho mikada. Ted uz na vlasech nelpim, hlavne proto, ze pred tremi lety jsem sla nedobrovolne dohola, takze vlasy pro me uz nejsou uplne tema. A to diktovani detem, i velkym, jake maji mit vlasy, mi prijde uplne nepochopitelne.
Moje dcera by strasne moc chtela dlouhe vlasy a cesat by se klidne nechala. Ale ma je jako ja v detstvi jemne a kudrnate, takze takovy kvetacek. Kdyz je ma mokre, jsou do pulky zad, suche ale vypadaji kratke a ani do oci ji vubec nelezou. Jeste nikdy ji nebylo treba strihat. A cim je ma delsi, tim jsou ty jeji lokny krasnejsi. Ale se dvema culicky je nejvic k sezrani ![]()
Evaeva ja na vysoke bydlela s holkou, co chodila na keplera a taky jsem z toho mela pocit jen toho sebevedomi. Ve smyslu my jsme ten jediny dobry gympl a vy ostatni jste luzri z provincie. Akoram my luzri z provincie jsme v terminu dostudovali prvni skolu, kam jsme se hlasili (cvut, medicina nebo prava na karlovce) a delali jsme v te dobe magisterske statnice, zatimco ona a jeji kamaradi, co chodili na navstevu, byly vsichni porad na bakalari (a jeste o dva tri roky starsi nez my) na druhe skole a nebo to studium rovnou vzdali.
Ja tim vubec nechci rict, ze je kepler spatny, je mi jasne, ze to jen o tech konkretnich lidech a jejich motivaci a vubec neni spatne poslat dite na opravdu dobrou skolu. Ale konkretne z tehle jsem mela vzdycky dojem, ze byli zvykli na to, ze jsou ta elita z keplera a na vysoke pak narazili.
Evaeva však já teoretizuju, stejně jako ta bezdětná kamarádka.
Jen prostě kdy vidím ty ciráty kolem dvou myších ocásků a svatozáři chlupů, tak si vždycky říkám, že třícentimetrový pixie by byl po všech stránkách lepší řešení. ![]()
Pinot Noir
no jo, my myší ocásky asi nikdy neměly, vlasů na rozdávání. Ale ta scéna kolem každého stříhání, kterou byla ségra schopná vytvořit, i když šlo jen o konečky.
Vím, se se tady už několikrát řešily víceleté gymply, který pražský osmiletý má výbornou pověst? Díky
Nevím, co myslíte pod pojmem "výborná pověst", to může mít víc hledisek. Každopádně se loni v souvislosti s přijímačkami DeníkN gymplům hodně věnoval a po přijímačkách vydal i tuto tabulku. Ta vlastně také ukazuje z jistého úhlu pohledu "výbornou pověst".

Zuzuli tenhle kamarád byl fajn, ale přesně říkal, že jim pořád opakovali jak jsou elita elit a všude na ně čekají. Ale samozřejmě je to malý vzorek a ještě 15 let starý.
no podle me je ty nektery maly holky fakt snad snazsi česat (nebo to nechat bejt) než strihat ![]()
Kamarádka na keplerovi kdysi docela dost let učila, tenkrát mi to přišlo fakt dobry co se týče vsech možných mimovyucovacich aktivit a "ducha" školy
a dobryho kamaráda absolventa keplera mam a je pravda, ze zrovna on tu vejsku nakonec nedodělal ani po letech, ale je ve víc směrech podle me na hranici geniality (a trochu si to vybralo dan jinde) a treba znalosti ma mnohem vetsi a rozsáhlejší než ja s ukončenou VŠ, umí nekolik jazyků, krom par světových i par obskurních, urcite se neztratil
Kritérium jaký tam byl přetlak je takové problematické, protože když nepřijali 100 lidí, kteří to šli zkusit a přijímačky mají na 60 bodů ze sto, nevypovídá to vůbec o ničem.
Takže já vždy koukám, kolik bodu má poslední přijatý, protože doma mám dítě, které ty přijímačky píše s nějakým výsledkem Kepler má taky vlastní přijímačky s poměrně vysokou váhou, na které se nejde moc připravit. Ale nejhorší přijatý na Keplera měl 88 bodů a byli tam takoví přesně dva a zároveň s vybornym výsledkem školních prijimacek.
Na Proseku byl nejhorší výsledek. 87 pokud jsem něco nepřehledla, ale těch dětí, co měli 87-89 byla minimálně půlka.
Takže by bych si udělala závěr, že pokud mi dítě pise doma testy stabilne na 90+ bodů, má cenu to zkusit na Keplera, ale pořád to bude s otazníkem, zatím co na Proseku je to téměř na jistotu. Pokud to píše na 86 (což je pořád excelentní výsledek), tak Kepler je ztracený a je potřeba hledat jestli to na jiném gymplu není přívětivější.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí