sagiti u nás to bylo podobně, na fotce, kde mi bylo 12, vypadám díky účesu na 40, dodnes to vnímám jako dost velkou křivdu, že mě máma takhle hyzdila...a ostříhání byla taky forma trestu, průběžně připomínaná (jestli přineseš trojky, tak se půjdeš ostříhat, pokud něco provedeš, tak se půjdeš ostříhat, když děda řekne, že si zlobila, tak tě ostříháme a tak furt dokola). Takže teď si bez ohledu na věk užívám dlouhé vlasy a jen tak se jich nevzdám ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
DruI já je stříhám doma, ale ofinu nenosí ani jeden. Teď mně čeká mimino, ale ten je naštěstí kudrnatý, protože to bude jak stříhat klubko hadů ![]()
Malá ségra má vlasy až po zadek, já tak dlouhé v životě neměla. Stará se o ně už teda sama, ale musí jí to schnout týden. My máme všechny tři vlasy husté, ale ona má štěstí, že ani v pubertě se jí tolik nemastí.
sagiti To je hustý příběh. U nás šlo asi o to nevypadat žensky, na sukně se matka taky netvářila, nebyla ráda, když jsem je nosila.
U nás měly kratké vlasy obě babičky mamka, takže i my. Chodily jsme ke kadeřnici.
Mládežníci chodí k holičce pomalu jednou měsíčně, doma zástup gelů a vazelín a každodenní ranní vytváření květáku.
Starší si teď objednal strojek, někde sehnal kadeřnické nůžky a má v plánu stříhat nejen sebe, ale i kamarády. Doufám, že na nás nepřiběhnou něčí rodiče.
Doufám, že na nás nepřiběhnou něčí rodiče.
Tak třeba přiběhnou, že chtějí taky ostříhat;)
DruI jo, to by byla ta lepší verze.
Samantha Myslím, že tenhle účes je pro spoustu z nás esence dětství
A pak, když si to člověk konečně mohl nechat odrůst, tak pořád zbývala ještě ta ofina, která začínala až někde na vrcholku hlavy. Té se mi povedlo zbavit až někdy na druhém stupni.
Prerusim vlasovou debatu a blbe se ptam - nosi se jeste ke kabelkam siroke barevne popruhy?
Kokoska za mne už jsou out![]()
Bola som strihana na chlapca do 10 rokov, aj si ma bežne s chlapcom plietli. Najdlhšie vlasy som mala na VŠ, do pol chrbta. Vlani na Veľkú noc som si nechala ofinu a kusok okolo dlhšie, zvyšok na 5 mm strojcekom, tak som to udržiavala do jesene. Teraz mám vlasy dlhé cca 10 cm, ľubovoľne sa mi vlnia, ale na jar si zas niečo vymyslim. Už obzeram chlapov, tí mávajú zaujímavé účesy.
Maureen sem to teprve doslo! Co se tedy nosi?
Antje Tohle to. A obr tašky pod pazuchou, připláclé na tělo. Řemínky jsou letos out.

Kan to je sice asi moda, ale potrebuju mit volne ruce, nosim vetsinou crossbody kabelky a k jedne mam uzky reminek z materialu kabelky a siroky popruh, ve kterem je i barva kabelky. Ten reminek je az moc dlouhy, nenosila jsem ho, tak jestli to mam dat nejak zkracovat.
Když jsem byla já na základce, nosilo spoustu holek krátké vlasy, to si pamatuju. Teď jsem se byla podívat na vnučku, jak hraje volejbal (je jí 12) a všechny, ale úplně všechny holky co hrály na tom turnaji (a že tam těch týmů bylo aspoň 20, i z jiných zemí) měly dlouhé vlasy. Culíky, copánky... ale všechny dlouhé vlasy. Extra jsem se na to zaměřila, protože jsem si toho všimla u jejího týmu a tak jsem koukala i na další, a fakt, ani jednu holku s krátkými vlasy jsem tam neviděla. Všechny měly vlasy stažené buď dozadu do různých culíků a copů, nebo zapletené cůpky dolů. A všem to slušelo moc.
Kokoska teď jsem je viděla ve slevách, takže pro mě teprve nastupují ![]()
Vím, se se tady už několikrát řešily víceleté gymply, který pražský osmiletý má výbornou pověst? Díky
999 to se asi nedá takhle jednoduše říct. Kepler třeba. Ale není jediný
999 naše mladá chodí do gymnázia Nad Kavalírkou. Dobré je také Nad Alejí, Jana Nerudy a nejlepší je asi Jana Keplera, ale tam je opravdu velký přetlak. Ale on je na všech těch jmenovaných, aspoň pokud vím. Tyhle měli ve výběru naši, když předloni hledali gympl pro mladou.
999 co jsem tak slyšela o Keplerovi, tak už to není, co bývalo. Navíc tam díky těm volitelným předmětům děti tráví v podstatě celé dny od rána do pozdního odpoledne. Osobně bych se rozhodovala podle jiných kritérií než jen "pověst", myslím, že žádné osmileté v Praze není výslovný propadák, ale některé jsou třeba už trochu zaměřené, někam by dítě cestovalo hodinu a tak.
Na www.matematickaberuska.cz najdeš přehled a zároveň kolik bodu z prijimacek bylo vlastne potřeba na přijetí, což taky napoví.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí