"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:57

Pinot Noir Hrozné, přístup majitelů "můj pes může všechno" mně zvedá tlak, stačí to číst.

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:58

Pinot Noir ježiš, naháč mi napadl teriéra a to hned dvakrát. Na ty mam pifku

Mám sérii hlášek, co mě spolehlivě dovede vytočit, nejčastější je teď: oh, to je ještě štěně (a nemám ho pod kontrolou a ty jsi uplně blbá a tvůj pes, co o kontakt nestojí, taky).

Je to bezohledný, špatný chování. 

l

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 26. února 2025 18:04

Černá kočka Kde to čteš? Tady snad ne. Můj pes nemůže všechno, je dobře vycvičený, ale přesto chodí téměř všude na couračce. V okolí máme 3 školy a školku,dětí si sice vůbec nevšímá, ale na vodítku to působí lépe - převážně na rodiče.

A hlavně - on je docela kus (zvlášť teď před stříháním) a ačkoli je to takový medvídek, tak si myslím, že respekt vzbuzuje. Takže než se s někým dohadovat, to radši ten kus špagátu držím. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 26. února 2025 18:22

Tak já nevím, ale ono se na Velikonoce taky peče nějaký cukroví? A taky 12 druhů jako na Vánoce?

V inzerci už čtu - objednejte si včas ... 
My barvili jen vajíčka

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 26. února 2025 18:26

Samantha příležitost cpát se tukem a cukrem se vždycky hodí!

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 26. února 2025 18:56

Samantha nemá byť v meste pes vždy na vodítku?

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 26. února 2025 18:57
Reakce na Samantha:

Torrah Vidíš a to já bych si zase řekla, že radši oželím takovou kamarádku, která se nedokáže vcítít do toho, že můj pes je moje rodina. 

​no vzdyt. takze na damskou jizdu bys vsude s sebou tahala manzela nebo pubertalni deti a divila se ze to nekomu vadi:-)

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 26. února 2025 18:58

Samantha u nas se pekly pernicky ve tvaru vejce, slepovaly se nadivkou s orechy a pomerancem, polevaly cokoladou a zdobily lentilkama. Jinak jen nejake rezy na plech, krome mazancu. Ja nedelam nic, jen vanocku, mazanec neumim, vzdycky se mi rozleze. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 26. února 2025 19:01

​no vzdyt. takze na damskou jizdu bys vsude s sebou tahala manzela nebo pubertalni deti a divila se ze to nekomu vadi:-)

​:D:D:D:D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. února 2025 19:19

Samantha Já se divím, že tyto svátky násilí ještě vůbec existují. Na Velká pátek odjíždím a vracím se v úterý.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 26. února 2025 19:24

letfenixa nemá

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 26. února 2025 19:26

Samantha u nás, za babičky, se peklo. Ne v množství jako na Vánoce, ale peklo.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 26. února 2025 19:29

​No, já mám jen takové kamarádky, které akceptují i mě, nejde jim jen o to, aby se jen ony samy cítily dobře. 

Ale nebyla snad řeč o dámské jízdě, ale o dovolené. To může být cokoliv. 

Ale pokud bych některé s něčím vadila (se psem, s dítětem, s partnerem), tak bych se hlavně divila, že mi to neřeknou do očí. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 26. února 2025 19:32

Catherinne

A kolik druhů? A vzpomeneš si, jaké byly vaše tradiční velikonoční druhy? 

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 26. února 2025 19:33
Reakce na Samantha:

letfenixa nemá

​Takže bez vodítka má náhubek?

Edit: nebo měl by mít, ne? Buď vodítko nebo náhubek.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. února 2025 19:35
Reakce na letfenixa:

Samantha nemá byť v meste pes vždy na vodítku?

​Já jsem přesvědčená, že aspoň v Praze ano

Já asi žádnou opravdu blbou zkušenost nemám, ale posledního půl roku se tu šíleně zhoršil úklid psích exkrementů, takže na ně začínám mít pifku taky. Tam, kde si moje děti normálně hrály, je teď vůbec nemůžu pustit, to není občas nějaké zapomenuté hovno, ale doslova jedno vedle druhého Před domem máme neoplocený herní prvek a tam je kolikrát hromada přímo na tom tartanu.

Online Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 26. února 2025 19:39

Samantha Já pod to zahrnuji tady zmíněnou situaci kdy se k dítěti přiřítil pes a reakce majitelky byla, že dítě nemělo jíst rohlík. Myslím, že jediná dobrá reakce v takové situaci od majitele psa je co nejrychleji zasáhnout a omluvit se, rozhodně ne svalovat vinu na druhé nebo se posmívat dítěti, které natahuje.  Nebo klasika k vidění každý den, pes bez vodítka na stezce pro chodce, bruslaře, cyklisty.  Sice je to nebezpečné, většina obcí to má vyhláškou zakázané, ale majitelé na volno pobíhajících psů na stezkách se cítí dotčení, pokud se někdo ozve.

Offline Lilly_Ku
4551 příspěvků moje polička 26. února 2025 19:40

MP Meri ja psy taky moc nemusim, hlavne ty nevychovany. u nas se smi psi brat do prace, tam se setkavam s viditelne prekrmovanyma a brutalne nevychovanyma exemplarema, co po sobe hlasite stekaji, to bych si teda klidne odpustila. 

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 26. února 2025 19:51

Samantha tak fakt odhadem, na velikonoce určitě do deseti druhů, víc ne. Zázvorky, rohlíčky, pracny, oříšky tam byly určitě, nic speciálně jiného, jarního, tam nebylo. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 26. února 2025 19:52

Tak v Praze jsou místa, kde mají psi vyhrazený volný pohyb, takže ne vždy musí být na vodítku 

dotaz zněl: nemá byť v meste pes vždy na vodítku?  odpověď = nemá (vždy)