"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 24. února 2025 16:00
Reakce na Evaeva:

Jos no podržíš psa a vnoučatům vysvětlíš, že si je chce očuchat, aby se skamarádili. Pes si pak nejspíš půjde po svých a vnoučata taky.

​Tak tohle třeba u nás nejde, ten pes je tak otravnej, navíc je to bernardýn, je velkej jako kráva, furt si chce hrát, což nám jeho majitelé neustále předhazují, že je to hraní. Tak si říkám, jestli by si taky šli hrát s bejkem do chlíva, kterej je větší než voni a furt jim leze hlavou do obličeje. Ale tady je pozdě ho i nějak zavřít, protože děti už to chápou jako teritorium toho psa a nějak asi ani neduvěřující, že od někud nevyběhne a tak.  

takže myslim, že ne vždy si jde pes či dítě po svých, ani po snažení. Kamarád tuhle popisoval, jak někde na návštěvě si hrál jeho synovec s kočkou a pak jí hodil do sudu s vodou (at dám taky příklad za jinou tu stranu:D)....jo, prostě někdy je to prostě těžký, někdy si ani jedna strana nejde po svejch.

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 24. února 2025 16:03

Janulik03 tak to si myslím, že jsi dítě, které se psů opravdu bojí, ještě nepotkala. Dětský strach označený za vymrčování rozmazlených dětí, to tu dlouho nebylo. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. února 2025 16:13

Karja tak to jste se proste nepotkali a asi ani jedna strana nedelate nic spatne. Na takove tele si musi dite zvyknout bud od kojence nebo az bude samo jednou chtit. Syn se naseho mamuta neboji, protoze se do rodiny s maxipsem uz narodil a jinou moznost nedostal.

To slintani do obliceje je ale ultraotravny, to ten nas dela taky porad a musis na to mit naturu . zas takovy pes nebyla uplne doma v obyvaku, takze oddeleni nebyva problem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2025 16:31

Jos jo, mně haranti a tetiny nevadí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2025 16:37

Janulik03 můj syn se psů bojí, rodiče nerodiče, úplně panicky. Ale s těmi znamými je ochotný koexistovat, pokud se nějak normálně seznámí a pes si ho nevšímá. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 24. února 2025 17:58

Pinot NoirMně se to vyjadřování taky nelíbí, ale zas v dalším příspěvku bylo, že toho stejného psa má i někdo jiný a ten mu nevadi. Ale nevím no, zrovna děti mívají zvířata rády, podle mě v těchto směrech se moc často nějaké pleziry nevymýšlí, že to fakt je reálné. 

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 24. února 2025 19:19
Reakce na Pinot Noir:

Janulik03 tak to si myslím, že jsi dítě, které se psů opravdu bojí, ještě nepotkala. Dětský strach označený za vymrčování rozmazlených dětí, to tu dlouho nebylo. 

​Tak som si to po sebe prečítala a nič take som nepísala. Reagovala som konkrétne iba na detí od barbucha , nikoho ineho som tam nemyslela, išlo iba o tu konkretne situaciu. 

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 24. února 2025 19:22

Evaeva to chápem, reagovala som iba na jednu jedinu vec, nejdem to tu viac virit, vidím že sme sa nepochopili. 

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 24. února 2025 19:38

Janulik03 tak píšeš, že to jen zkoušejí a bůhví, jak by to bylo bez přítomnosti rodičů. Což jsou jen takové domněnky, že jo. Že měla druhá babička před třemi lety taky buldočka, neznamená nic. Není to tentýž pes, není to tentýž věk. Nemám ráda tohle zlehčování cizích strachů.

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 24. února 2025 19:47

Pinot Noir v pohode, akceptujem tvoj názor 

Offline Ginger
1217 příspěvků moje polička 24. února 2025 22:06

Muj syn se psu boji a jako malej mi nekolikrat v panice ze psa za plotem utekl primo do silnice. Nase prochazky vilkovou ctvrti vyzadovaly podrobnou znalost vyskytu psu a neustale prechazeni z jedne strany ulice na druhou. Hrozne to bylo a ja jsem jeho pocitum porozumela az po letech, kdy me napadli rotvajleri. Tu panickou reakci pri nahodnem setkani s vetsim psem se mi dari dostat pod kontrolu az ted, po mozna 5-6 letech.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 25. února 2025 00:23
Reakce na dorota:

Jos Tá prvá reakcia Barbuchy mi prišla ako nerešpektovanie toho, že sa vnúčatá boja jej psa. Až neskôr napísala, že majú kontakt v rodine aj s inými psami. 

​A to respektování mám prosím projevit jak? Dát psa do útulku? Zavřít ho v koupelně na 4 hodiny?

Samozřejmě se ji snažíme nějak zabavit, většinou ji někdo vezme na klín a hladí ji, to drží a nijak nevyskakuje... nebo ji taky většinou vezme milostpán na vycházku o něco dřív, když už máme všichni zalehlý uši...

To ovšem neznamená že mi haranti nemůžou tou věčnou hysterií lízt na nervy, to by zas mohli respektovat oni, že ten řev není nikomu příjemnej. Je jim 7 - let, ne měsíců!! 

Tady to nakonec vypadá, že ji snad na ty dvojčata pokaždý ještě poštvu a ve volných chvilkách ji cvičím jako bojovýho psa!

Jos 

Díky

Janulik03 

Jsem si jistá, že bez rodičů by to vypadalo jinak. Zatím je sem ale rodiče musej vozit, tak samozřejmě nezůstanou před barákem - navíc když se těšej na dobrej oběd

Offline stes
9317 příspěvků moje polička 25. února 2025 07:47

barbucha z pohledu babičky souhlasím,že děti se v přítomnosti rodičů chovají JINAK, než když jsou bez nich. Máme 3 vnoučata...3,5,7.  Holku a kluky....takže nejsem tak úplně bez praxe. 

Offline Marbuša
1428 příspěvků moje polička 25. února 2025 07:47

barbucha Já myslím, že ty znáš svá vnoučata nejlíp, jestli mají opravdu panický strach ze psů nebo dělají tyjátr, protože můžou. Třeba se to brzo srovná. 

Offline Marbuša
1428 příspěvků moje polička 25. února 2025 07:48

Nevím, jestli byl dotaz v tomhle vlákně, ale v sobotu jsem šla kolem "Hřbitova bláznů" a branka byla otevřená. Vím, že se tam občas dělaly i komentované prohlídky.

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 25. února 2025 08:25

a taky se tu někdo ptal na repasování starých svítidel - tak jsem v neděli narazila na obchod ve Vlašimi (hned vedle skvělý cukrárny), ale taky se jim to musí poslat někam...

jinak já jsem si nechala krásný pětiramenný secesní lustr kdysi opravit od našeho firemního údržbáře, stačí narazit na šikovnýho kutila... vyměnil všechny kabely a objímky, vyčistil, nablejskal... pak jsem teda lustr prodala, protože do půdního bytu byl nepoužitelnej :(

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 25. února 2025 09:47

RoSa Jo, oni mají provozovnu kousek od té vlašimi v nějaké vesnici. Taky jsem je měla v merku na nějaká světla, ale jak nemají v sobotu, tak to bylo uplně ztracený se tam dostat ve všední den, takže jsem to nakonec odpískala..

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 25. února 2025 11:15

RoSa To jsem se ptala já, akorát Vlašim je od Brna taky trochu z ruky. Ale v designovém vlákně jsem dostala tip na obdobnou místní provozovnu. 

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 25. února 2025 11:24

stes 

Je to tak. Zatímco Oliver v přítomnosti rodičů začne zničehonic brečet, aniž by se mu něco stalo a aniž by dal najevo proč, neboť očekává s jistotou že se na něj vrhnou a začnou ho prosit aby se vyslovil tak se mnou ho to rychle přešlo Dtto Adéla s kaboněním a odmítáním komunikace, kdy si nebozí rodiče pomalu zoufaj. Voni nejsou blbí... a slabší či odolnější kus rozeznaj rychle

Marbuša 

Doufám že se to časem srovná, ale do jejich dvaceti se mi čekat nechce

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 25. února 2025 19:59

Já teda nevím, ale když k někomu jdu na návštěvu, tak respektuju jeho pravidla.

Byť by to byla rodina...To dělám i vyžaduji (asertivně a doufám, že kultivovaně). 

Jos Tá prvá reakcia Barbuchy mi prišla ako nerešpektovanie toho, že sa vnúčatá boja jej psa. Až neskôr napísala, že majú kontakt v rodine aj s inými psami.