"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 25. února 2025 20:29

Ginger . Na mně jen jednou jeden fakt ostrej pes z ničeho nic vyběh (naštěstí měl krátkej řetěz) a občas po mně nějaký jde při běhání, ale taky přesně tu panickou hrůzu znám.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. února 2025 13:51

Prosim pěkně, kdo jste dělala včera/v poslední době DPH, poprvé mě to odkázalao na nějaký nový formulář a na konci mi to nevygenerovalo platební údaje, byla jsem zvyklá, že jsem elektronicky podala, hned tam byl QR kód a zaplatila jsem, teď jsem úplně zmatená, vůbec nevím, proč mi to nepřišlo a ani číslo účtu, kam se to posílá

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 26. února 2025 14:14

MP Meri Ptáš se na portál finanční správy mojedaně nebo na nějaký účetní software?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. února 2025 14:49

notnaNa mojedaně. Tim formulářem jsem se prokousala, to bylo hodně podobné, ale chybí mi ta tečka v podobě platebních údajů U toho starého formuláře se to podalo, přes bankovní identitu podepsalo a hned v dalším kroku byla platba. Ted nic  

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 26. února 2025 15:19

MP MeriPortál měl potíže s novým formulářem. Objevovali se tam chyby v řádcích přiznání apod., nyní to funguje už správně. Ale jestli to mělo vliv i na generování qr bohužel nevím. To nepoužívám a ani jsem o tom nezaznamenala nic od kolegyň nebo v diskuzích.

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 26. února 2025 15:48

MP Meri Bohužel neporadím, podávám to přímo z účetního softwaru, s tímto nemám zkušenosti.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 26. února 2025 15:59

Ještě něco dodám k debatě o strachu ze psů, mám to podobně jako dorota . Dokonce i vím proč. Starší ségru ve třech letech kousl pes do hlavy, vybral si to naštěstí dobře, do vlasaté části. Ale dodnes tam má jizvu jako kráva, nedokážu si představit, co by to udělalo v obličeji.. (byl to strýcův "domácí" pes ). No trauma pro celou rodinu a já si z dětství pamatuju, že jakmile se na obzoru objevil voříšek, tak mě vyděšená máma okamžitě brala na ruce. Ségra si incident nepamatuje, psů se nebojí, ale já docela panikuju. 

A teď přijde to důležitý: nevadí mi každý pes, není to ani o velikosti, nebezpečnosti plemena atd. Asi nejvíc se to řídí domnělou "zvladatelností" psa. Tj.otravný jezevčík mě vadí víc, než staford, který poslouchá pána na zdvihnutí obočí.. Už jsem na tomhle poli udělala dost, nechtěla jsem strachy přenést na dceru (a podařilo se!), ale 100% zvládnutý to nemám. A psi to vycítí a jsem okamžitě objekt zájmu. A pěkně mě míchá, že tuto fobii nikdo nechce chápat, zatímco fobie z myší, pavouků, hadů je naprosto akceptovatelná.

Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 26. února 2025 16:37

Já mám fobii z koček, ale radši všude říkám , že mám alergii. To je pro lidi pochopitelnější. Já se nebojím , že mi něco udělá , ale kdyby se o mě otřela, tak dostanu všechny nemoce . Od malárie až po AIDS.

Mám za sebou hodně pro okolí určitě až bizarních situací .

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. února 2025 16:47

Mne třeba psi lezou regulérně na nervy, přiznám se, že se vyhýbám návštěvám, které psy mají. Vadí mi, když se mě ty psi dotýkají a pokud navíc skáčou, olizujou apod., tak to znechuceni skrývám uz hodně těžko Paradoxně jsem sama psa měla, dokonce labradora, takže celkem velké plemeno a v byte. A považuju to za jeden z velký ch životních omylů.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:02

Tak Betty Kamarád nesnáší slepice, ale až tak úplně nenávistně. Říká, že blbější zvíře s úplně tupým pohledem neviděl. :D  

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:04

Ja sa bojím rýb, panicky. Keďže otec bol rybár, niesol to veľmi zle, a zvyšku rodiny som vždy bola na smiech.

Lukáško má rád psy, vždy ich nadšene poziruje, ale obchádza oblúkom. Brat mal najskôr bernskeho, teraz švajčiarskeho ovčiaka, tak máme skúsenost aj s obrami.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:16

Tak Betty no přesně, taky mě napadlo, že alergie bude lepší důvod...

MP Meri Jo! Pokud ze psů nemám paniku, tak jsou mi nepříjemní. Olizování, nedejbože obličeje, dát psovi líznout zmrzlinu, někde psi jí ze stejných talířů jako páníčci, no fuj... Je pár výjimek, třeba štěňata si i pohladím...

letfenixa týýjo, divná to fobie, ale já tě moc chápu..!

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:28

Pavlena a keď to premostim  s detským vlaknom. Povedala som si, že ten strach na syna neprenesiem, že budem silná. A čo mu od mala hovorila moja mama? "Aha rybka, no, tvoja mama sa ich bojí, ha ha ha, keď mala 3 roky, vyskočila ku nej šťuka (u babky na dvore, otcom chytena) z vanicky, ona si myslela, že ju zje, ha ha ha (ryba lapala po dychu presne pred mojim palcom na nohe), to ty taký nebudes, že?"

Takže sa bojí vďaka tým zbytočnym rečiam. 

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:33

Mně teda psi nevadí, spíš mi občas vadí jejich "páníčci". Ať už tím, že psa nezvládají, nemají ho vychovaného atd., ale teď už mi začíná vadit u jedné kamarádky i to, že kam nemůže pes, ona nejde. Jezdíme už roky na společnou dovolenou a tohle začíná drhnout. Na zámek nemůže, nesmí tam psi. Do restaurací jen tam, kam psi můžou. A ne, pes nemůže počkat odpoledne v pronajaté chatě nebo domku, protože prostě nemůže. A to ještě vyjíždí po ostatních psech, což mě absolutně vytáčí. Nechci přijít o kamarádku, ale asi už ty společné dovolené moc dávat nebudu.

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:38

MP Meri já psy taky moc nemusím, ty naše jsem milovala, ale kontaktu s cizími se spíš vyhýbám. Nebojím se jich (většinou), ale nevěřím jim. Zhoršuje se to, protože máme extra blbé zkušenosti se psy, staršího syna napadl pes jednou na dětském hřišti a jednou v parku, k tomu jsem se od majitelky dozvěděla, že je to vlastně naše chyba, že dítě nemá jíst v parku rohlík. Mladší dítě, které jsem nesla v náručí, kousl kolemjdoucí velký pes do visící nohy, naštěstí byla zima a měl oteplovačky a sněhule. A nedávno se k němu hrnul pes bez vodítka, sice jen naháč, no ale kluk je maličký, i malý pes je mu po pás, a majitelka se s prominutím jak kráva synovi ještě posmívala, že natahuje. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:54

Pinot Noirjezis tyhle situace, kdy te napadne pes a je to vlastne tvoje vinaja jsem kdysi sla behat a zacal na me utocit labrador, skakal a sel mi po stehnech. Zastavila jsem a pockala na majitelku, protoze pokracovat neslo. Babka asi 100 m daleko lazo plazo vychazecka s kamoskou a kdyz konecne milostive dosla k nam, tak mi oznamila, ze nemam behat, jeji pes totiz nema rad....

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:54

Pavlena Jojo, přesně jak píšeš - psi to vycítí a hrnou se člověka socializovat

Gratuluji ke zvládnutí (potlačení) strachu, to je dobře, žes dokázala "nenakazit" dítě.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:54

Pinot Noir nektery lidi jsou bohuzel blbci, co misto aby sklapli kufry a omluvili se, tak se jeste hadaj 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 26. února 2025 17:56

Torrah Vidíš a to já bych si zase řekla, že radši oželím takovou kamarádku, která se nedokáže vcítít do toho, že můj pes je moje rodina.