"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 28. února 2025 09:06

baltik Některá divadla nabízí zážitek "hercem na zkoušku", zkus si to hodit do googlu. A ND organizuje prohlídky do všech svých budov, tady.

Online Myrtila
5365 příspěvků moje polička 28. února 2025 10:18

Mohučanka Taky dobrý, jak si představujou bezbariérovost

Mě to právě vůbec nenapadlo, že se do prvního patra normálně nedostanu, už jsem na tomhle úřadě byla několikrát i s miminem v kočárku (tehdy prvním synem) akorát vždycky v tom přízemí. Bohužel řidičáky jsou v patře.

Jinak žádost o rodičovský příspěvek je v jiné budově, historické, ve zvýšeném přízemí, takže asi 8 schodů, tam jsem to aspoň věděla předem. Chápu, že někde je to těžký stavebně upravit, ale aspoň lyžiny na kočár by na těch schodech mohly být. My jsme měli v předchozím bydlišti v domě takové sklápěcí, protože k výtahu vedlo taky asi 6 schodů, většinu času byly přiklopené ke zdi, nepřekážely. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. února 2025 10:26

Myrtila na druhé dítě už jsem žádost o rodičák udělala online, šlo to překvapivě snadno.

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 28. února 2025 10:28

Mohučanka Myrtila rodičovský příspěvek na Proseku zase vyřizovali v kanceláři, kam se nesmělo vjet s kočárkem. Mimino tehdy spalo, takže jsem kočár i s ním musela nechat v chodbě plné individuí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. února 2025 10:31

Mohučanka jojo, v Jendovi to šlo dobře.

Myrtila já si nejsem jistá, jak to s těmi lyžinami je, protože nesplňují parametry pro bezbariérovost (nebo jak to nazvat). Nemají povolený sklon atd. Ale jako okénko pro žádosti o RP ve druhém patře bez výtahu, vždyť to tam musí řešit každodenně

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 28. února 2025 10:53

Já jsem fakt asi jedinej člověk, kterýmu ta kombinace pračka/sušička vyhovuje

Pro rodinu, navíc s malejma dětma to dle mě není), ale pr mojí domácnost to byl gamechanger. 

Ale jak píše Karja, chce to trošku investici, no.

Offline euridike blogger
3909 příspěvků moje polička 28. února 2025 11:03

baltik 

Momentálně mě nenapadá, které pražské divadlo by nabízelo to, co hledáš, ale - kdybys koupila lístky na premiéru inscenace činohry ND /letos budou ještě dvě/, tak po premiéře je vždy možnost setkat se s tvůrci a herci, vždy je to milé a neformální. /Ještě mě napadá, že na začátku inscenace Privatizace si herci povídají s diváky, ale je vyprodáno, leda hlídat vrácené lístky./

A souhlas s Garfie, prohlídky budov ND jsou super. 

Tipuju, že na nějaké komornější scéně by bylo možné domluvit se individuálně, ještě zkusím popřemýšlet/zeptat se. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 28. února 2025 11:44

Myrtila Já myslím, že tahle provizorní řešení typu sklápěcích lyžin narážejí na to, že na úřadě nikdo není celkem pochopitelně ochotný přijmout odpovědnost za to, že neodpovídají normě a mohl by se na nich taky stát nějaký úraz :o(

Ještěže alespoň ten rodičák už se dá pohodlně vyřídit přes internet.

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 28. února 2025 11:50

euridike diky moc

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 28. února 2025 11:51

Lama_z_Lana 

Nejde ani tak o investici, spíš o spolehlivost - a to mi vymluvili svorně všichni prodejci, když jsem se po tom pídila

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 28. února 2025 11:56

barbucha no tak pro prodejce lepší prodat dva krámy místo jednoho

Ale jako mně to funguje skvěle, to je pro mě důlěžitý. Ostatní mi může být fuk. 

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 28. února 2025 12:23

Lama_z_Lana 

No nevim, já to koupila sice jednotlivě, ale každý jinde - to si prodejce moc nepomoh. Ale buď ráda a ať ti to funguje!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 28. února 2025 13:31

Lama_z_Lana ráda slyším, protože na sušičku prostě místo nemám. neplánuju v ní sušit všechno, chci ji hlavně na péřový věci a případně tmavý prádlo vyfoukat od chlupů. takže omezení buď peru, nebo suším, mi neva.

Online Myrtila
5365 příspěvků moje polička 28. února 2025 13:36

Evaeva DruI Tak normy mě nenapadly, to je vlastně pravda, že si tam asi nemůžou dát cokoli. 
Pinot Noir No tak to je taky dobrý Zvlášť při představě, co za typy se dají potkat na úřadu práce. 

Já jsem si to taky chtěla vyřídit online, ale potřebovala jsem se ještě na něco doptat, a na tyhle úřední věci jsem strašně marná, tak jsem šla radši osobně. Zase teda úřednice byla milá, se vším mi ochotně poradila. 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 28. února 2025 14:14

moora Lama nema zvirata, takze s tim vyfoukanim od chlupu uplne nvm

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 28. února 2025 15:32

moora pokud nemáš místo, tak ok. Ja mela kombinaci několik let a přišla mi super, nesušila jsem zdaleka vše, ale na ručníky, aby byly měkké, nehody ve školce, když jsme věc potřebovali druhý den, péřové bundy atd. geniální. Byla jsem s ní spokojena. Jediný problém jsem zaznamenala, že jsem nepouštěla praní a sušení naráz jako dlouhý program, stalo se mi, že jak mela ručníky pračka na 1600 otáček, ze byly tak nalepené na bubnu, že při sušení se neodlepily, pak jsem je po vyprání vždy prohrábla a pustila sušičku až poté. Jinak po rekonstrukci mam spotřebiče zvlášť a ta sušička je lepší, ted už suším téměř vše, v létě tedy ne, mam ráda prádlo ze sluníčka a přijde mi to jako energetické zvěrstvo pouštět susicku, když je venku 35 stupňů

Online Karja
44778 příspěvků moje polička 28. února 2025 15:50

Malenge Jojo, já miluju prádlo z venku, suším ho tak i v zimě, kvuli té vuni, hlavně ložní to je uplně super...ale vydrží to ten jeden den no:D

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 28. února 2025 16:02

Jely byste v tomhle počasí s dětma (7&10) radši do Krakova nebo do Budapešti?

Offline stes
9318 příspěvků moje polička 28. února 2025 16:12

Tabea tak asi bych koukla na předpověď...v K může být klidně teplejš než v B...teď vidím,že píšeš v tomhle...tak do B...kvůli termálům

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 28. února 2025 16:31

Malenge ja susim na pude, je mi fuk, jak dlouho to tam visi, potrebuju to fakt jen na ty perovy veci (v cistirne chtej aktualne za zimni kabat 700 , to se mi za chvili zaplati :))