continuity Může ještě k tomu batohu? Platilo se nějaké clo? A jak rychlo to asi došlo. Děkuji.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Potrefenáhusa problém je, že by mohl být klidně s jejím manželem doma, on na naše "dámské jízdy" samozřejmě nejezdí... je to těžký. Já mám zvířata ráda a spoustu roků nám to nevadilo, ale teď už se vlastně řídíme jen tím, kam pes jo a kam pes ne...
Torrah A zkusili jste jí to normálně říct, jestli by ho nenechala doma, abyste se nemusely řídit podle psa? Třeba jí to ani nedochází, když vám to spoustu let nevadilo.
DruI zmínily jsme se, samozřejmě. Nějak to nedopadlo. Nechceme se hádat a ona je prostě na psa upnutá asi nějak moc. Jen jsem si tu odfoukla, že holt už nás to trochu rozčiluje. Ale stejně se vždycky přizpůsobíme, co už.
Černá kočkano trvalo docela dlouho par týdnů, jednou dve 2 a podruhe 3. Dorucila to česká pošta oba dva razy bez nejakých formalit.
Torrah tohle se ted stalo nam, roky jezdi nekolik rodin na dovolenou, uz to je problematicke, abychom se vesli, aby to bylo hezke, ale ne drahe, aby aby... a ted nove jeste, aby tam mohl pes.
Dovolene jsem vzdy zarizovala ja, kdo ma z tim zkusenost, tak vi... a naposledy, i prestoze jsme vedeli, ze tam psi nesmi, tak ho kamaradi privezli, jakoze nevi... a co ted... me to tak nastvalo, ze to byla posledni tecka a rozhodne uz zadne dalsi dovolene nezarizuju.
Pred casem si tady nekdo kupoval na Zalandu saty, takove trochu podobne kokonum z Cos, meli je ve vic barvach.... Nevzpomenete si, prosim, co to bylo za znacku?
Lamicka Culture. Jsou super
brrr dekuji
Lamicka Jo, ale kdybys chtěla kokony cos, tak je jich docela dost stále na vintedu a neonošených mi přijde.
Prosím o radu. Mám silnou bronchitidu, šílenej kašel a rýmu, bez teplot, beru Paralen a kapky na suchý kašel. Ale od kašle a rýmy mě silně bolí hlava a na to ten Paralen nijak nezabírá. Co se dá k tomu přibrat na bolení? (Ibalgin a Paralen by se, pokud vím, kombinovat neměl).
andulka01 Kombinovat se to může, ale s rozestupem, občas se to tady doporučuje i u dětí. Tady popis.
andulka01 můžeš je kombinovat. Určitě v tom odestupu 4h. Tátovi teď v nemocnici na bolest doporučili Ibalgin a paralen zároveň, ale do toho bych bez porady s doktorem asi nešla.
Napsala si, že tě ten kašel dost bolí a pískají ti průdušky? Nechceš zvážit návštěvu praktika?
andulka01 Nejsem lékař, ale já měla doporučeno od lékaře pro seniora Doretu a s časovým odstupem Paralen. Bolesti teda byly různého charakteru, jestli byly, protože babi byla dementní.
Aranel Děkuji, jdu do něj, jsem už celkem zoufalá.
Přesně nevím k čemu ti je ten paralen, na kašel to není, teploty nemáš a na bolest ti nezabira? ![]()
Paralen s ibalginem takto nárazově můžeš, dokonce se to někdy doporučuje u silnější bolesti, aby se nemuselo sahat po horších dryacích. Ale já bych je prostě nejdřív vyměnila nebo pokud más 50+kg, navýšila Paralen alespoň na dvě tablety v jedny dávce, tedy 1000mg, pokud chceš aby fungoval od bolesti (možná ani tak nebude, mě moc nezabírá odjakživa).
Jinak bych se asi zašla ukázat lékařce, hlavně pokud suchý kašel máš už několik dní. Je ještě plno léků, co můžeš, i volně prodejných, ale řekla bych, že tě měl někdo poslechnout.
Evaeva dneska jsme si volaly s doktorkou, že v tuto chvíli lepší zůstat v posteli než cestovat do čekárny. Pokud se to během zítřka nebude lepšit, pojedu tam.
Jak dlouho ti uz je blbě?
continuity měla jsem pocit, že po tom Pralenu mi trochu zvolní ten kašel a trošku se vyspím. Ale je možné, že Ibalgin zabere podobně a líp na tu hlavu, vyměním je. Každopádně díky všem a pokud se to zítra neobrátí, navštívím doktorku.
Vysloveně blbě mi je od včerejška, náběh jsem měla cca týden.
andulka01 jasný. Ať se ti brzy uleví ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí