"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline bublifuk
příspěvků moje polička 03. března 2025 18:05

andulka01 o víkendu jsem si dala paralen500 hot drink a nezabral teda vůbec na nic.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 03. března 2025 18:08

andulka01já bych se už nenechala odpinkat, pokud se kvůli kašli nevyspis, tak by ti možná pomohl Codein. Jako za pár dní ti nic neudělá a z toho kašle se všelijak můžou pochroumat žebra. To taky není žádná sláva. 

To že to je viróza fakt neznamena, že ti doktorka nemá jak pomoct. Ještě můžeš zkusit mazat na prsa (husí nebo kachní nebo i vepřový) sádlo. Je to hrozný humac, jak je to mastné, ale může to ulevit.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 03. března 2025 18:14

continuity ale ona mě neodpinkla, to mě se tam nechtělo :-) je fakt, že má našlapáno, v elektronickém objednání už tento týden nemá ani chvilku, ale pokud to bude potřeba, normálně mě vezme.

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 03. března 2025 18:17

andulka01 a neni lepší třeba Modafen? a co jitrocelový sirup, máš? nebo co bylinkový čaj? na mě něco lezlo, udělala jsem si čaj z loni nasušených květů petrklíče, černého bezu a lípy, plus med, a druhej den mi nic nebylo... skoro...

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 03. března 2025 18:20

andulka01 na ten kasel v noci zkus Levopront kapky

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. března 2025 18:28

andulka01 kombinovat muzes Paracetamol s NSAID (ibalgin, aulin, ketonal - ty nekombinovat mezi sebou) ev do kombinace i Novalgin (opet zvlastni skupina. Vzdy radeji s rozestupy. Naraz ci kratce po sobe sice lze, ale to jsou akutni bolesti, kde je potreba rychle bolesti utlumit. Ty Ibalginy jsou dryaky na zaludek, tak ne nalacno. 

Paralen je ciste na bolest a teplotu. U dospelych brat jak pise continuity po 1000mg rovnou a max 4g denne. Neprekracovat. Ibalgin je i protizanetlivy ale na kasel taktez nefunguje. Na suchy kasel Stoptussin, Levopront (lepsi) nebo na predpis Kodein. Pokud prejde suchy do vlhkeho, je potreba zase medikaci zmenit. Neni dobre tlumit reflex kasle, kdyz ti na pruduskach stagnuje sekret. 

Modafen jak pisou vyse lze, ale bacha je to stejna skupina jako Ibalgin. Obsahuje pseudoefedrin, takze nabudi. V lekarne na obcanku. Jinak nekdy pomuze vazne az ten Codein. Zas neni potreba se ho enjak extra bat. Je to slaby opiat. 

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 03. března 2025 18:50

monis Jos děkuji, ano, zatím mám Levopront a teda z Paralenu přejdu na Ibalgin (nic jiného doma stejně nemáme). 
RoSa svou vlastnoruční bylinnou směs jsem celou, já blbka, rozdala rodině, takže mám šípkovej s medem.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 03. března 2025 18:53

andulka01 kup si normálně pulmoran, ale až budeš vykašlávat, on pomáhá ale až v ty další fázi. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 03. března 2025 19:40

Karja mně nebyly souzeny, vůbec mi neseděly, ale děkuji 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 03. března 2025 19:42

andulka01 bacha na to, radi ted takove divne zapaly plic, bez teplot a treba jen s pokaslavanim.

At je ti brzy lepe! 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 03. března 2025 19:55

RoSaLipu musím letos vychytat, mně přijde, že kvete snad týden a vloni jsem to nestihla Ta síla samosberove směsi je ale úplně jinde, mnohem účinnější než z lékárny.

andulka01a

Tu bronchitidu teď tu měla whiskas a taky skončila na AtB, ono někdy je to těžký dostonat jen tak. Já jsem měla ,,virózu,, kterou jsem léčila tři týdny neúspěšně. Tak držím palce!

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. března 2025 20:04

andulka01 No, mně se takhle kašel bez teplot táhne dva měsíce. Už je to teda lepší než na začátku. Už i antibiotika proběhla. Ale teda sice kašlu míň, ale už mě to fakt nebaví :o/ Mně teda doktorka ještě dávala na noční zklidnění nějaká antihistaminika.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 03. března 2025 20:24

andulka01 Na bolest hlavy u chřipky, kdy za to mohly nastříklé sliznice /nos, dutiny/, mi opravdu rychle pomohl Modafen. Ten obsahuje 200 mg ibuprofenu, ale stěžejní je ten pseudoefedrin.

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 03. března 2025 20:38

Karja hele asi existujou dva druhy lípy mám pocit... u nás rostou hned vedle sebe, jsem si to i vloni vyfotila: jedna v plnym květu, kolem včely, a ta druhá měla teprve malý poupata... se to snad pozná podle tvaru koruny, ale to by bylo do kytičkovýho vlákna

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 03. března 2025 20:41

Na suchý kašel je nejlepší cibule naložená v medu. Není-li med, stačí cukr.

Je to hnus, ale zaručený. andulka01 

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 03. března 2025 20:48

Karja Lípa mi taky loni úplně utekla. Zato mateřídoušky byly na louce náruče. Letos do toho půjdu daleko pořádnějc a systematicky. Už vím kde co roste, koupím ještě jednu sušicí síť a pojedu ve velkém. 
My spoustu té směsi vlastně vypili ještě v létě - byly z toho skvostný ledový čaje k rybníku. Stáčela jsem je do namražených lahví od vína, holky pak na koupališti vypadaly jak raní alkoholici :-)

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 03. března 2025 20:51

Samantha ty hele mě je tak, že to snad i zkusim

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. března 2025 20:53

Samantha prej hnusJá to ujídám dětem, když jim to dělám. Akorát oni to moc nechtějí

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 03. března 2025 20:54

andulka01 a jakou děláš tu směs, jaký bylinky do ní dáváš?

jinak na suchej kašel jsou super kapičky Tussin, dávala jsem je Ronýsovi na noc, aby se vyspal

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. března 2025 20:58

RoSa Lip je asi 30 druhů, ale tady u nás jsou jen dva druhy, malolistá cordata a velkolistá platyphylos. Vloni jsem si zjišťovala kvůli ořezání, jelikož vhodný řez má každá jindy.