"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 14. března 2025 20:59

Muslik Já byla před 20 roky taky, z 5 dioptrií mi to stáhli na nulu, přesně po 5 letech se to začalo horšit,  teď už jsem léta na 2 a doufám, že to tak už zůstane. Znova bych nešla, i když brýle rada nemám.  

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 14. března 2025 21:03

Allysa A proč by si nesla znovu? Já teda doufala, že mi to zůstane třeba do té doby než se začne kazit zrak na blízko:D

Offline Muslik
572 příspěvků moje polička 14. března 2025 21:05
Reakce na Sweet Potato:

Muslik

To mne mrzí, ty špatné zkušenostti. Ale Dvě dioptrie? Ty mám taky, i trochu víc, to nestojí za řeč, oproti tomu, kde jsem začínala. 

​no jenže já tam šla s necelými třemi, takze to už moc rozdíl není. Je to super věc, ale já sem takova z toho trochu jakoby zahorkla, čekala jsem vetsi výdrž. Odpověď byla no, to se prostě muze stát 

Offline Muslik
572 příspěvků moje polička 14. března 2025 21:07

Karja na me dotaz neni , ale ja osobne bych už prostě znovu tu proceduru podstupovat nechtěla, jen pocit nic víc...takze ha si sice zanadavam, ale už vlastně nejsem ochotna zkoumat dnešní možnosti

Offline Muslik
572 příspěvků moje polička 14. března 2025 21:09
Reakce na Allysa:

Muslik Já byla před 20 roky taky, z 5 dioptrií mi to stáhli na nulu, přesně po 5 letech se to začalo horšit,  teď už jsem léta na 2 a doufám, že to tak už zůstane. Znova bych nešla, i když brýle rada nemám.  

​jo, mě se to taky na těch 2 ustálilo a nemění se to (teda s vyjimkou tehotenstvi, to se deje, vylitlo mi to na dve a pul ale pak zase spadlo zpět). Tak snad u toho zůstane no

Offline Makara
3660 příspěvků moje polička 14. března 2025 21:19

Karja manžel byl před 15 lety a je spokojen. Teda s padesátkou na krku už občas natahuje ruku na pidipismenka. Synové (zatím) nechtějí. 

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 14. března 2025 21:26
Reakce na Karja:

Allysa A proč by si nesla znovu? Já teda doufala, že mi to zůstane třeba do té doby než se začne kazit zrak na blízko:D

​já měla v tom roce 2008 5 1/4 a 3 3/4. Zhoršení na dálku pozoruju tak rok, u očního jsem byla někdy na podzim a prý dobrý. A že až nebudu vidět na blízko, at si napřed koupím brýle v drogerce.
Na blízko občas musím trochu zaostřit, jinak ok. Tak snad to ještě potrvá. 
Můj šéf tvrdí, že motto jeho očního lékaře zní: "Jednou vás dostaneme všechny." 

Offline jerry
11276 příspěvků moje polička 14. března 2025 22:05
Reakce na Tabea:

​Můj šéf tvrdí, že motto jeho očního lékaře zní: "Jednou vás dostaneme všechny." 

​To i patologové nebo hrobníci

Ale jinak s ním souhlasím.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 14. března 2025 22:16

Tabea me je 50 a pořád vidím na blízko dobře. Už to sice na telefonu nevidím s brýlemi na dálku, ale zas tolik je nenosim. 

Doufám, mi to takto nějak vydrží až do šedého zákalu a pak investuji do nejlepších možných čoček a konečně jednou v životě uvidím jako ostříž! 

Teď jsem zas koukla, jak se o tom bavíme a moc hezky se to zas posunulo. 

Offline Malvin
1650 příspěvků moje polička 14. března 2025 22:17

Já byla u očního minulý měsíc a mam nové brýle. Naposled jsem byla před covidem. A po čtyřicítce se mi zrak na dálku zlepšil. Na jednom oku mám přes jednu a na druhém pod jednu dioptrií. Ale bez brýlí a čoček bych nebyla. Vidím s nimi lépe. 

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 14. března 2025 22:25

Karja Byla jsem asi před šesti lety v Duovizi/Neovizi (dneska je to jedna firma), absolutně nelituju, možná už teda vidím o trochu hůř než těsně po operaci, ale pořád naprosto super. Měla jsem mezi dvěma a třemi dioptriemi a omezovalo mě to už docela dost, potvrzuju že to byly nejlíp vynaložený peníze v životě :)

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 14. března 2025 22:33

Muslik No to potom jo, já bych i za necelé tři byla šťastná. Na jednom oku jsem měla 8, na druhém skoro 12.

Offline yochanan
4 příspěvků moje polička 14. března 2025 23:12
Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 15. března 2025 04:38

Karja bola som v Zline pred 10 rokmi, a lepšie rozhodnutie som nemohla urobiť. Myslim, ze dnes je to uz viac menej bezpečné v kazdej ocnej klinike, rozdiel bude v cene, čase čakania na zakrok. Mala som na jednom oku skoro 6, na druhom 4 dioptrie a astigmatizmus. Uz pri odchode po zakroku som nadšene čítala všetky cedule , čo som po ceste zbadala.

Jo a stále som na nule na diaľku, na citanie mam 1 dioptriu, raz ročne chodim na kontrolu, okuliare na čítanie mi nevadia, s tým som ratala, ze vekom to bude treba

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. března 2025 07:36
Reakce na Karja:

​No tehdy to bylo dost nepříjemné, dělalo se každý oko zvlášť a pokaždé jsem musela 4 dny jenom ležet se zavřenýma očima, nesmělo se hýbat tím okem a to operovaný oko první dny bolelo.

Asi už jsou dneska lepší možnosti, ale fakt mě naštvalo, že za ty prachy a příkoří to nevydrželo. Na druhou stranu moje máma byla na stejném pracovišti rok přede mnou a doteď je v pohodě. 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 15. března 2025 08:51

continuity jako jo, ale zas tak uzasny to taky neni. kolega (60) byl kvuli zakalu a zaplatil si to nej co slo. ted nemusi nosit bryle (mel na dalku), ale na to co si od toho sliboval a kolik to stalo je lehce zklamany. samozrejme zaplatpambu ze to existuje kor s tim zakalem, ale zazraky si nemaluj

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 15. března 2025 08:56

viktorka_od splavu no vidíš, ja zas nepoznám nikoho kto by bol nespokojný. Je to individuálne 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 15. března 2025 09:04

viktorka_od splavujá mám v rodině z první ruky několik případů, co si to hodně pochvalují. 

Jako vždy to bude umělá čočka, ale to vidění se zlepší. 

Offline RoSa
10201 příspěvků moje polička 15. března 2025 09:11

Karja mamka byla v Lexum Tábor, obě oči (ne najednou), někdy vloni/předloni a pořád je nadšená... sousedka na tom byla v nemocnici ve Střešovicích "na pokladnu" a taky je spokojená

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. března 2025 09:17

Muslik ja mam tri dioptrie a v 25 jsem mela tak jednu a pul, progresivne se mi to vekem zhorsuje. To je asi normalni a fyziologicke u nekterych lidi, ocarka rika ze to tak proste mam. Ale bavime se o morne vade, co to je dve dioptrie ze. Jinak ja bryle mam rada, takze jejich noseni neprozivam od puberty. Jsem ten typ

co jim spis slusi a vypadam s nima lip.