"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 15. března 2025 11:17

RoSa a to byly na snížení dioptrií na dálku nebo na vložení nové čočky?

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 15. března 2025 11:21
Reakce na Allysa:

​No tehdy to bylo dost nepříjemné, dělalo se každý oko zvlášť a pokaždé jsem musela 4 dny jenom ležet se zavřenýma očima, nesmělo se hýbat tím okem a to operovaný oko první dny bolelo.

Asi už jsou dneska lepší možnosti, ale fakt mě naštvalo, že za ty prachy a příkoří to nevydrželo. Na druhou stranu moje máma byla na stejném pracovišti rok přede mnou a doteď je v pohodě. 

​tak to chápu, že jsi zahořklá. Mám úplně jinou zkušenost. Šli jsme s mužem oba spolu, abych mu mohla překládat. Oba obě oči naráz. Když nás můj bratr vyzvedl, měli jsme sluneční brýle, i když už byla tma. Když jsme dojeli domu, tak jsme hned začali testovat, jak super vidíme. Další den byla kontrola, pak samozřejmě antibiotické kapky a zvlhčovací kapky, ale žádná velká bolest se nekonala. Spíš bych řekla, že to bylo nepříjemný. Muž myslím hned druhý den pracoval (na pc), já si vzala den volno.

Offline RoSa
10201 příspěvků moje polička 15. března 2025 11:22

Tabea mamce dávali nový čočky, který vyřešily vidění na dálku (nešlo udělat zároveň i na blízko, musela si vybrat) a sousedce myslím snižovali dioptrie - říkala, že jí je nemohli snížit na nulu, že by pak byl nějaký problém, ale už nevím přesně jaký

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 15. března 2025 11:29
Reakce na Allysa:

​No tehdy to bylo dost nepříjemné, dělalo se každý oko zvlášť a pokaždé jsem musela 4 dny jenom ležet se zavřenýma očima, nesmělo se hýbat tím okem a to operovaný oko první dny bolelo.

Asi už jsou dneska lepší možnosti, ale fakt mě naštvalo, že za ty prachy a příkoří to nevydrželo. Na druhou stranu moje máma byla na stejném pracovišti rok přede mnou a doteď je v pohodě. 

​Ježiš tak to jsi zkusila!

Já před těmi 30 (to snad neni možný!) roky s prvním okem ležela se zakrytým jeden den, bolelo to fest. Po roce mi na druhé po zákroku hned dali krycí kontaktní čočku a naprostá pohoda.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. března 2025 12:14

Tabea Jo, já tak nějak vím, že doba pokročila, ale nějak už nemám vůbec motivaci a počkám si až na stařecký zákal

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 15. března 2025 13:01

Allysa ty jo, kdy sis to nechávala dělat?

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 15. března 2025 13:16

RoSa Jojo o tom Lexum Tábor asi nejvíce uvazuji. Nactu ty rekonvalescence a tak. 

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 15. března 2025 16:11
Reakce na Sweet Potato:

Nechápu, jak může někdo zároveň číst a usnout. To se mi v životě nepodařilo.

​Mně taky ne. Akorát když začínám jednu větu číst potřetí, povstává ve mně určitý podezření...

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. března 2025 18:17
Reakce na Tabea:

Allysa ty jo, kdy sis to nechávala dělat?

​před dvaceti roky v Brně 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 15. března 2025 19:07

Za dvacet let se ty oční operace dost vyvinuli. Kdysi se brousila rohovka zvrchu, teď se uřízne tenounky plátek, obrousí to pod ní a pak prekryjou. Takže se to lépe hojí. 

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 15. března 2025 19:12

Allysa tak to škoda, žes ještě chvilku nevydržela... Mně před těmi 17 lety už laserovali pod seříznutou rohovkou.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 15. března 2025 19:38

Tabea Nj, kdo ví... Byla.jsem jedna z fakt mála,  komu se dioptrie vrátily... Když nic jinýho,  tak to je dneska menší opruz. 

Máma má kamarádku, co si nechala dioptrie operovat před víc než  30 lety v Rusku, žádný laser, jenom skalpel a dodnes vidí parádně...

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 15. března 2025 19:54

Allysa s tim vracením/nevracením bych rekla, že je to spíš o oku. Nemyslím, že laserová operace má záruku, že dioptrie už nenarostou. Ale nebyla bys tak trpěla. 

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 15. března 2025 20:00

Tabea Oni i upozorňují, nebo aspoň upozorňovali, že něco se dohojí. A i vada se může ještě vyvíjet.

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 15. března 2025 20:00

Taky vám už vyskakuje reklama na laserové operace očí?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. března 2025 20:04
Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 15. března 2025 20:28

Sweet Potato mně na stavební lepidla

Offline jerry
11276 příspěvků moje polička 15. března 2025 20:29

Sweet Potato 

Jo - na operaci šedého zákalu

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 15. března 2025 20:43

Kolegyňa bola na laserovej operácii očí už 2x a zas má dioptrie.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 16. března 2025 07:41

Mě odradila zkušenost kolegyně, po operaci je extra citlivá na světlo, špatně vidí potmě, takže večer raději neřídí a velmi rychle se jí vrátily asi dvě dioptrie, takže bez brýlí už to nejde, ale čočky, které před operací normálně nosila, teď nesnese. To mi zní teda úplně k nasrání, pardon. A podle kliniky se to prostě stává.