"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 05. května 2025 19:55

RoSa DruI jerry ano, pise se to do ridicaku a manual ridit pak nesmi. Ale pokud po udelani ridicaku uz radit x let nebude, tak myslim, ze pak stejne nebude mit odvahu manual ridit? 

Mam dojem, ze lze dodatecne dodelat zkousku jen z jizd, chce-li ridit manual.

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 05. května 2025 19:56

Karlicka U potomka bych volila variantu manuál, nikdy nevíš, co mu život přinese do cesty .-). U starší dámy, která si dělá řidičát a ví, že s manuálem jezdit nebude, klidně jen automat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2025 19:59

999 na Madeiru se jezdí na treky, takže klidně v outdooru 

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 05. května 2025 19:59

999 dá se tam pobejt v šatečkách na pobřeží i v pohorkách po kopcích :) jsou tam vycházkový trasy na tenisky, ale i horský terény

edit: přidávám odkaz na web, kde jsou nějaký túry popsaný. Pro pokochání :)

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 05. května 2025 20:00

999Kdyz mu neco prinese manual do cesty, nebude muset stejne na x kondicek do autoskoly?  Cili to vyjde stejne, jako dodelani ridicaku na manual? Ale asi mate pravdu:)) Jen jestli to bez nasledneho treninku zase vsechno hned nezapomene :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2025 20:01

Karlicka já bych taky byla pro manuál. I když ho pak řídit nebude, tak zaplatit si v případě obav pár kondiček, mi přijde jako snazší cesta než další zkoušky.

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 05. května 2025 20:03

Karlicka Potomek asi bude řídit i jiná auta než vaše. Kamarádi můžou mít klidně auta s převodovkou. Já bych volila řidičák na manuál. 

Offline RoSa
10201 příspěvků moje polička 05. května 2025 20:10

Karlicka dělat kondičky nebo novej řidičák je trochu rozdíl... a mít papíry jen na automat je omezující - na světě existuje víc aut než jen to vaše ;)

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 05. května 2025 20:12

RoSa jestli jsem to dobre pochopila, tak delas jen jizdu s komisarem, zbytek ne.

A trend je myslim jednoznacnej-automaty, hybridy, elektroauta.

Ale mate asi vsechny pravdu! :))

Offline RoSa
10201 příspěvků moje polička 05. května 2025 20:17

Karlicka jasně, i kdyby, ale ta jízda je zkouška, žádný dobrovolný procvičování, který můžeš případně absolvovat i s kamarádem na parkovišti... prostě to neni plnohodnotnej řidičák

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 05. května 2025 20:21

RoSa jj to mas pravdu :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2025 20:29

Karlicka já jsem velký milovník automatu, ale když už ty zkoušky dělá... 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. května 2025 20:30

Karlicka U mladého člověka jedině manuál. Víš co, naskytně se mu v budoucnu investiční veterán, nebo se přižení/přivdá na statek, tam bude starej Zetor, nebo bude chtít prohnat starou čézetu, tam všude řadíš, splyneš se zvukem motoru a frkáš kvalty poslechem. Za sebe, ty starý věci jsou řemeslný auta, rozděláš do posledního šroubku a zase složíš, mám to doma v přímém přenosu. U atomatu si nevyměníme ani žárovku a životnost těch součástek dnes, je k pláči.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 05. května 2025 21:00

999 nevím, jak je to teď, navíc třeba u nízkonákladovek, ale zpáteční letenka bývala výrazně levnější než jednosměrná. Tak to může být taky důvod. Ale nejlepší je, se kdyžtak zeptat a pak nám dát vědět, těch důvodů bude asi víc

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 05. května 2025 21:13

Já mám jeden ech blbej dotaz. Kyselina salicylová z Ordinary, může se to nějak zkazit? Expiraci má 6/2025, přijde mi, že tak jakoby ostře alkoholově páchne. Ale možná tak páchla i dřív, teď jsem ji nějaký čas nepoužívala.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 05. května 2025 21:14

KarlickaJá bych taky zvolila manuál. Hele nevíš, třeba si bude chtít časem koupi auto sám, zvolí manuál aby na něj mel nebo rodiče jeho přítelkyně budou mít manuál, auto si někdy půjčí. Podle mě jen ten automat nemá vůbec smysl a ještě by nabyl dojmu, že stejně neumí plnohodnotne řídit, to asi pro sebevědomí prvních jízd taky nic moc neudělá a pak z něj bude neaktivní řidič. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 05. května 2025 21:25

Karlicka Ja dělala řidičák nedávno, vedela jsem, ze budu řídit jen automat, ale stejně mam papíry na manuál, clovek nikdy neví. 

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 05. května 2025 22:01
Reakce na Karja:

ještě by nabyl dojmu, že stejně neumí plnohodnotne řídit, to asi pro sebevědomí prvních jízd taky nic moc neudělá a pak z něj bude neaktivní řidič. 

​Lol, ja teda souhlasim s tim, aby si udělal řidičák na manuál, ale sebevědomí prvních jízd teda automat fakt nesrazí 

Offline RoSa
10201 příspěvků moje polička 05. května 2025 22:25

no mezi klukama by asi moc aplausu nesklidil - dyk je to jak řidičák na jízdní kolo!

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 05. května 2025 22:53

RoSa Potrefenáhusa Karja 

Beru vsechny predchozi argumenty pro manual. 

Ale nizky sebevedomi z automatu a chybejici aplaus ne:))) To bych rekla, ze bylo "za nas" .Aspon v nasi bubline mladez posilhava po autech, ktery jsou z vetsiny hybrid/elektro/automat.