KarlickaNevím, já bych si pripadala tak jako neschopne, ale už jsem stará a ke své osobě dost kritická:D.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karlickataky bych řekla, že řidičák a rodiče ochotní půjčit mi (zřejmě) celkem dobré auto na machrování úplně stačí ![]()
Karlicka já jako zastánce manuálu říkám určitě manuál. To je prostě základ. Podle mě by to měl umět každý řidič. Automat to je jak poutove autíčko.
Jasně, umění řídit spočívá v kvedlání páčkou. Teď bych dítěti taky doporučila řidičák s manuálem, protože je ještě taková přechodná doba. Ale jinak se smiřte s tím, že automaty manuál brzo převálcují a ten bude patřit do muzea. Stejně jako názory, že se bude někdo někomu smát za typ auta nebo řidičáku. Doufám, že "za manuál se ti budou smát", "za dlouhé vlasy se ti budou smát", "za tohle jméno se ti budou smát" je příznak naší úzkoprsé generace a mladí lidi uvažují už jinak.
Já si myslím, že kdo neumí nastartovat auto klikou, není žádný řidič. Zmáčknout čudlík, pche, to umí i cvičená opice.
Pinot Noir Já bych teď nechtěla mít řidičák a z toho polovinu aut neumět řídit, za pár let to bude jinak, ale aktuálně do příštích let mi to přijde nepraktický. Hlavně pro mladýho člověka nevidim duvod, kdyby se jednalo o někoho staršího, kdo si nevěří, nebo to chce nějak ulehčit tak OK.
Karja a kde píšu, že si má udělat jen automat? Vždyť píšu, že jsem pro manuál, ale z praktických důvodů. Ty ostatní důvody - nízké sebevědomí, výsměch kámošů, pouťová autíčka, ty jsou jak od Turkových voličů.
dzizisketa tak!
Asi žiju jinde, v mém okolí nikdo automat nemá, my jsme kupovali auto loni a je to taky manuál.
Pinot Noir souhlasim, presne jsi vystihla me uvahy, kdyz nad tim premyslim. Dite nastesti ty argumenty s posmechem ani nenapadly.
Karlicka Vybrala bych manuál s ohledem na nenadálé situace a i budoucí práci, třeba bude potřebovat řídit "co na něj zrovna zbyde", tak aby tím nebyl limitovaný.
Ja nejsem zastance ani jednoho, automat nemame protoze jsme nechteli platit priplatek za cng a jeste potom za automat. Nedovedu si ale predstavit, ze pak treba nastoupim do noveho zamestnani, kde vsechna referentska auta jsou manual. Mit ridicak jen na automat mi prijde zbytecne omezujici. Kdyz uz clovek za ty prachy autoskolu dela, tak at z toho potom vytezi maximum.
Tak zrovna mít pouťové auto by mi nevadilo:D:D:D. Ale zbytek beru, ono záleží jak si to přebereš ten argument. Výsměch kámošů - "hahahaha, tak ty jezdíš pouťákem" tak to asi fakt třeba dnes neprobíhá. Ale třeba takový to "hele nemužeš odvézt moje auto tam a tam, jo nemužeš, vlastně, ty neřídíš manuál". To samé nízké seběvědomí, jako holce 18leté, co si moc nevěří v řízení, by mi teda řidičák na automat trochu tu sebeduvěru podryl, zvlášt když by se někdo z okolí nějak "šikovně" zmínil.
JankaM je to o bubline. V mem okoli bych rekla, ze ma automat uz vetsina. Ale jedna se spis o drazsi auta.
Karja tyhle věci právě šikovně zmiňují akorát strejdové, co myslí, že honěním páky se zvyšuje sebevědomí. Vrstevníci spíš ocení, že ten řidičák už má a hlavně, že jí fotr auto půjčí a dá prachy na elektřinu. ![]()
Pinot NoirOno ve výsledku je to jedno, zda ti to řekne spolužák nebo strejda. Je to o té bublině. My jsme třeba na střední už pak měli řidičák všichni, tam nikdo řidičák nějak neocenoval, pujčená auta od rodičů to neposoudim, toho jsem si nějak nevšímala:D.
To se fakt nekdo nekomu posmiva, ze ma auto s automatem?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí