"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 26. května 2025 14:23

Diky, ale bylo to naprosto ocekavatelne, my uz s tim dost pocitali...

Offline Marbuša
1428 příspěvků moje polička 26. května 2025 15:35

Existuje na Slovensku něco jako v Česku stránky Známý lékař?

Online Kokoska
35053 příspěvků moje polička 26. května 2025 18:24

rasaNori pocitali nepocitali, stejne to cloveka dostane

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 26. května 2025 19:15

Kokoska cele odpoledne se probiram fotkama, na prezentaci...

Online Kokoska
35053 příspěvků moje polička 26. května 2025 19:34

rasaNori to je krasny napad. Ale v tehle chvili asi i bolestny, myslim.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 26. května 2025 21:53

Ehm, nezkoušel jste někdo zmenšit plavky? Potrebovala bych trochu srazit jedny nové, darované, ještě nenošené. Na netu jsem našla nějaké rady, jak je trochu srazit v teplé vodě, ale nevím, zda tomu věřit:D Tak kdyby měl někdo zkušenost;-). Ve svech ne, spíš fakt jen tu látku, ať to je méně plandave

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 26. května 2025 22:08

rasaNori uprimnou soustrast

Online Maky
319 příspěvků moje polička 27. května 2025 08:00

Tady se ví všechno. Prosím o radu kde koupit letenky do USA s turistickým vízem ideálně? Portál letuška.cz? Máte někdo zkušenost? Nebo tip na nějakou jinou službu?

Online Maky
319 příspěvků moje polička 27. května 2025 08:02

rasaNori upřímnou soustrast

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 27. května 2025 08:04

Karja ja bych se na to vykaslala, myslim, ze umela vlakna se ti v teple vode nesrazi tak, jako prirodni. Akorat bych mela strach, ze mi v te horke vode popraskaji vlakna elastanu a gumy zasite v lemech...

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 27. května 2025 08:13

Karja horkou vodou se leda tak vytahaji. bud priber, nebo je posli dal

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 27. května 2025 08:50

MakyNa co turistické vízum? Je to ještě vlastně vůbec? Řekla bych,že Ti bude stačit zařídit si normální ESTU a letenku koupit kdekoliv. continuity Pavlena často do US lítají

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 27. května 2025 09:01

viktorka_od splavu Jsou dětské:D:D, jako já myslim, že to z nich po pár jízdách na skluzavce spadne;). A za rok jim to nebude, to jim zas nebudou ty vršky.

monis No ano, máš pravdu, je to dost rizikové.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 27. května 2025 10:10

Maky já tyhle prodávače letenek používám jen ke zjištění možností (pozor, zapni si anoymní mód, ať ti algoritmy letenku při další návštěvě ze stejného PC nezdražují!) a pak jdu přímo k letecké společnosti, kterou najdu. Spíš než letušku bych zkusila toto nebo Kayak.com. Pokud poletíš s přestupem, pak bych to kupovala jako jednu letenku, jsi pak krytá, pokud bys při zpoždění nestihla spoj. Záleží kam míříš, my poslední dva lety s Aer Lingus, je tam výhoda, že při přestupu v Dublinu už si uděláš imigrační a v USA už jen vypadneš z letiště, aniž bys musela ukazovat pas. Tohle umí ještě nějaké italské letiště, ale tam se ti bude blbě dostávat z ČR.

Vízum neřeš, stačí ti ESTA, pokud tam necheš studovat, pracovat a nezdržíš se dýl jak (tuším) 90 dnů. zde. Ty stránky už umí i češtinu.

Klidně se ještě ptej, tady nebo SZ...

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 27. května 2025 11:22

Maky do států potřebuješ ESTA,vyklikas za půl hodinky s pásem v ruce a potvrzení do pár minut nebo do druhého dne. Akorát si dej pozor ať zádáš na ofiko stránkách a ne u preprodejce. Mám ten odkaz v pracovním emailu a sem ho nenakopiruji, ale píšou to tam výslovně, že jsou to ofiko stránky Homeland security.

Letenky zásadně u aerolinky, ne u preprodejce. Na letušce maximálně tak nalezení spojení. Vyhni se Discover.airlines a Lufthansa pokud můžeš, ale ne vždy to rozumně jde. 

Je lepší mít přestupy už v Evropě kvůli imigračnímu, protože se nedá úplně odhadnout jak dlouho budeš čekat, ale někdy přestupu v USA nevyhnes. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 27. května 2025 11:24

Pavlena jo o tom Dublinu jsem slyšela, ale nikdy jsem nenašla vhodné spojení.

Online Maky
319 příspěvků moje polička 27. května 2025 11:50

brrr no vidíš, já myslelela, že je vízum potřeba

Pavlena díky za shrnuti informací 

continuity i tobě děkuji

chtěla bych letět do Denveru na návštěvu za kamarádkou, takže se potřebuji dostat tam a pak zas někdy zpátky. Nikdy sem nikam bez cestovky neletěla, takže vše je pro mne nové. Angličtinou vládnu tak na urovni A2-B1, tedy žádná sláva.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 27. května 2025 12:23

Maky

Colorado je krásné

Než se pustíš do ty ESTA, ať ti kámoška pošle adresu, pokud budeš bydlet u ní a telefon. ten imigrační úředník se tě bude ptát jednoduše, kam jdeš, za kým jdes, kde budeš bydlet, co tam budeš dělat, ač se tradují historky všelijaké, vždy byli velmi trpěliví a slušní. Našinec, vycvičený zdejší policii, nemůže být zaskočen. Jedině bych si rozmýšlela otevřenou letenku zpátky, když jsme měli potvrzenou rezervaci vždy absolutně bez problémů. (Asi je lepší mít letenku s rezervací, co lze prebookovat). Ale nikdy jsem neměla nejmenší problém, ani nikdo ze spolucestujících. 

Do Denveru je spojení dobré, ale bohuzel vždy mi vyšla nejlíp ta Lufthansa.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 27. května 2025 14:20
Reakce na continuity:

Pavlena jo o tom Dublinu jsem slyšela, ale nikdy jsem nenašla vhodné spojení.

​jsem se šla mrknout a to jsem neměla dělat, úplně levné letenky, ale letos se nechystáme...

Záleží kam jsi potřebovala, pro mě ideální na JFK 14 dní na konci července odlet, vždy 3 hodiny přestup v Dublinu (pro mě akorát, že nemám stres) - stejný let jako loni a jako dva roky zpět.  

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 27. května 2025 15:29

Pavlena

západní pobřeží nebo ten Denver právě. Jsem byla kolikrát ráda, že jsem našla něco jen s jedním přestupem.