barbucha hele, dávat dítě zralé na odklad dřív, není dobrý nápad. Základka není vysoká, ale může se to s ním táhnout celý život nebo to vyžadovat nepřiměřené úsilí po něm i rodičích. Zase nechceš mít doma frustrovaný dítě, když stačí rok počkat. Já nejsem zastáncem odkladu pro odklad, ale někdy to má svoje opodstatnění.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Tomu rozumim. Nicméně tady jde o dvojčata, z nichž jedno by zvládlo první třídu s prstem v nose už v pěti, a druhý bude rádo když jí proleze v sedmi - neříkám že se časem nechytí .. No, ale teď jdou oba dva v těch sedmi a to mě sere.
barbucha jo, jak říkám. Já bych je nejspíš rozdělila. Ale ta varianta oba dřív (resp. normálně) mi přijde nejhorší.
barbucha No jo, ta dvojčecí situace nemá moc řešení :( Jednotřídka jedině, to by byli spolu a každý v jiném ročníku. Ale vlastně nevím jak moc jsou takové jednotřídky rozšířené.
Vari hele ale vždyť oni tam nechali mezidobí, kdy ty odklady půjdou, ten prvni rok přece pro děti narozeny až někam do dubna, myslim, ze dítě narozeny koncem srpna, se kterym to řešíte od narození, bude jasnej adept, dcera nevim, ale ja se do ty dvojčeci situace taky nedokážu vžít a rozdělila bych je
Potrefenáhusa no ja taky nemam ani nikde v sirsi rodine zadny dvojcata, tak nevim jak to mezi nimi funguje, ale stejne se driv ci pozdeji oddelit budou muset, tak proc je drzet nasilim pospolu kdyz by na par hodin denne mohli byttam kam spravne zapadnou a zbytek stejne porad pospolu.
zato teda mam v sirsi rodine pripad, kdy osoba nechce vic nez jedno dite, protoze v tom sourozeneckym vztahu utrpela (subjektivni) velkou krivdu a nechce to svymu jedinackovi udelat taky.
barbuchaJá už jsem to psala tady jednou, ale ty děti, co jsou zralé na odklad, ony kdyby šly dřív, tak to není o tom, že s nimi budeš víc pracovat. Ony prostě nemají šanci to chytit nez k tomu dozrajou. Kámoška se učila s holkou každý den hodinu a ona stále nedokázala napsat jedno a to stejný slovo asi měsíc!!! Chytla se až někdy na jaře a už je to takový špatný no, jakože už se zařadila mezi ty, co jim to jde hůř, holky to asi hůř nesou, už má nějaka ta ranní bolení bříška, učit se v první třídě každej den po škole taky žádná lahoda. Prostě bylo vidět, že to jaro je ten její spravnej startovací bod. Takže teď se to může zdát na prd, ale třeba by ty jiný dvě varianty byly taky docela na nic.
barbucha muj názor znáš - já bych je rozdělila! podle mě je to z velké míry lenost rodičů, resp. pohodlnost: takhle je jednodušší logistika, učení doma stejné pro oba, třídní schůzky jednim vrzem atd. atd. ...
Karja no ta škola tě úplně netěší, když se denně hodinu učíš a stejně jseš pořád dost pozadu
viktorka_od splavu ono se to prý i doporučuje, je trochu oddělovat. (Netvrdím, že nutně na školu.) Aby byli někdy taky sami za sebe, ubylo porovnávání a tak. To teď píšu obecně, určitě je to individuální.
Syn má ve třídě dvojčata a rodiče to zvažovali až do června, jestli je dát do jedné třídy nebo dvou (tam nešlo o odklad).
viktorka_od splavu my mame v rodine dvojčata v Bavorsku, takze po čtvrtý nebo kolikátý třídě šla holka na gympl a kluk na reálku a dobry.
jako musí to bejt určitě těžký, když jsou na sebe navázaný, ale taky mi přijde, ze odklad může chybět a stejně tak může bejt chyba trčet ve skolce o rok dyl
DruI jednotřídka zní ideálně ![]()
Potrefenáhusa Jj, vím, proto je vezmu do PPP a odklad zkusím, ale u holky objektivně žádnej důvod není kromě toho, že je mrňavá. Ale jak říkám, pokud ho nedostanou oba, pomažou do školy oba v šesti. Za dva roky odklady nebudou vůbec a taky to ty nezralé děti budou muset zvládnout.
Potrefenáhusa právě, vždycky je otázka, jestli upřednostnit tu vazbu nebo školu. To je skoro na radu s odborníkem.
barbucha Aha, myslela jsem, že škola je aktuální až teď a oni jsou už o rok dopředu.
Mám pocit, že u těch dvojčat kluk holka, bude holka dopředu celou zakládku už jen pro to, že je holka. Jak tu někdo píše, nejlepší by byla malotřídka.
Vari no ale bude jich tam víc. Kdyby to bylo dneska, tak by tam byl jeden. Podle mě bude hrozně záležet na učitelce. Může to být hodně špatný a nebo klidně celkem v pohodě.
brrr ta rozdílná pohlaví můžou být ale i výhoda pro to dělení. Přecejen v tomhle věku holky tíhnou víc k holkám a kluci ke klukům, mají odlišnější zájmy. A tím rozdělením se vyhnou devíti letům srovnávání. (Jasně, na to proč jeden chodí o rok níž asi občas narazí, ale to i jiní sourozenci, když má jeden odklad.) Kdyby byli stejného pohlaví, přišlo by mi to horší.
Evaeva Nebo to bude zase výhoda, že tam bude jedinej, o rok později to už bude zase o něco větší peklo. Bavila jsem se teď o víkendu s pár učitelkama a asistentkama (z různejch škol napříč celou republikou) a ty se toho dost děsí, prej to bude strašnej průšvih. Kdyby tak člověk měl křišťálovou kouli...
Vari jojo, nezáviděníhodná situace ![]()
Ja poznám situáciu, že spolu na základnú chodili sestry, medzi ktorými je jednoročný vekový rozdiel. Obe sú narodené v júli, staršiu nedali do školy v šiestich, ale až v siedmich rokoch a chodila myslím do jednej triedy so svojou mladšou sestrou. Neviem teda, ako to obe vnímali.
A porovnávaniu sa nevyhnú ani mladší súrodenci, ktorých učia tí istí učitelia ako staršieho súrodenca. Moja mladšia sestra mala na 1. stupni štyri roky tú istú učiteľku (na našej ZŠ bol systém, že celý 1. stupeň od 1. po 4. ročník učila danú triedu jedna učiteľka), ktorú som mala aj ja, a nevyhla sa porovnávaniu so mnou. Aj na 2. stupni sme ja a moji súrodenci mali niektorých rovnakých učiteľov a tiež zvykli porovnávať. Mňa sa to teda nedotklo, lebo som najstaršia, ale moji mladší súrodenci to porovnávanie neniesli vždy dobre.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí