"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 02. června 2025 12:19
Reakce na Tabea:

Dojímáte se kvůli každý blbině (Koncert, cizí zraněný dítě, někdo je smutný, ..)? Jak to řešíte?

​Koncerty mě nechávají zcela chladnou a jestli je někdo smutnej tak taky... ale takový video s opuštěným nemocným štěňátkem nebo teď naposled vracející se voják ze zajetí, to mě teda dostane. Videa neřešim, jsem doma, čumim a slzy tečou, no.

Horší je to se zřítelnicí. Když vedla synka k oltáři... když měla konec školy... nějaký vystoupení... tak jsem měla co dělat abych se neudusila. Na fotkách pak vypadám jako divně se šklebící debil. Teď mám úplnou hrůzu až bude příští tejden končit ten gympl, to mě patrně rovnou zabije Ježiš to bude vostuda, budu štkát jak stará dorota, a lidí kolem mraky

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 02. června 2025 12:21

barbucha diky

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 02. června 2025 14:40

barbucha my byli včera na koncerte pro děti na motivy dětské knížky. Strážný anděl tam vypráví o životě svého chráněnce, který leží na smrtelném loži a u něj sedí jeho vnuk. Bylo to skvěle udělaný, anděl  zpíval, tancoval, mluvil s dětmi v publiku, tři andělští pomocníci hráli na nástroje. Nemyslela jsem třeba koncert dua lipa. I když kdo ví, kolik tam bylo prolito slz.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. června 2025 15:12

Tabea Prej hodně se plakalo, jelikož si někdo koupil od překupniků špatný lupeny.

barbucha Jo tak synka k oltáři, to je silný zážitek. Jenže moje robě placne jednu dvě blbosti a budu mít problém se nesmát. Teď jsem našla jeho sloh z 5 třídy na téma: Práce snů. Takže práce snů je žádná práce. A 4 řádky z toho plynoucí výhody a jedna z nich je koukat na fotbal dlouho do noci. 

Offline trioceros
28 příspěvků moje polička 02. června 2025 15:34
Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 02. června 2025 17:47

Kan jo, nebo ti, co šli na moravský písně

(Prosím vás, neuražte se nikdo. Ja znám jen jméno, repertoár ne.)

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 02. června 2025 18:29

Špatné vlákno

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 02. června 2025 18:29

Dua Lipa prý má skvělý podcast o literatuře, četla jsem chválu, jak pozorně vede s autory rozhovory. Blíž jsem nezkoumala, ale od té doby je mi sympatičtější. Hudebně mě míjí o parník a v reklamách na parfémy je mi protivná.

Jo a hlásím, že jsem se právě dojala u reportáže, jak Pavel Trávníček odhaloval na Šumavě kříž obnovený na jednom z míst, kde se natáčely Tři oříšky... slza neukápla, ale teda o fous. Přitom ta pohádka mě nikdy nebrala

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 02. června 2025 18:38

Kan 

Kdyby býval šel synek sám, smála bych se taky - radostí že ho mám z krku Ale jak někde figuruje zřítelnice, tak jsem totálně v prdeli. Nedejbože aby měla nějakej projev, to by mě zabilo na místě. Úplně mi stačí, když ji jmenujou a jde si pro nějakej diplom... ježiš já to fakt nepřežiju, mě tam budou muset dopravit v bezvědomí... 

Připomnělas mi synkův sloh na téma čím chci být. Předložený třesoucí se rukou učitelky: "Chtěl bych být zahradní hadicí. Pořád bych se válel a ještě by mě tahali."

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 02. června 2025 18:43
Reakce na barbucha:

Připomnělas mi synkův sloh na téma čím chci být. Předložený třesoucí se rukou učitelky: "Chtěl bych být zahradní hadicí. Pořád bych se válel a ještě by mě tahali."

​Synek je drsnej po tobě, zjevně

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 02. června 2025 19:00

Isca 

Jako jo, je to zločinec z povolání, prostě moje vlastní krev Leč v mládí to s ním bejvalo trochu vo nervy, když přitančil ze školy a radostně již ve dveřích hlásil že byl oceněn diplomem... čímž se rozuměla třídní/ředitelská důtka... 

No nevadí, haranti jdou do školy za chvíli, myslím že budu pomstěna

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 02. června 2025 19:16

barbucha No a jak to s nima vlastně dopadlo? Mají odklad? Jdou v ofiko termínu? Společně? Každý zvlášť?

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 02. června 2025 19:17

barbucha No hele, ono to už není ono, jak ty poznámky chodí elektronicky skrz aplikaci. To osobní sdělení zážitek značně umocňovalo ;o)

Ovšem doufám, že sloh se zahradní hadicí byl tenkrát oceněn na výbornou!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. června 2025 19:18

barbucha Haha diplom. Robě zase říkalo, že byl dost statečný, chápej vyfasoval dostatečnou.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 02. června 2025 19:26

brrr 

Dopadlo to tak že z toho nejsem moc vodvázaná, už jsem si tady někde stěžovala... že mají odklad a jdou společně. Přičemž Adéla to odnesla/odnese jako mnohem vyspělější (což mě hodně štve). Ale chápu, že to nemá dobrý řešení, jsou na sebe hodně navázaný... na druhou stranu jinak vyzrálý... tak se to nedá moc pořešit - v oboustranný prospěch. Dali tímto rozhodnutím v podstatě přednost Oliverovi a já bych to neudělala, ale kdo jsem já, že jo.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 02. června 2025 19:30
Reakce na Kan:

barbucha Haha diplom. Robě zase říkalo, že byl dost statečný, chápej vyfasoval dostatečnou.

​To je pěkný, dost se divím že u nás takový zdůvodnění neproběhlo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2025 19:50

barbucha já dvojčata nemám, tak úplně nevím, ale takhle z dálky bych je asi taky rozdělila. Ale můžou mít štěstí na učitelku, která bude umět pracovat i s těmi napřed.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 02. června 2025 20:00

barbucha Evaeva Ja to tu uz psala, se zrušením odkladu je to uz pasé, ale taky bych je nerozdělila. U nás to teda bude naopak, i kdyby kluk nejakym zázrakem odklad dostal, holka ho podle mě šanci dostat nema, takže oba poklušou do školy v čerstvejch šesti a holt se s juniorem budeme snažit, abychom to všichni včetně učitelky přežili ve zdraví. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2025 20:17

Vari jo, u těch dvojčat je to těžký. Já mám před očima jednu ségru, co šla do školy v podstatě v sedmi, strašně se nudila a podle mě to ovlivnilo její vztah k celé školní docházce a druhou, co šla v čerstvých šesti vědomostmi napřed, sociálně trochu pozadu, a bylo to správné rozhodnutí (ani tenkrát nikdo moc nepochyboval). Ale zase věřím, že už máme lepší učitelky, které jsou schopné tu výuku více individualizovat. Mně se líbilo, jak to měla ta známá - kluk v nultém, holka v první ve stejné škole Ale jak píšu, s dvojčaty je to složitější rozhodování. (A určitě bych nešla proti doporučení na odklad.)

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 02. června 2025 20:19

Evaeva Vari 

Kdyby to bylo na mně, tak by už končili první třídu - oba dva. Oliver by se holt musel trochu snažit, přičemž Adéla by ani nevěděla že už chodí do školy. Nejde přece o vysokou, prokrista, je to obyčejná  základka...