"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 17. června 2025 10:16
Reakce na Karja:

MaeGandalU toho stahování je jako souhlas, pokud si chce stáhnout nějakou aplikaci, hru? Nebo i u jiných stahování, nějaké soubory nebo tak? 

​na vše, co chce stáhnout v Apple Store, i to co je zadarmo, potřebuje schválení. Přijde mi sms a můžu schválit nebo odmítnout. Nebo ignorovat. ITunes taky. 
Soubory z whatsapp nebo z emailu by stáhnout šly (kdyby měl Mailbox).

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 17. června 2025 10:24

Evaeva no to me napadlo uz loni

Offline euridike blogger
3909 příspěvků moje polička 17. června 2025 11:36
Reakce na Aranel:

euridike Ta plná moc mě taky napadla, ale jak to popisuješ, asi to nebude tak snadný.

Držím palce.

​Díky, mně na tom přijde nejhorší to, jak je těžké se dobrat nějakého schůdného a důstojného řešení, když jsem oslovila soc. pracovnici, do jejíž kompetence to spadá místně i tematicky, tak nebyla schopna mi poradit vůbec nic, řekla mi, že to je hrozný, popřála mi hodně sil, ať to zvládneme, chyběla jen ta legendární klíčenka. Tak jsem oslovila jinou soc. pracovnici, která se pracovně zabývá něčím jiným, přesto byla ochotná a snažila se nabídnout možnosti a alternativy. Na řešení téhle situace nás pracuje několik, nevím, co by si počal nějaký osamělý a neprůbojný senior, kterému by někdo nepomáhal automaticky. 

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 17. června 2025 12:15

euridike Hodně sil.

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 17. června 2025 13:11

Garfie JankaM Syn už kontrolu nemá (má 18) Dcera 10 má, ale nedostatečnou. Má na telefonu nastavený čas, teď i na tabletu. Jenže máme ještě televizi s youtubem a tam nevím, jak to omezit. A když je sama doma (babička o patro níž), tak to absolutně nemám pod kontrolou. Stahování aplikací má taky s povolením.

Sweet Potato já na ty hádanky nepřišla a to mě dere, protože ptáci!

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 17. června 2025 13:32
Reakce na Garfie:

Pinot Noir Trpaslíci jsou odkaz na knížk Betty MacDonald. Mám dojem, že tak označovala její babička takové ty dárky typu ručně dělané hrůzy...:-)

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 17. června 2025 13:32

Mulen Neboj, oni k tomu mají ješte počítač, taky tam mají nějaká omezení, ale je to těžké, protože ho potřebují do školy a to se těžko kontroluje. A taky to umí různě obejít, takže je to nekonečný boj ;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2025 13:33
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva no to me napadlo uz loni

​Já bych to klidně udělala, vážně 

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 17. června 2025 13:44

Evaeva ja bych se asi cítila jak blbec pred vlastním dítětem, kterymu neustále vysvětluju, proč nechci, aby to ona jedla 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2025 13:47

Potrefenáhusa jasně. No kluci to jedí, neměla jsem to srdce jim to brát, když to dostali. Zdravé dárky do školky by mi hned odpískali (meloun nebo jahody v listopadu nedovalíš), takže kdyby se mi podařilo doma nasbírat dostatek lízátek, tak bych jim to dala. Jestli má úplnou stopku, tak to nejde.

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 17. června 2025 13:55

Evaeva úplnou stopku už nemá, ale blby je, ze pak musim dat i mladsi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2025 14:09

Potrefenáhusa no to je jasný. Mimino bonbóny (želé) dostává běžně, to prostě nejde. Lízátka můžou jen, když je nevidí (ale ty mají výjimečně)

Offline Suya
příspěvků moje polička 17. června 2025 14:16

Syn zrovna vcera donesl krome narozeninovych bonbonu jeste pytlik od chlapecka,co uz byl posledni den (tenhle sk. rok, ne celkove). Snad jich pristi patek nedonese 15
P.S. mimino bonbony odmita (hura) a zmrzlinu uz obstojne sni, takze ji nemusim dojidat, taky hura

Offline euridike blogger
3909 příspěvků moje polička 17. června 2025 14:22

Sweet Potato 

Díky...

Offline euridike blogger
3909 příspěvků moje polička 17. června 2025 14:25

A měla bych ještě jeden dotaz /je fascinující, jak se člověku může zároveň sejít řešení několika problémů, u nichž by ho nenapadlo, že je kdy bude muset řešit/. Kde/jak se dá zjistit, zda byl podílníkovi v již zaniklém družstvu vyplacen jeho podíl? Víme, u kterého soudu je družstvo zapsáno, našli jsme základní informace, mám kontakt na předsedu družstva /a reálného majitele/, ale nechce s námi komunikovat.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 17. června 2025 14:37

Trpaslíků máme spousty - oblíbený pan učitel a dvě rukodělné dcery. Očekávám další příval ovocných čajů (nepije), vitamínů (zapomíná brát), svíček, hrníčků "nejlepší učitel", přívěsků na klíče a nijak dobrých vín. Ale jsou to takový malý letní Vánoce, přítelova třída je moc fajn. On jim dává drobnosti, tetovačky, samolepky, pidihračky. Loni dostali céčka - teď jsou to čtvrťáci, jsem zvědavá, co vymyslí letos.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2025 14:50

Suya zmrzlinu mu kupuju jen kornout a odebírám trochu od ostatních. On bohužel nepohrdne vůbec ničím.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 17. června 2025 14:53

JankaM syn 8 let, vlastní telefon ještě nemá. Doma může používat můj starý, v něm je nainstalovaný Family Link a má v něm 45 minut na den. Víc mohu povolit, můžu čas přidat i odebrat, můžu omezit dobu, kdy lze telefon používat. Nově instalované aplikace musím schválit. Vše dělám přes svůj telefon, kam mi přijde notifikace.

Zatím ještě neplánujeme kupovat vlastní telefon, až na to přijde, rozhodně bude mít také rodičovskou kontrolu.

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 17. června 2025 15:11

Evaeva dělám to stejně, ale uz začínaj obě řvát 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 17. června 2025 15:35

K dětskému limitu na telefon/aplikace... Já jsem strašná nezorganizovaná a nedůsledná lempl matka. Takže u nás žádné limity nebyly a nějak to prošlo bez zásadní závislosti, dnes je dceři 16 a sama upozorňuje mě, že už scroluju nesmysly dost dlouho a že mi hrozí "brainrot" Dokonce teď přišla s tím, že si na TikTok limit nastavila sama, protože cítí, že jí to bere moc času. 

Tak nějak mi přijde, že nestavět věci jako toužené a nedosažitelné se vlastně vyplatí, pak to brzy děti přestane zajímat. Dcery spolužáci ze základky s nejpřísnějšími omezeními typu "žádné displeje ever" v těch závislostech a hlavně ve spojeném podvádění lítali nejvíc.