"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 17. června 2025 16:02
Reakce na Pavlena:

Tak nějak mi přijde, že nestavět věci jako toužené a nedosažitelné se vlastně vyplatí, pak to brzy děti přestane zajímat. Dcery spolužáci ze základky s nejpřísnějšími omezeními typu "žádné displeje ever" v těch závislostech a hlavně ve spojeném podvádění lítali nejvíc.

​myslim si, že nemáš pravdu, že je to hodně individuální a tvoje dcera je spíše výjimkou. Ale slýchávám to docela často tuto teorii:D:D  Ale jo jako plošné zákazy jsou špatně, ale pro většinu dětí se ty limity vyplatí. Navíc tyhle věci jdou hrozně rychle, ted ty sociální sítě vypadají taky pro ty devítileté děti dost jinak, než když bylo 9 tvojí dceři. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 17. června 2025 16:17

Karja to beru, že mám štěstí a nefunguje to pro každého.. Ale tedy eště že tak, já bych stejně nic neprosadila a nebyla schopná to dodržet.

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 17. června 2025 16:25

Mulen Tak ti k nim dám protikusy.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 17. června 2025 16:32

Sweet Potato pěnkavu jsem rozluštila, ta je moc hezká. Ale tu žlunu mi musíš nějak rozklíčovat, prosím

Edit: už mi to doteklo. Pěkný!

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 17. června 2025 16:41

Pavlena můžu s tebou souhlasit, co se staršího syna týká, ale u mladšího musíme zasahovat. Zatím ne cestou zákazů, ale nabídnutím jiné aktivity, nebo odlákáním. Zatímco starší elektroniku odmala po chvíli odloží, nebo používá jako inspiraci k jiné činnosti (kreslení, Lego, skoky na trampolíně), mladší by jen tupě pařil Roblox neomezené množství času. 

Takže tvoje teorie platí, ale jen někdy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2025 16:44

Potrefenáhusa no to věřím, malýmu je 20m, příští rok už určitě bude chtít zmrzlinu vlastní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2025 16:47

Pinot Noir u nás je to naopak. Starší v životě nikdy nic nevypl sám (ale když řeknu ještě xy a vypínáme, vypne to pak sám), odlákat by se taky nenechal. Mladší vypíná televizi kolikrát o dost dřív než řeknu (kolikrát bych ještě pila kafe).

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 17. června 2025 22:03

Pavlena Jo, dcera si taky třeba sama odinstalovala Instagram, když cítila, že je to moc...navíc ona i když na telefonu tráví neuvěřitelně času tak má pořád výborné známky a nijak ji to neomezuje, stíhá číst a tak....ale syn je jiný kafe, pokud ho nehlídám, je schopný hrát nebo koukat na blbiny pořád, nemá záklopku ani nějakou sebereflexi. Jako má i jiné zájmy, ale jakmile otevře PC, je ztracený. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 17. června 2025 22:11

Garfie ja si v jeden moment taky delala starosti, zda to neprerusta pres hlavu, ale pak jsem cetla poucku (ja vim, takovou pro ty laxni rodice), ze dite musi mit splneny 3 dulezity veci: povinnosti v cajku, kamarady mimo site a jine zajmy nez jen on-line svet. Tak jsem si to myslenkove odskrtla a zase se uklidnila. 
Ale proste nektere deti jsou jiny "kousky" a tohle nestaci, to je asi fakt...

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 17. června 2025 22:30

Pavlena Mám stejný přístup a doufám, že to klapne, tak jako u vás. Ale já jsem velmi laxní rodič, viz debata o koupání na táborech. Mě ani nenapadlo, že by to mohlo být nebezpečné, jen když jeli poprvé na tábor na břehu Slezské Harty asi 5 metrů od hladiny, tak tam jsem si říkala, že bych je teda hlídat nechtěla a to je vše.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 17. června 2025 23:29

brrr Kdesi na prednasce jsem slyšela názor, ze pro kluky není ten online svět tak hrozný, že tam většinou smažej hry, ze horší je to pro holky. Že ty valej ve velkém ty sociální sítě a snáze spadnou do nejakejch pletich a podivných divnochatu. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. června 2025 23:45

brrr mne taky nenapadlo, že bych dceru nepustila na tábor kvůli koupališti, dokud jsem se to tady nedočetla. Já jsem důvěřivá, takže věřím, že to vedoucí na táboře prostě zvládnou. To plavání mě spíš mrzí, že je to vopruz, ona do toho určitě nejde s nadšením jako třeba do lyžování, ale neumět plavat považuju za fakt nebezpečné, mám v okolí hned dva smutné případy. Navíc já jsem plavala závodně a přijde mi to jako super sport

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 18. června 2025 00:04

Mohučanka

Mě taky. můj muž byl dokonce vodní skaut, oni teda brali na vodu děti od devíti let a na pramice, což je přeci jenom jiné, ale pod barákem máme oddíl, s kterým byl teď na víkend kamarád a měli sebou už prvňáky a na kanoe. 

Ale chápu, že každý dítě na takový tábor nepošle. Oni tam teda ani úplně každé dítě nechtějí, berou děti, co už nějak znají z dřívějška a ještě jsou tam nějaké podmínky. 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 18. června 2025 12:08

Dají se někde koupit jednotlivě akrylové fixy? Potřebuju jen dvě barvy, klidně low cost.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. června 2025 12:15

dzizisketa lowcost spíš balení, lepší i jednotlivě. Už je mívají běžně v papírnictví. Nějaký levný a prej překvapivě dobrý má Action. Ty lepší stojí tak od 80 Kč vejš za kus, třeba Posca nebo Pilot pintor už mívají hodně i v obyč papírnictvích.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 18. června 2025 20:58

Už několik dní mě občas zaboli, když doslapnu, tak ta ploska nohy, jakoby ten nášlap pod prsty. Je to bolest, jako bych tam měla něco vraženeho, ale neboli to pokaždý, jen prostě občas když jdu bosa a nemyslím si, že bych tam skutečně něco vraženeho měla. Nemůže to být něco jako ostruha? Eventuálně k jakému doktorovi se s tím chodí? 

Offline stes
9319 příspěvků moje polička 18. června 2025 21:10

Karja to mám léta,jednou za čas z ničeho nic. Pak to samo prestane. Nic jsem si tam nenahmatala. Nikdy jsem to neřešila,jak je mým blbým zvykem. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 18. června 2025 21:15

stesJj, takový o tomu chci taky zaujmout přístup, ale nerada bych abych si zkazila dovolenou s rozřezanou nohou:D. A máš to jakože fakt jen v jednom bodě? Já vím, že kdysi Catherinne psala, že měla zapichly někde vlas, nebylo to vidět, ale to si říkám, že pak časem začne vyhnisivat, že se to musí nějak projevit i jinak než bolesti 

Offline stes
9319 příspěvků moje polička 18. června 2025 21:17

No v jednom asi ne,teď bez bolesti to lokalizovat nedovedu.mne to přišlo jak odrazeny maso.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. června 2025 21:18

Karja a fakt tam nic nemáš? Nedávno jsem měla v noze psí chlup. Jako vím jak to zní, ale bylo to tak. Při došlapu mě bolela noha.

S ostruhou to souviset nebude. Kdyžtak obvoďák dá žádanku k ortopedovi a pak ortoped.