Kokoska Jsou takové tužší. Mám je i docela těsné přes záda (nikoli přes prsa :-D).
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
whiskas a nechas si je teda nebo ne?
Kokoska Spíše ne. Ale vzhledem k tomu, že budu mít čas je vrátit až za týden, tak si to ještě nechám projít hlavou. Ale na 99% je pošlu zpět.
whiskas jen jestli to není jen tvůj dojem. Já myslím, že by ti měly slušet. Nechceš dát foto?
Kokoska continuity dlouho jsem se na ně dívala! Ale nakonec jsem odolala, že bych mohla letos vydržet s tím co mám. Jsou fakt pěkný (už nejsou k dostání).
Volam zubni CML!
Na stary kolena jsem si poridila cisteni zubnich kanalku. Jako blba jsem, ten zub me zlobi od samyho zacatku, co se vloni rozlomil a zubarka mi ho dostavela provizorne cementem, ze uvidime, jestli to vydrzi. No vydrzelo, ale celou dobu poboliva, pak se to zas uklidni. Posledni dobou se ozyval dost, termin pred mesicem jsem musela kvuli chripce zrusit, ted mam novej v utery. Ale od patku to ma takovej progres, ze jsem dneska skoncila na soukromy pohotovosti, kde jsem krome zubu nechala taky ledvinu... ale nebolelo to!
mam to odvrtany, v kanalkach provizorni vypln, 2 prej dobry a treti zpruchodnil napul, pac byl moc uzkej, jeste je tam zbytek kazu v zubu, ale ten zatim nechal, ze by se mu to rozpadlo pod rukama, i kus zubu dostavoval, pac prasknul...
no a ted otazka: na co se mam dal pripravit a jak se to dela a jak to boli? (Moc se bojim) zatim to prichazi k sobe, boli to, ale k ziti to je. Vyfasovala jsem nimesil a antibiotika (teda zaplatila tvrdou menou), s nimesilem nemam uplne nejlepsi zkusenost, pravda, mela jsem ho na neuropatickou nohu, ucinek nulanulanic, na hlavu mi spolehlive zabira ibalgin, je sance, ze i na zuby? v utery jdu ke svy zubarce, na preventivku, ta bude mit radost, az tam nakracim s rozvrtanym zubem :)
sorry za elaborat, ale jak rikam, moc se bojim, hrnte sem chytry rady a vychytavky!
moora na zuby nejlepší kapky Tramal - snad to ještě existuje ![]()
ty jsem kdysi dostala od stomatochirurga po odstranění dvojky ležící vodorovně v dásni... kdybych neměla moncla, ani bych nevěděla, že se mi tam někdo půl dne vrtal
moora Zkontrolovala bych zásoby v mrazáku, co se tak bude dobře přikládat na tvář. Tlapkám ![]()
moora mne se par let zpet dostalo rady rozlomeny zub nezachranovat, ale vytrhnout. jako nelibilo se mi to, nicmene kdyz to slo z vice stran dala jsem ho teda pryc (na chirde, urcite ne jen tak u zubarky), implantat byl tez za ledvinu, ale zatim jsem nadmiru spokojena a vse naprosto bezbolestne. ps implantat delal uplne jiny zubar nez ten co doporucil trhani, takze nezaujaty
Jitka77 ano, hrášek, hrášek! nebo ty modrý gelový polštářky
moora Ibalgin by na zuby zabrat mel. Nimesil mi funguje spis na zada, klouby, i kdyz je ze stejne skupiny leku, jen setrnejsi na zaludek atd. Na neuropatickou bolest zabrat moc nemohl, na tu bezny analgetika nefungujou. Po Tramalu mi je hodne blbe, ackoli opiaty po operacich ok, tak tramal nesnesu.
Stomatologickou stranku veci neporadim, v tom jsem hodne nezkusena, extrakce 2 osmicek, jinak nic, tukam.
A led dej do uterky, at si neprechladis nerv, kterej mit bolavej nechces![]()
viktorka_od splavu no moje zubarka je takova stara skola, treba by to resila tim vyrvanim, ale spis korunkou. mozna skoda, ze jsem nevydrzela do zejtra, ale ta noc prede mnou a potreba pristi tejden fungovat, me zlomila :)
ale zas na druhou stranu, jednu korunku mam, presne na opacny strane ze stejnyho duvodu (rozlomenej zub) a sere me moc, blbe udelana a bojim se, ze se to pod ni nejak kazi, jako moje zubarka je hrozne hodna a vstricna, ale teda asi ne moc sikovna (nebo spis se vsechno snazi resit za co nejmensi naklady; 66,7 % rodiny uz emigrovala a polepsili si, no...)
moora ufuf, no tak zkusit konzultovat jinde? jinak po vytrzeni 4ks osmicek naraz jsem dostala na stridacku nimesil a algifen, fungovalo to vyborne, jen mi prisel ten nimesil nic moc pratelskej na ledviny
mirajo i vsichni ostatni, dik.
Tramal znam, ale osobe blizke svyho casu nepomoh, tak jsem vuci nemu trochu skepticka, ale az dojde na lamani chleba, tak jsem svolna i k pulnocnimu zarikavani :))
mirajo na tu nohu mi mozna nezabere nic, uz jsem se s tim smirila, neurolog mi tenkrat nakonec predepsal lyricu, ze nic lepsiho neni a jako efekt nula, nakonec me z nejhorsiho zachranil Valenta, diky
, ale furt se to, v nastesti mensi mire, vraci, dik za nocni podcasty, s tim se to precka lip :))
moora na bolest doporučím Nalgesin.
moora Moje zkušenost. Jeden zub, nezachranitelný jsem si nechala vytrhnou a čekám na implantát. Další adept (též zub v mizerném stavu) mi zubařka navrhla zkusit zachránit (tedy čištění/přečištění kanálků), následně korunka. Zeptala jsem se jí na pro a proti a na možnou životnost zubu (trhat se dá vždy). Dala mu šanci, samozřejmě bez záruky. Tak jsem zvolila zachování zubu. Čištění kanálků trvalo cca 2 hodiny, ale díky injekci bych snad i usnula (poněkud nadsázka), každopádně nebolelo to. Jen se mi cca v půlce procesu začalo chtít velmi čůrat :-D, což ve stanici nelze :-D. Přežila jsem, zub zaplněn, ale vzhledem k jeho svérázu mi byla doporučena provizorní korunka, neb jde v případě nouze lépe sundat/řešit. Tak a teď uvidíme, jak dlouho zub (ne)vydrží.
Kokoska Tak se to asi vyřešilo samo. Dnes jsem vyrážela za mámou a v tom telefon, že maminku překládají na jiné oddělení. Z toho oddělení se vyklubala v podstatě LDN, to fakt nechceš. Hlavně, vzhledem k jejímu stavu, jí to tam opravdu neprospěje. Je na pokoji se dvěma totálními ležáky a co jsem pozorovala na chodbě, není to v ostatních pokojích lepší. Myslím, že jakýkoli domov lepší, než toto. A v případě, že se konkrétní zařízení třeba neosvědčí, mohu maminku přestěhovat. Dnešní návštěva opravdu nebyla veselá.
whiskas no, to jsme na tom asi podobne. Taky je to "lepsi zkusit zachranit, vytrhnout se da vzdycky" akorat to bude 10000+ plus ev. korunka :)) prachy vzal nakonec cert, jen se bojim ty bolesti a nacasovani -leto, dovoleny a pristi tejden velky spatny
moora Hele, nejsem zubar, ale jako starej veteran, kterej ma za sebou sedm "root canals" (cisteni kanalku) a ctyri extrakce si dovolim reagovat (jeste bych mela dodat, ze jsem pred emigraci nejakou dobu delala asistentku celistnimu chirurgovi, a blizka kamaradka byla zubarka, ktera mi vzdycky podrobne vysvetlila proc se co dela): Ja bych si ten zub nechala vytrhnout. V zivote jsem neslysela, ze by se udrzel zub s nedocistenym kanalkem. To te proste bude bolet porad. Jakmile se to jednou otevre, tak se to musi vycistit. Co kdyz mas ten zanet zrovna v tom kanalku, ktery udajne vycistit nejde!? A pokud se zubar boji vyvrtat i kaz, aby se ten zub uplne nerozpadl, tak ten zub sanci na preziti uz moc nema. Ja vim, ze to stoji za h...o prijit o zub, ale ja bych za techto okolnosti radsi zvolila zbavit se zubu i bolesti, a zacit setrit na nahradu. Takhle za to utratis spoustu penez, zub bude zlobit porad, a stejne o nej nakonec, obavam se, prijdes ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí