Zanet se vrati a zub zacne bolet, i kdyz zubar necha milimetr jednoho kanalku nedocisteny. Jak si ten zubar predstavuje, ze zachrani zub s polovinou kanalku nezaplnenou, to fakt nevim.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
MP Marge no, byla jsem na pohotovosti, on rikal, ze je to treba docistit a zpruchodnit pod mikroskopem, na to na pohotovosti neni uplne prostor. A nasledne zaplnit. Byl to akutni zakrok
Dukaz, ze nekecam!
moora No jo, já vím, je to vopruz. Já teď chodím s dírou a doufám, že mi v září neřeknou, že třeba nemám dostatečnou hmotu v dásni a kromě implantátu bych musela řešit ještě toto. Uvidíme. Je mi jasné, že někdo je pro radikální řez, ale ani implantát asi není na vždy? A tak, když mi zubařka řekla, že je šance na záchranu stávajícího zubu, tak jsem kývla, i přes vícenáklady :-D. Rozhodně mě nenutila.
MP Marge no, byla jsem na pohotovosti, on rikal, ze je to treba docistit
Jo takhle. No, ale jestli se to cisti blbe, tak je velka sance, ze to nevycisti poradne, to je nevyhoda tenkejch kanalku (anebo krivejch, jako mam ja). Oni ho teda muzou zvetsit, ale uprimne, ja bych do toho za tehle okolnosti nesla.
Pokud je ten zub uz takhle chatrnej...
Jinak tlapkam, zuby jsou to nejhorsi, je mi te lito ![]()
MP Marge Tomu věřím. Měla jsem ten zub kdysi čištěný (bez mikroskupu a ne dokonale), proto mi byly kanálky přečištěny a zaplněny. Povedlo se u všech, původní verze byla problematická, neb jeden kanálek je "křivý". Následně mi zubařka zub vyplnila a nasadila korunku. Z toho původního zubu zbývala jen max. polovina vlastního materiálu. Proto jsem zvažovala i to vytržení. Dále, viz výše.
moora Ja mela vsechny kanalky cisteny a zpruchodneny pod mikroskopem na fakt spickovejch pracovistich, a podivej, jak jsem dopadla ![]()
Uznavam, ze po svych zkusenostech asi nejsem uplne objektivni.
whiskas Je to tezke rozhodnuti, clovek samozrejme nechce prjit o zub!
MP Marge no, tot otazka! Uvidim v utery, co rekne moje zubarka (ale nemam v ni uplne duveru). Jako nejlip chci zdravy zuby, to je bohuzel asi tak 50 let prokaucovany... Docela chapu soucasnej trend cistit zuby i po kojeni. taky bych dneska cistila
Momentalne jsem si slehla prvni davku antibiotik a zub se uklidnil, kez to vydrzi!
ja jsem relativne zdravej clovek, aspon do lonskyho listopadu jsem byla, chci to zpatky :))
moora po kojení nemusíš, stačí 2x (i jednou, když opravdu perfektně), ale přesně, nám se prostě zkazily zuby už jako dětem ![]()
MP Marge no, tot otazka! Uvidim v utery, co rekne moje zubarka (ale nemam v ni uplne duveru). Jako nejlip chci zdravy zuby, to je bohuzel asi tak 50 let prokaucovany... Docela chapu soucasnej trend cistit zuby i po kojeni. taky bych dneska cistila
Momentalne jsem si slehla prvni davku antibiotik a zub se uklidnil, kez to vydrzi!
ja jsem relativne zdravej clovek, aspon do lonskyho listopadu jsem byla, chci to zpatky :))
To znam, ten pocit! Ja jsem zvykla o sobe uvazovat jako o cloveku s vybornym zdravim a spolehlivym imunitnim systemem, a kdyz mi neco je, tak me to vzdycky hrozne nasere ![]()
whiskasDržím palce, ať jste s tím zařízením pro maminku spokojene. Asi bych taky šla tou cestou a už nečekala
whiskas u nas o prestehovani mamky do Prahy rozhodl taky presun na jinou LDN, tak depresivni misto jsem nezazila. Drzim palce, at se na novem miste mamince dobre dari.
Kokoska Dozvěděla jsem se výpovědní lhůtu (což mě zajímalo pro případ změny působiště). Prý dva měsíce, zatímco u jiných zařízení jsem standardně četla 1 měsíc. Ale asi už nemám energii tohle řešit. Musím brát vše. Přesně, jak píšeš, LDN nebrat (není-li to již opravdu stav, kdy člověku zdravotně nic jiného nezbývá).
whiskas to uz si nepamatuju, jak dlouha byla vypovedni doba. U nas byl spis opacny problem, jak moc se da pobyt prodlouzit, protoze zakladni pobyt byl na 3 mesice.
Kokoska V domově pro seniory? 3 měsíce je myslím limit pro pobyt v nemocnici
.
Ve smlouvách pro DS jsem četla, že smlouva je na dobu neurčitou a výpovědní lhůtu (právě většinou ten měsíc).
whiskas on to byl lecebne rehabilitacni ustav, doufali jsme, ze mamu trochu rozhybou a ze se mezitim uvolni misto tam, kam chtela, nebo to v nejhorsim pujde nejak doma. Byli celkem ochotni, jen se pak muselo po mesici zadat o dalsi.
Kokoska Aha, rozumím. Díky.
Zvažujem, že si kúpim Panache Sport. Akú máte skúsenosť s veľkosťou? Pod prsiami mám obvod 90, ce, prsia 112. V nejakej ich tabuľke mi vyšlo, že by to malo byť 85 F. Bude to sedieť?
moorauž se neboj, když už máš většinu vyčištěnou :)
já mám čištěný kanálky u jednoho zubu, nebolelo to, trochu nepříjemný to bylo. A upadlej kus toho zubu. Mám na tom korunku tak deset let a dobrý ( čekám, že po tomhle prohlášení zítra upadne). Zubaře mám schopnýho a trhání mi nenavrhoval.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí