Torrah Víš co, treba je s tím v pohodě a v tom případě jí moc závidím. Hranici úklidu si stanovujeme my sami a pokud to není nic za hranici hygieny nebo jak to říct, tak je to buřt;-). Neříkala bych ji vůbec nic, prostě bych tam nespala, přátelé jsou vzácní a máme být šťastný, že je máme, eliminovala bych moznosti ji naštvat nebo si ji odcizit kvůli takové věci, která se tě vlastně netýká. Při dalším přespání bych ji řekla, že ji tam nechceš překážet, jak jsou tam ještě kluci, že se tam úplně necítím, že to vymyslíte jinak;-)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Torrah já bych to nechala být. Řešila bych to pouze v případě, že by se nacházela v nějaké složité životní situaci - pak bych nabídka pomoc, ať už osobní nebo přes paní na úklid. Jinak je to jejich věc. Ty se budeš muset rozhodnout, jestli oželíš koncerty, překousneš byt nebo zvolíš hotel no. Taky teď mohla mít práce nad hlavu a běžně to tam vypadá jinak, píšeš, že si tam dlouho nebyla.
Torrah
Prostě bych jí to řekla narovinu, a trochu bych se hodila do roviny následující, jakože jsem na čistotu magor, a že chápu, že jsem asi ojedinělá, ale že jsem z jiného prostředí, které nemám podle sebe čisté, nervéz, takže budu spát příště jinde.
Tohle je podle mě právě ten styl komunikace, co by mě fakt naštv jako dotyčnou;-)
Raduza jj,je to strašně choulostivý.
dzizisketa asi to tak dopadne. Ale trápí mě to, vidět ji žít takhle.
DruI s těma se tolik nevídám. Ale je to cesta, popřemýšlím o ní. Jen to bude taky takové choulostivé. Nevím, zda na to mám odvahu.
Miru to spaní tam je jedno z posledních, postel byla povlečená, čistá. Spíš na mě jde hrůza z toho bytu, že v tom takhle bydlí a nevidí to. Jsme sice dobré kamarádky, ale tohle je tak citlivé, že nevím, jestli by to snesla. Abych jí na tu kopu povinností,co má, ještě nepřiložila a ona se nesesypala. Snažím se jí domlouvat, aby to nepřeháněla s prací, tam jsem si jistá, že na ni nakládají víc, než je dobře, a stejně je to houby platné, vede si svou a dělá pořád víc. Musím to nechat v sobě trochu odeznít a pak to třeba půjde, až zas budeme někde sedět, nějak probrat. Ale spíš se bojím, že budu zbabělá a nedám to.
Karja asi to tak dopadne. Víš, ale on škraloup špíny na umyvadle už je právě ta hranice, která mě zarazila. Já taky nemám doma nablýskáno naprosto pořád, ale jsou základní věci, které dělám pořád a extra, když má někdo dorazit - koupelna, WC, podlahy. A když ona věděla, že přijdu, a nechala to tak, tak to je to, co mě zarazilo. Že už je jí to jedno. Provozní slepota či co, nevím.
Evaeva ano, nebyla jsem tam dlouho, ale tahle špína nebyla týdenní, víš, to poznáš. Ale nechám to být, a jen kdyby byla opravdu příležitost, nebo se ona sama zmínila, že už nestíhá, nabídnu jí možnost zaplatit si úklid - je možné, že ji to vůbec nenapadlo, ona žije v tom svém pracovním světě a tyhle věci jdou asi mimo ni.
...tak jinak - každý žije podle svého, nějakým způsobem. Jak píšu, každý má ta měřítka jiná, někdo prostě "uklizeno" vnímá jinak než druhý, resp. nepovažuje to za až tak podstatné.
Pokud si nakládá na sebe hodně, je to také její volba. Ale pokud by jsi ji nějak chtěla nasměrovat, pomoci, tak se zkusit zeptat, že víš, že toho má moc a jestli je třeba něco, co by jí udělalo radost, co by jí třeba pomohlo.?, ulevilo, ulehčilo něco..?.
A uvidíš, co odpoví. Třeba vůbec nic, co by se jakkoliv týkalo úklidu...
Díky všem, co jste mi napsaly, pomohly jste mě dostat z tý depky, která na mě padla. Ano, není to moje věc, řešit to budu jen v případě, že by se sama nějak ozvala nebo se zmínila, že to nedává, pak jí podám pomocnou ruku.
Ale je smutné takhle vidět kamarádku, jak do toho zabředává. Ještě to zkusím přes ty její syny, kdyby byla příležitost...
Miru jo, to se snažím už z tou prací, a odpověď je, že ona všechno stíhá, nic nepotřebuje a tak. Těžký je to.
Torrah tady asi nejde o zbabělost nebo odvahu něco říct, třeba je tak spokojená a v pohodě. Tohle by se dotklo asi úplně každého, i když jste dobré kamarádky. Já bych to nedělala, vždyť nejde o život.
Torrah víš co, možná to pro ní není vůbec důležité. Nemá z toho takové pocity jako ty, necítí se v tom špatně, jde to mimo ní. Možná se tím trápíš víc než ona.
Torrah Ty syny bych do toho netahala, vůbec to nepochopi a ještě se zmíní nějak nejcitlivě své mamince, pak si ona řekne, proč jsi to neřekla ji. Nevím, nepřijde mi to chytré a i ze to splni ucel, u teenageru kluku, ti jsou schopni mit tyden nadobi v pokoji i v uklizenych domacnostech. To už bych začala radsi přes takový to obligátní, že doma nestíhám a tím ji natuknes a uvidíš, jak to má nastaveno. Já mám taky jednu kámošku z domácnosti, kterou bych takhle nevedla, ale proste mají to hozene jinak a už od malička no. Na druhou stranu mám spoustu kamarádek, co žijou s tím hadrem v ruce a jako kdyby mi něco řekly, hele mně by to hodně urazilo. Nebo nemáme zařízený dům, taky je to trochu divný, ale nerada bych teda, aby mi to někdo komentoval;-)
Torrah nic bych ji neřekla...nekdo to proste nevidi a neni to jen očima. Neni to Tvoje vec a priste bych šla spat do hotelu. Vymluvila bych se na klid na spani a dal to neřešila. A jako rict to manželovi nebo dětem je teda blbost. Mozna bys mela po kamaradce.
Karja souhlas.
Torrah vubec bych do toho nevrtala. Klidne s ni jdi na koncert a rekni ji, ze sis zamluvila hotel, ze si chces po koncertu prispat, tak abys ji neobtezovala a nerusila chod domacnosti, a hotovo. Nerikala bych ji to predem, ale jako hotovou vec.
Já mám taky velké dilema s kamarádkou . Scházíme se pravidelně , je nás víc buď u někoho doma, nebo v restauraci. Víme o ni , že má únik moči , myslím , že to ví i ona. Teď naposledy šla na wc a když se zvedla měla mokré kalhoty i židli . Je veľmi vzdělaná, inteligentní. Je to hodně trapné a nikdo jí to nedokáže říct. Přitom by to asi lehce vyřešily spešl kalhotky na únik moči .
Tak Betty asi by to lehce vyřešily i menstruační kalhotky. Nemám teda srovnání, ale možná budou pohodlnější. Ale tohle téma jedině hodit na sebe - ve stylu co jsem si teď musela pořídit. Kamarádka si určitě všimla, že má tenhle problém a je to hodně citlivá oblast.
Tak Betty Te bych to tedy řekla osobně, a řekla bych že TY mas ten pocit/vsimla sis/atd atd, ne ze i ostatní. Nějak decentne.
Ale ja mam taky kamarádku, která je občas jako docela dost cítit, ale te to mam říct jako jak? To mi taky teda nejde, to jsem vzdala;-)
Tak Betty to je taky hodně citlivá oblast. To jsou radosti, toto. Ach jo. Vůbec se nedivím, že to nikdo nechce komentovat. Je to jak v tom mém případě. I když tady asi ještě o stupínek horší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí