"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 09:25

Torrah

Ten přístup lékářky i pacienta k medikaci mi přijde v pohodě, tam se pořád něco děje a komunikuje. 

Offline Kokoska
34299 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 10:35

Karja Je hezke, zechces nekomu pomoct, ale mas svoji rodinu, ktera te potrebuje, a podle toho, co tu obcas pises, to asi nejsou uplne standardni kousky, sama ses kolikrat zminila, ze te to dost nervuje. Prace je urcite taky psychicky narocna, urcite v tech vypjatych obdobich.  Tak pokud dotycna osoba je v peci lekare a nezije ve vzduchoprazdnu, ma nekoho kolem sebe, nesnaz se o vic, nez obcas vyslechnout, projevit ucast, ale jen kdyz citis, ze to ty sama uneses. Hlavne si nevycitej, ze delas malo, sama mas nalozeno az az.

Offline notna
9173 příspěvků moje polička 29. prosince 2025 11:18

Karja Z mojí zkušenosti je toto velmi křehká a individuální věc, že bych se obávala si nechat radit tady. Určitě je fajn si vyslechnout zkušenosti ostatních, ono i to sdílení a ventilace je potřeba a na to je to tady super. Ale konkrétní radu bych hledala u psychologa/psychiatra dotyčného, pokud je to osoba hodně blízká a budou se s tebo bavit. Z vlastní zkušenosti vím, že to má daleko rychlejší a větší efekt než samotná pátrat a hledat a zkoušet něco pokus omyl. doporučuji si najít i někoho pro sebe. Bude to asi dlouhodobá zátěž i pro tebe. Přeju hodně sil

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 30. prosince 2025 15:41

Karja verejne je toto celkom užitočný článok

https://psychologie.cz/kdyz-ma-pritel-depresi/

Ak budeš chcieť, v správach som k dispozícii.

aj keď - teraz nemusia úplne správy správne fungovať...

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 10:32
Reakce na stes:

Mě ta deka neláká...ja se melu a nevěřím,že bych neměla tuhle potřebu pod ní...pokud by mi tohle v podstatě neumožňovala, tak bych spala jeste hůř. Čili už asi vubec 

No právě že to všeliký převalování je rušivý, ne? Tak když to pod těžkou dekou nejde, člověk by se moh uklidnit a normálně spát

Já nedávno měla nějakou zimnici, vůbec jsem se nemohla zahřát, zoufalý to bylo, hodinu jsem se třásla v tý posteli - tak jsem si na peřinu hodila ještě fakt těžkou vlněnou deku a hele, spalo se mi výborně! Ani jsem se nehnula. (těžko ale říct přesně proč, mohla jsem bejt taky jen vyčerpaná tou zimnicí) 

Torrah 

Taky bych moc ráda nejdřív vyzkoušela, jistota je jistota, než pořídíš další krám...

Offline stes
8919 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 11:31

barbucha jo to máš pravdu,ale ja se melu i normálně na gauči u tv.  Taky bych ji chtěla zkusit, není za pár kaček....

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 11:35

stes 

Nějaká půjčovna asi nebude, co?

Ale u tv na gauči lehnu a spím, ani se nehnu! Televize je nejlepší rohypnol

Offline Kokoska
34299 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 13:09

Vzdycky po otevreni vlakna mi to skoci na prvni stranku. Muze to souviset s temi presuny a upravami, co probihaji?

Offline SunEclipse
3417 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 13:29

Kokoska ano, je to nahlaseny bug

Offline Kokoska
34299 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 13:45

SunEclipse dobre, dik.

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 18:25

Funguje v Česku ten zákaz rachejtlí? U nás už to mydlí ze všech stran...

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 18:44

RoSa já tu mapu a ty detaily znám, ale drží se toho lidi? Škoda, že bouchací kuličky jsou povolený. Fakt nechápu, k čemu jsou. Aby se to mezi panelakama pěkně rozléhalo?

Offline viktorka_od splavu
48969 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 19:03

Tabea v Brne sice uplny ticho neni, ale tak 10 % toho, co bylo loni. v centru vubec nic

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. prosince 2025 19:55

Tabea já moc nechápu, jak tady ten zákaz tvořili. Náš rondel je zakázaný asi v pěti procent, vedlejší úplně.... nenašla jsem žádnou logiku. Každopádně u nás je to povolené pořád na dost místech, takže i kdyby to lidi dodržovali, tak žádné úbytky nečekám

Offline Zu
2752 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 21:14

Tabea v centru města to už prská docela dlouho, ale musím říct, že sousedi se letos zatím drží, toho si dost cením a doufám, že to vydrží :)

úbytek je to zatím opravdu znatelný

Offline Zuzuli
3649 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 21:39

Tabea tady to praska cely vecer nonstop. Zrovna za nasim domem je maly parcik, kde to zakazane neni, ale tam nikdo neni. Bud to leta ze zahrad rodinnych domu a nebo ze sidliste, kde by to podle te mapy dovolene byt nemelo na velke casti. 

Jsme tu ale teprve druhy silvestr, tak ten pripadny ubytek pyrotechniky oproti predeslym letum uplne neposoudim. Ale prijde mi to cca stejne, jako loni. Jen loni mi prislo, ze to praska i dny pred silvestrem, letos uz tolik ne.

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 22:34

Tabea 

Zrovna jsme si libovali, jakej je letos (no ovšem, relativní) klid. Přičemž podle těch map zrovna patříme do výseku, kde to zakázaný neni... ale v těch mapách se člověk dost špatně orientuje, takže lid vystrašenej hrozícíma pokutama si není jistej a radši dá pokoj. A to je dobře

Jindy to tady máme jak u Verdunu celej boží den, dneska tak jedna rachejtle za hodinu. Zatím teda.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. prosince 2025 22:35

Zuzuli mně to taky přijde jako loni, tj. míň než to bývalo před lety, ale zákaz vliv moc nemá 

Offline RoSa
10002 příspěvků moje polička 31. prosince 2025 22:39

Evaeva ty pravidla platily v Praze už minimálně vloni... to teprv letos se to rozšířilo na celou republiku a proto se o tom tolik mluví

edit: Praha měla tu vyhlášku s mapkou už v roce 2020 (a platilo to i mimo centrum, byly tam ty rádiusy 250?m od útulků, pečovateláků, záchranných stanic...)