RoSa ahá, já myslela, že loni se nesmělo střílet akorát v centru. No u nás to nemá žádnou logiku, bych řekla, a zrovna za naším barákem střílet můžou. Já si ani loni nevšimla nějakého skokového úbytku, spíš mi přijde, že se ta intenzita snižuje postupně už řadu let, že už to prostě není tak moderní jako dřív.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Evaeva tak do toho parciku u nas za barakem, mimo zakazanou zonu, prislo letos odpalovat celkem dost skupin. Loni tam nebyl nikdo. Asi si poridim vcelstvo a pristi rok to bude zakazana zona taky ![]()
Ale to neznamena, ze rachejtle nelitaj i z tech zakazanych zon. Ale ono by stacilo, kdyby se pyrotechnika neprodavala v supermarketu, do specialky asi pro ni zase tak moc lidi nepujde. Jo, nemam rada ohnostoje. Svetlo pekny, zvuk je mi fyzicky neprijmny.
Zuzuli mně to vlastně nevadí, i se ráda podívám. Ale jednak chápu všechny argumenty proti a pak se bojím, že to jednou nějaký debil odpalí třeba na náš balkón. Takže bych to klidně ještě víc omezila.
Evaeva tak za patnacti minutovou prochazku za domem (protoze muz a dcera ty ohnostroje chteli videt) jsem videla vystrelovani ohnostroje z balkonu v prvnim patre, typka, co mu ty rachjetle litaly vsemi smery, horici kos a plno roztrhanych beden od pyrotechniky, ktere tam jejich majitele nechali proste lezet. Lahve a plechovky, co po tech skupinkach, ktere to tam odpaluji, zustaly. K tomu to bouchani nonstop od vecera. Ja asi moc argumentu pro to, ze to je fajn kratochvile, nenachazim ![]()
Plus je mi lito "nasich" sykorek a vrabcaku, co je tu cele tydny krmime.
Zuzuli k nám už zase lítají jen holubi
Sýkorky tu byly jen na začátku sezóny.
Já bych dětem vůbec nedovolila jít ven, bojím se i o sebe. Právě bych fakt vymezila jen pár míst, kde se smí střílet, když to někdo potřebuje, já se bez toho obejdu. Jen na silvestra, nejlépe jen třeba dvě tři hodiny. Bordel podle mě bude, rachejtle nerachejlte, některý lidi jsou idioti.
Tak, že se střílelo po půlnoci, to bych ještě pochopila, ale střílelo se ještě ve 4 ráno a když to konečně vypadalo, že pes přestal vibrovat, tak někdo začal slavit 5. a pak i 6. ranní.
s výsledkem mohou být spokojeni, už tu policie nahání srnky ![]()
Tu mapu moc nechapu. Nas usek, par okolnich ulic, je mimo zakaz, zbytek obce cerveny. Pulka lesa za nami cervena, pulka Milicovskeho lesa cervena, zbytek bily, asi si zvirata maji popojit o dva stromy dal, tam je to jako nevydesi? Sidliste Petrovice nepravidelne cervene, o Jiznim meste nemluve. V praxi to tu bouchalo uz v utery odpoledne, vcera od sedmi jak na strelnici, po pulnoci to litalo ze vsech mist okolo, rekla bych vic nez v minulosti. Tech nasich par povolenych ulic bylo naprosto v klidu. Napada me ten stary primer "jako by v bazenu bylo v pulce povoleno curat do vody".
Kokoska je to o lidech, co v tý oblasti bydlej.... já byla u mamky a tady byli lidi disciplinovaný, přes den snad jen jedna rána (taková ta kulička, co dělá jen bugr a žádný další efekty - existenci tohodle produktu nechápu, ale dětem se to asi líbí) a pak rachejtle jen asi od 0:00 do 0:10... to by šlo!
RoSa no jasne, ze je to o lidech. Takze ta slavna mapa je na dve veci.
Moje rodne malomesto pry kvuli mape zrusilo oblibeny novorocni ohnostroj, musim se zeptat segry, jak to tam vypadalo na Silvestra.
Tak u nás hlásím podstatně méně rachotu než jiné roky. Před půlnocí ojediněle, po půlnoci cca 10 mírných minut.
Jako bylo to lepší než v předcházejících letech, ale mám pocit že výrobci těch kravin přišli s nějakou inovací - některý petardy dělaly strašlivý rány, což byla asi jejich jediná (a zamýšlená) přednost, protože rachejtle co pak vyletěla byla celkem mizerná a hned pryč. Žádný vylepšení teda, když se nám pokaždý zatřásly okna. Když nemám na pořádnou světlici, udělám aspoň pěknej randál?
U nás rachotu podstatně méně, kolem půlnoci tak dejme tomu deset patnáct minut a ještě zdaleka, takže dobrý. Taky doufám, že to časem úplně zmizí. Mně osobně to žádnou radost nepřináší, jako kdyby to lítalo potichu a nesmrdělo, tak by se mi asi ty světýlka líbila, ale takhle je klidně oželím.
jo, a smrdí to... já bych to zakázala včetně výroby - tady nám zakážou topit v kamnech, ovce a krávy moc prděj, ale tyhle smrady pekelný nikdo neřeší
Prohrábly jste někdy vlasy, na kterých byly přidělané extensions? Nezasekne se tamta ruka? To asi nejde česat hřebenem, co? (Dneska jsem stála ve frontě za moc hezkou holkou, co je měla a od tý doby mi to nejde z hlavy.)
Tabea dcera to kdysi mela. cesat se to dalo. opatrne:-) pri pohlazeni to bylo citit a prohrabnout taky opatrne:-)) mozna jsou ted nejaky vychytanejsi, to nevim. ona to mela tak pred 10 lety a bylo to navazany zespod v tyle na ty spodni vlasy malyma uzlikama
Mám vážny problém a neviem, či, kde, alebo kto by mi mohol pomôcť .Aj opísať to bude asi zložitejšie, aj vzhľadom na to, že som z toho celkom vykolajená. Schraňujem vo Worde usporiadanú historiu našich rodín - moje aj manželove starorodičovské a rodičovské a aj našu rodinu - fotky, ale aj veľa, veľa strán textu, nielen nacionálie, ale aj spomienky a historky usporiadané chronologicky . Každá ta časť má vyše, a niekde aj niekoľko 100 strán , osobitne uložené, našťatie. Keď som začínala ukladať fotky z obdobia , od kedy máme deti, dávala som iba málo fotiek,niektorý rok bol preskočený a teraz som dostala chuť to opraviť a fotky doplniť . Som amatér, ale krokmi pokusov a omylov som sa za ten čas, čo na to pracujem niečo predsalen naučila, ale teraz som si to celé pokazila . Viem, že keď do už hotového, uloženého textu vložím niečo daľšie, všetko, čo je na stranách nasledujúcich sa posunie do strán nižžšie , doslova sa to na preskáčku zosype , tak ma napadlo, že vložím prázdnu stranu, a na tú doplním to nové .Vždy, keď som niečo také urobila, srolovala som pre kontrolu na začiatok strany, ktorú som týmto odsunula nižšie. Keď sa na nej niečo zmenilo, vrátila som sa späť a upravila som , a myslela som, že je to OK. Uložila som nový text a fotky. Takto som to urobila viackrát . Pretože niekedy sa tie priestorové problémy vršili, po opravení som to vždy uložila a text mám zálohovaný, bohužial aj s tými opravami .Teraz som totiž zistila / upravovala som stránky skôr na začiatku, roky 1976- 1995 /, že je ten posun v celom texte, až takmer po súčasnosť, nie každá stránka, ale je toho veľa . V prípade, že to celé vyhodím a budem písať a ukladať znovu všetko / zatiaľ si to neviem pri tom množstve predstaviť / chcem sa vyvarovať ďalších omylov a pokusov.
Dobre, stop ! Ako to píšem, uvedomila som si, že asi fakt musím začať odznova .Našťastie mám všetky fotky v archíve . Ale ak by ste predsalen mali niekto pre mňa nejakú radu, rada prijmem. A ospravedlňujem sa za dlhý text, som skutočne, dúfam, že len momentálne, s nervami na konci.
Na dnes koniec, balím a idem spať a uvidím, či je ráno múdrejšie večera. Zn . Zúfalá ![]()
Blanka Musíš ve Wordu pracovat se ,,styly a oddíly,, dělat konce stránek a tak. Děláš to? Pokud si to nastudujes uvidíš, že bude práce mnohem lepší a nebude ti to dělat tyto formatove problémy. Myslím, že to půjde určitě i zachránit a nemusíš to dělat a kopírovat celé znovu;-). Klidně ty své dotazy piš do ChatGPT, ono ti to odpoví, jak kdyby někdo stal za tebou a možná ještě líp
Já si pamatuju, jak před lety psala sestra takto diplomku, jako taky zažila pár krusnych chvil, nez ji to někdo naformatoval a řekl jí, že obsah se fakt nedělá ručně;-)
Blanka no jak píše Karja + by bylo dobre, aby ti někdo ukázal jak s Worden pracovat. Předpokládám, že obrázky se ti oddělily od textu, s kterým souvisi. Ony se dají vkládat i tak že "potečou" spolu s textem.
Dále bych doporučila to rozdělit na více dokumentů. Nechci malovat čerta na zeď, ale u těchto obřích dokumentů se občas stane, že se soubor poškodí a obnova je složitá. Dále bych verzovala, tj. Po každé úpravě bych číslem uložila další verzi nebo třeba na začátku dala kód datumu v tom případě pořadí rok mesic a den. Např 20260103kronika1976az1978 pro dnešek, pak budeš hned vědět, který je poslední a kdy vznikl.
Plus si delej pravidelně zálohy. Třeba na Google cloud, tam je účet do nejake velikosti zdarma nebo bych těch 50 korun měsíčně klidně i platila.
Karja continuity - ďakujem za pochopenie, odpoveď a rady. Včerajšiu paniku som zahnala tak, že som vypla Ntb., na 10 minút som si sadla k mužovi pred TV. /záverečné titulky filmu a reklamy/ odišla som sa osprchovať a išla som sa do postele utlmiť k sudoku. Súčasne som si pohľadom na rozčítanú knižku na nočnom stolíku spomenula, že v jednej úvahe v nej spomína autorka, pani Borušovičová , starkú, ktorá jej hovorila , že keď sa niečo pokazí, treba začať odznova .A tak to aj bude, nebudem sa zúfalo motať v opravách, ktoré prinesú iba ďaľšie chyby .Ako náhle som si to uvedomila, všetok stres zmizol definitívne a dnes začnem nový dokument a poprekladám doňho z toho pôvodného, prípadne niečo budem musieť stvoriť nanovo . Muž mi včera povedal - ale veď ťa to bude baviť, a mal asi pravdu.
Potvrdzujem všeobecne známe, že žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa navarí, že ráno je múdrejšie večera , a že púhym zverejnením na týchto miestach sa vyrieši každý problém .![]()
Blanka Ano, ale pro ten nový dokument minimálně použij styly a konce stránek, at si ti to zase nepokazí. Přečti si k tomu něco, nebo si dej nějaké krátké video, je to krásně jednoduché, žádná práce. A zálohuj si ty verze;), at nejsi za pár měsíců tam, kde dneska!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje