"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline tv
4257 příspěvků moje polička 06. března 2026 22:02
Reakce na Evaeva:

tv vydržet

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 06. března 2026 22:08

Nevite zda se da vyměnit na chodove v cosu u nich zakoupene zbozi za vetsi velikost? Pripadne do kolika dni od nakupu?

Offline Aranel
6630 příspěvků moje polička 06. března 2026 22:24

tv Chodit jen jednou denně!
Mě víc otravovalo to otevírání diskusí na náhodných příspěvcích, aspoň to už funguje!

Offline tv
4257 příspěvků moje polička 06. března 2026 22:30

Aranel je fakt, že chodím mnohem méně, než dříve, protože mě to fakt štve. Ale zase, když je něco zajímavého anebo když se na něco zeptám, tak musím, no.

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 07. března 2026 11:28

Maky 

Asi bych si tam spíš zavolala.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 07. března 2026 12:57

barbucha dcera tam ma cestu tak se tam zkusi stavit

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 07. března 2026 13:06

Maky 

Tak pak dej vědět jak to funguje - dobrý vědět!

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 07. března 2026 18:32

barbucha vyměnili bez problému za větší velikost. Koupeno bylo v úterý. 

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 07. března 2026 19:57

Maky 

Super. U cosáků je prostě svět ještě v pořádku

Offline Miru
16919 příspěvků moje polička 08. března 2026 06:01

Máte, prosím, někdo zkušenost s olejem na rty Guerlain.?

Offline viktorka_od splavu
49382 příspěvků moje polička 08. března 2026 20:30

zkusím to ještě jednou tady, určitě sem chodí víc lidí než do vlákna "ordinace"

prosím kdyby místní lékařky (nebo kohokoliv jiného, třeba ze zkušenosti) napadlo…

dcera má už týden bolesti malých kloubů na rukou  a nohou, žádný otok, bez teploty, na NSAID to nereaguje. CRP a krevní obraz a moč v poho zřejmě – vyšetření na londýnské poliklinice. tam jí dali Naproxen + omeprazol s tím že buď postinfekční artritis nebo „neuropathy flare up“

no skončila nakonec v noci na pohotovosti, protože se to ještě výrazně zhoršilo, tam fásla kodein s paralenem(Co-codamol), v duchu úsloví že v anglii paracetamol i na zlomenou nohu, který jí teda konečně trochu zabral a po týdnu se vyspala. no.. a co dál, na úterý je objednaná k praktikovi ale moc naděje do toho nevkládám. na té  pohotovosti jí k tomu doporučili ať si zajde na masáž ehm. je to zdravá třicetiletá žena, hodně cvičí, dobře jí a nemá žádné nemoci nebere žádné léky, nic. před touhle srajdou tu byla týden na lyžích a ještě před lyžovačkou měla nějakou rýmičku, kde ji začlo pobolívatt koleno,. po návratu domů ještě byla v pohodě, ale po první větší zátěži v posilovně ji to sejmulo. bolesti jsou setrvalé, ale horší v klidu. ráno má problém se vůbec rozhýbat.

update po týdnu je takový, že bolesti stoupají nahoru - kolena, kyčle, břicho.. a stupňuje se pálení v rukou a nohou, které je snesitelné při pohybu, ale znemožňuje odpočinek natož spánek. na kodeinu je to cítit, ale jde to vydržet.

stále nejsou k tomu žádné jiné příznaky, otok, horečka, vyrážka, trávicí potíže=0

stres samozřejmě na maximu

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 08. března 2026 22:13

viktorka_od splavu nemoze si zobrat nejake volno a otocit sa do Viech?

My sme tak brali z NL dceru s tazkym zapalom pluc, tu sa na nas sice statbe zdravotnictvo tiez dokladne vyondialo, ale aspon tu mame vychytanu siet "svojich" sukromnych lekarov, to sme sa tam nevedeli zorientovat.

49382 příspěvků moje polička 08. března 2026 22:18

slniecko to je moc hezká představa, ale já tu žádnou síť spřátelených lékařů nemám. natož abych to mohla platit:-(

49382 příspěvků moje polička 08. března 2026 22:22

slniecko jinak to teda není o tom vzít si volno... má takové bolesti, že pracovat nemůže. a když je pod kodeinem, tak bolesti jsou sice snesitelné, ale nemůže ani vyjít z bytu, točí se jí hlava atd. jako já pevně věřím, že to bude od stresu.. nebo bych se musela zbláznit, když si připustím, že by to bylo něco vážného.. no ne, vůbec

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 08. března 2026 22:28

viktorka_od splavu tak v Cechach je zas zdravotnictvo predsa len v lepsom stave ako tu...aapon predpokladam, ze by ju nevyhodili z pohotovosti na ulicu bez vysetrenia ako nas tu.

Navrch tu jej mozes pomoct aspon v tom, ze jej navaris, nakupis, vyperies, to sa predsa len lepsie zotavuje.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 09. března 2026 02:05

viktorka_od splavu Krev jí brali? Já když to četla poprvé, tak jsem si říkala, že možná než paralen by bylo lepší to něčím namazat, něco typu voltaren, myslela jsem, že má jen přetížené klouby. Ale teď když jsi k tomu dodala pokračování, tak se mi to moc nelíbí. Ten stres tam asi hraje velkou roli, ale na nějaké větší vyšetření bych to taky tlačila, třeba borelioza mě napadla, tvoje oblíbené téma. Asi bych šla na nějaký krevní rozbor klidně i jako samoplátce. 

A co se týká vyšetření u nás, je úplně mimo systém? Pokud je jen odhlášená, stačí se přihlásit na pojišťovnu na tři měsíce a je v pohodě. 

49382 příspěvků moje polička 09. března 2026 08:32

Garfie jj brali, je to tam napsany.

borelioza by byla nasnade, nicmene nebylo celkem s jistotou hafo let zadny kliste

pokud to nebude co k cemu tak nakonec priletet bude muset a asi by to vyresilo vic veci naraz, ale byl by to masakr, pobyt v nasem plesnivym 1+1 si nejsem jista jestli by mel pozitivni efekt

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 09. března 2026 08:46

viktorka_od splavu Tak já se dneska chystám objednat k praktikovi s něčím podobným, i když ještě to teda nemám tak hrozné, abych zamířila na pohotovost. Ale teda myšlenka, že se tam taky můžu dozvědět velký kulový mě moc netěší :o(

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 09. března 2026 08:52

viktorka_od splavu 

tak borelie může dnes přenášet i jiný hmyz než klíště, každopádně to vypadá na nějaký zánět 

já teda nejsem lékař, ale tipnu si, že u maminky bude lépe i z hlediska psýchy 

neodkládala bych zakoupení letenky, i ty budeš víc v klidu 

držim palce, měla jsem syna ve Španělsku se zánětem zubu (nejdražší zubní problem, jaky jsme měli, na letenku domů padlo moje starý  auto

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 09. března 2026 08:58

viktorka_od splavu Radila ses s IA?