To je zajímavé, tady je to stejné, dospělé sestry očkují, ale děti ne. Na krev chodime do laborky i s dětma a tam to berou všem stejné paní.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity Tabea brrr U naší pediatričky očkuje sestra. Myslím, že je to hodně různý. (Matně si vybavuju, že mně jako dítěti to dávala doktorka)
Aranel continuity Tabea Očkovat může sestra, ale děti před očkováním vždycky musí vidět doktor.
Do statistky: u nás na dětském očkuje doktorka, výjimečně u toho není sestřička, na dospělém sestra. U dětské mně po očkování čekat nenutí, u dospělé ano ![]()
Evaeva kdyz jsem byla na ockovani v ockovacim centru, tak se na me divali jak na cvoka, kdyz jsem se ptala, jestli mam tu pul hodinu pockat v cekarne. Tak prej kdyz chci, tak muzu
vsichni ostatni hned po ockovani odchazeli ven. Kdyz ja ale nebyla na ockovani jinem nez detskem, kde vzdycky cekame, roky ![]()
Zuzuli po mně chtěli, abych tam počkala i v očkovacím centru. Ale na té chodbě nebyl vůbec nikdo, na ulici to bylo bezpečnější
U praktické čekám v čekárně naproti recepci, tam by si asi všimli, kdybych šla k zemi
Po té co jsem minule strávila v nemocnici 3x dvě až tři hodiny, aby se doktor podíval na prst a řekl, ok, přijdťe za dva dny znovu....(pobyt v ordinaci nepřekonal dvě minuty a to jen kvůli jazykové bariéře, jinak by to snad bylo ještě rychlejší), co bych za to dala, kdyby některé úkony mohla dělat sestra!
A ještě jsem musela doplatit těch 30% výkonu, což teda naštěstí v tomto případě bylo dost zanenbatelné....
viktorka_od splavu Tak v tom případě se spíš zkus poptat v nové pojišťovně než ve VZP, tam je jasné, že ji nechtějí pustit.
barbucha Nevím, jestli nehraje roli, že boyfriend je ze Švédska (EU), kdežto viktorka_od splavu dcera z Anglie (non EU).
No, to by mohlo... akorát že boyfriend má jenom švédskej pas a ne i českej k tomu.
barbucha já si na tebe vzpomněla v pátek, jaks tady psala, se si tě tvoje PL pořád zve a dělá ti krevní testy na možný i nemožný.
To není PL, tahle je přes metabolismus, vzala si mě kvůli kapku vyššímu cholesterolu (kterej doladila do normálu) a jak je pečlivá, tak mi hlídá úplně všecko. Včetně toho déčka - který jak tvrdí, v našich podmínkách nemůže mít dostatečný nikdo ani po létě a celodenním pobytu na sluníčku. Až doberu který mi teď nasadila, pomažu ještě na denzitometrii... Ona se tomu fakt věnuje, to je pořád "přidáme teď trochu draslíku, uberem hořčík... a hele tady nám xy předloni trochu vyskočilo/spadlo ale teď už druhej rok cajk..." Nakonec to dopadlo tak že při poslední nedávný kontrole (chodím co půl roku) radostně tleskala ručičkama že mám úplně všechno v normě - jak prej jsem to dokázala?!
Přitom dělám jen to co mi řekne... kecá mi i do stravy samozřejmě, i výživovou poradkyni na mě poštvala - no tady měly holky trochu víc práce, s nenažranou klientkou ![]()
Ale myslím že i moje PL by mě poslala na všechno co bych chtěla, v rámci prevence mi nabízela vždycky všechno možný: chcete rentgen plic? nebo zajít na kardio? a co takhle krční tepny, ty nechcete zkontrolovat? nebo aspoň tu kolonoskopii, vždyť to máte hned vedle!
tam jsem měla spíš problém ji odmávnout. No ale kdoví jak to bude fungovat teď, s novými pořádky ![]()
Evaeva proto bych se snažila nastrkat k doktorce. Sestra o laboratorních vyšetřeních nerozhoduje ani tady. Já jsem teda za to, aby se že zdravotního pojištění radši platili ty infarkty a rakoviny než laboratoř na vyžádání. To se dá zaplatit a nikoho to nezruinuje - rozhodně to stojíi míň než ty vitamíny pak.
Ono je to stejne sranda. Pulka národa se snaží otestovat na kdejakou kravinu, aby mohla cíleně brát doplňky. pak jim najdou zvýšený cholesterol a to zas dělají všechno možné, aby prášky nebrali. Přitom život určitě víc zkrátí ten cholesterol.
Ono je to stejne sranda. Pulka národa se snaží otestovat na kdejakou kravinu, aby mohla cíleně brát doplňky. pak jim najdou zvýšený cholesterol a to zas dělají všechno možné, aby prášky nebrali. Přitom život určitě víc zkrátí ten cholesterol.
No přesně![]()
Navážu tady na ten vyšší cholesterol. Já fakt nevím - půlka lidí řekne, že vyšší cholesterol je zdravej, možná prevence demence, jestli si to dobře pamatuju, je to jen farma byznys. A že by nikdy ty prášky na choilesterol nebrali (bo před časem vědci snížili u cholesterolu laťku, kolik je prej zdravej, aby od té doby léky užívalo daleko víc pacientů) a půlka lidí (např. já) se chce vyhnout mrtvici a infarktu. Takže asi rok lék na cholesterol beru.
Marbuša haha, zrovna nedavno s tim prisel kolega, ze mu mela prece popovidat neco o vyzive nebo nabidnout cinskou medicinu (!!), protoze leky jsou jed. tak hleda novou obvodni, good luck teda:-))
Mám pocit že ta prevence Alzheimera netkví ve vyšším cholesterolu, ale právě v určitejch lécích na to (obsahujících metformin - ten by měl Alz. zpomalit, to mě nalákalo
). Nicméně se to ještě zkoumá...
barbucha na mrtvici a Alzheimera je prej dobrá prevence Ozempic ![]()
ad cholesterol: já mám nízkej jak ten "hodnej" tak i ten "zlej", oba pod tou minimální hranicí... a přičítám to zdravé stravě (pití teda nepočítám) a hlavně: psychice! nemám žádný nervy, nic si nepřipouštím, všechno se vždycky tak nějak vyřeší časem a samo...
Marbuša Ono asi záleží jaké máš hodnoty, jakou máš rodinnou anamnézu. Ted v okolí to řeší dost lidí (asi je to ten věk kdy to najednou začíná skákat)...no a někdo chce a může to řešit tou změnou životního stylu, jinej nemůže nebo to prostě nezabere. Ale zrovna vloni jeden kamarád vysadil léky na cholesterol, že už jich bere už nějak moc, bolí ho žaludek nebo cosi a opřel se do toho a jemu to vyšlo teda. Dvě kámošky ted ve ve 43 je vyfásly, jedna teda musí už brát, ta to má hodně rizikové, a druhá to zvládá držet v mezích životosprávou.
RoSa alkohol cholesterol zlepsuje:-))
To bych ho musela mít jak novorozeně ![]()
RoSa nechci snižovat tvoje zásluhy, ale nízký cholesterol je dědičný, má to sestřenice už od dětství.
Někdo ho má zas dědičné vysoký, bohužel to vadí úplně stejně jako když je to životosprávou. Většinu si totiž tělo vyrobí samo, to, co sníme, je jen zlomek.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje